savamala

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici savamala

  • Rođendan 02/09/73

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija beograd

Aktivnosti člana/članice savamala

  1. savamala je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    Na principu multilevela kao Avon i sl. Samo ih nema kod nas.Trenutna je distribucija iz Madjarske i Hrvatske.

    Pozdrav!

  2. savamala je dodao/la post u temi Mali oglasi   


    Odstranjivaca nema u slobodnoj prodaji zato ga i preporucujem ovako.U pitanju je americki proizvod koji je usao na Hrvatsko trziste a kod nas jos uvek nije.Trenutno se moze nabaviti samo preko nekoga.Stvar je definitivno genijalna jer iz mog iskustva samo sam tako uspevala da skinem uporne fleke.

    Bocica u spreju 170 ml. - 742,00
    Bocica u spreju 400 ml. 1.378,00


  3. savamala je dodao/la post u temi Mali oglasi   

  4. savamala je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    Drage mame i buduce mame

    Svako ko je jednom koristio Amwey proizvode uvek im se vraca.Fenomenalna paleta proizvoda od kozmetike do sredstava za odrzavanje hidijene u vasem domu.Mamama malih bebaca iskreno preporucujem sredstvo za sklidanje fleka.Ostalo je na Vama.Pozdrav
  5. savamala je dodao/la post u temi Kandida u stolici   

    Draga Sandra

    Molim te za pomoc.Ja sam mama 2 godisnje devojcice koja muku muci sa kandidom ali i govorom.A u tvom postu sam prvi put cula za povezanost ta dva stadnja.Molim te podeli tvoje iskustvo sa mnom.Svaki savet i pomoc je dodro dosao.I molim te da li si zadovoljna institutom za poremecaje govora u Bgd?Mi se dugo lomimo da li da je vodimo tamo ili ne?Veliki pozdrav i hvala.
    Gde moze da se nabavi taj caj i kako se zove? Hvala unapred.

    Moj sin od 3 godine ima kandidu u crevima, ali bar u Bgd-u niko ne radi broj kolonija kada se odnese uzorak , vec samo prisustvo gljivice,tako da neznamo obim infekcije ali svakako se dugo patimo sa tim, neko vreme bude bolje pa se opet vrati. A otkrivena mu je kada je sa dve godine otisao kod logopeda da ga malo motivisu da prica , pa su trazili razne analize, krvi,stolice,urina i otkrismo je u stolici zasada. Kasnije sam povezala razne simptome koje je ispoljavao ( znojenje u snu, nemirno spavanje, skrgutanje zubima, govor....ali zanimljivo nikada nije imao problema sa stolicom,tako da nismo posumnjali na gljivicu).

    Receno nam je da dosta dece koja kasne u govoru ili imaju nekih problema pa sve do autizma imaju kandidu, da ona uzrokuje mnoge probleme. Zivi u crevima normalno kod svih nas, a kad podivlja.tj prenamnozi se, ispusta toksine iz creva u krv,koji stizu do mozga i tu vec uticu na razne zone mozga. Tu su nam nudili razne preparate koji su prilicno skupi, pa ako nekog interesuje neka me kontaktira na pp,drage volje cu potanko objasniti i oko ishrane i sve sto znam o posasti zvanoj kandida, jer sam postala ekspert za tu temu, nazalost.

    Trenutno par meseci dete nije imalo kandidu,trebalo bi uskoro da odnesemo stolicu na analizu, pa ako je pozitivna, pocecemo sa tim preparatima. Inace smo 3 meseca, sa pauzama pili Nistatin i nista. On nije toliko toksican, ali opet je lek, a bar nama nije pomogao.

    Iz mog iskustva, sve je u imunitetu, neka deca reaguju tako da kandida podivlja u crevima kada im padne imunitet, posle primene antibiotika ili jace prehlade, ucestanih prehlada itd. Pa sam pored dijete pocela bas da vodim racuna o sinovljevom imunitetu, pravilna ishrana, vitamini, sport...zdrav nacin zivota jednom recju.
    A on sada potpuno normalno prica, cak pokazuje strasnu zelju da sto vise sklapa recenice i uci nove reci tako da stvarno toplo preporucujem Institut za poremecaj govora u G.Jovanovoj (ko je iz Bgda), da nismo otisli tamo tada, ko zna sta bi bilo i sa kandidom i sa njegovim govorom.

  6. savamala je dodao/la post u temi Osip   


    Mi smo bile kod pedijatra i rekao nam je da je ispiramo hipermanganom,dok nam je drugi pedijatar rekao da cemo sa njim" odrati" bebcu kozu,vec kamilicom da je ispiramo.Njoj nije nista bolje,osip se samo siri.Ima ga sad i po licu i po nozicama.Ako saznas jos nesto javljaj.Poz...
  7. savamala je dodao/la post u temi Osip   

    Drage mame

    Moja beba stara 4,5 meseca ima osip/ojed po ledjima i rucicama od vrucine.Tusiram je vise puta na dan ,ispiram hipermanganom i nista.Ojed je sve siri i siri.Da naglasim da je bebica lagano ubucena samo bodic i pampersica a i pored toga je non stop znojava.Hladimo prostoriju u kojoj je ona ventilatorom ali sve je bez ikakog efekta.Da li neka od Vas ima slican problem i kako ste ga resile?Hvala!
  8. savamala je dodao/la post u temi Refluks (ger) kod beba   

    Hvala na podrsci.Ako mozes pokupi neki savet od tvojih prijateljica.Hvala jos jednom i veliki pozdrav za tebe i tvog bebca
  9. savamala je dodao/la post u temi Refluks (ger) kod beba   


    Evo i mene.Izvini sto kasnim sa komentarom.I moja beba pije lek 1/4 koji utice na smanjenje zeludacne kiseline mada od tog leka nije smanjeno bljuckanje vec su nam uveli 9 mleko po redu APTAMIL AR tj antirefluksno mleko i od nje je vetetu dosta bolje tj ne bljucka ali sve drugo sokici ,voda za par sekundi je van.To novo mleko pijemo vec desetak dana pa cemo se sutra meriti da vidimo ima li rezultata tj da li je beba pocela da napreduje.Mi se sa tim borimo od prvog meseca o zaista je psihicki i fizicki naporno.Bolnica,ispitivanja,ne napredovanje i sl.Kazu prolazi u drugoj polovini prve godine.Ostaje mi da cekam taj dan i da se nadam da ce uskoro doci.Veliki pozdrav za tebe i bebicu i javljaj te kako ste?A nama drzi pesnice da beba od ovog mleka pocne da napreduje.Pozdrav!!!
  10. savamala je dodao/la post u temi Sake i sve ostalo u ustima   

  11. savamala je dodao/la tema Zdravlje   

    Refluks (ger) kod beba
    Drage mame moja beba ima 3 meseca i pati od ger-a tj refluksa koji se u njenom slucaju manifectuje obilnim bljuckanjem i ne napredovanjem.Da li se neko od vas susreo sa takvim problemom i kako ga je resio/Hvala unapred ,zabrinuta mama.
    • odgovora
    • pregleda