bambina

Član
  • Broj odgovora

    62
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici bambina

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Ptuj

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice bambina

  1. bambina je dodao/la post u temi Provera uplate doprinosa moguća i preko interneta   

    ATamo ne piše za koji mesec je izmireno. Da li za prethodni ili...?
  2. bambina je dodao/la post u temi Da li ste za to da su samo odredjene boje za odredjeni pol?   

    E, ovo prethodno sam bila ja, samo sam se zaboravila registrovat
  3. bambina je dodao/la post u temi Usisivač   

    Micika, moj je nemački, "Bauer", i koštao je negde oko 250-300 euro (ne mogu se baš setiti tačno).
  4. bambina je dodao/la post u temi Mirovanje u trudnoći   

    Serklaž se radi najkasnije na početku 6 meseca, jer nakon toga predstavlja opasnost po bebu. Meni je rađen u 13. nedelji trudnoče. Nosila sam blizance. Međutim, pošto sam 2006.god imala konizaciju i odstranjen mi je deo grlića, u 16. nedelji mi je vodenjak od jedne bebe prošao kroz serklaž i pukao. U 19. nedelji su morali tu bebu da mi izvade i rekli su mi da se ne nadam da mogu i ovu drugu da mi spasu. Posle 3,5h u operacionoj sali, uspeli su da mi spasu drugu bebu, koja se rodila u 38. nedelji i sada ima 4 meseca. Ja sam morala strogo da mirujem, mosgla sam iči sam o do kupatila i nazad, nisam smela ni da sedim, čak sam ležeči i jela, a u bolnici sam provela skoro 6 meseci. Ipak, nemoj da se neko uplaši zbog moje priče, serklaž je nešto najsigurnije što može da zaštiti plod, ali je kod mene bila specifična situacija.
  5. bambina je dodao/la post u temi Plod kasni   

    To nije ništa strašno. Normalno je da plod kasni 1-2-3 nedelje ili da napreduje 2-3 nedelje. Uzrok tome je činjenica da doktori trudnoču gledaju od prvog dana poslednjeg ciklusa, ali realno tada ne dolazi do začeća. Na to utiče i niz drugih faktora, kao što su komplikacije u trudnoči, mirovanje, redukovana ishrana... Moja beba je po UZ uvek bila 2 nedelje iza, ali se rodila normalno u 38. nedelji trudnoče.
  6. bambina je dodao/la post u temi Utrogestan - Progesteron   

    Ja sam Utrogestan pila do kraja trudnoče. Plačala sam ga 1.200din po kutiji i mesečno mi je trebalo 3-4 kutije.
  7. bambina je dodao/la post u temi Prevara u braku ili vezi   

    Ja definitivno nikad ne bih oprostila prevaru. Može da priča ko šta hoče, ali time se sve ruši i poštovanje, i poverenje, a ljubavi definitivno nema. Pa, zar je onda brak bez toga smislen?
  8. bambina je dodao/la post u temi Letovanje   

    Mi ove godine nečemo iči na more, jer je beba mala, ali čemo iči na Zlatibor, pošto čemo celo leto biti u Srbiji. Dogodine čemo je voditi na more.
  9. bambina je dodao/la post u temi Torbe   

    Moj muž je neki dan izjavio da če više da šizne od mojih torbi!!!
  10. bambina je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

    Ja sam sa 34 rodila bebu, a mm je imao 33. Mi smo hteli mnogo ranije, ali nije išlo. Dobro je i ovako.
  11. bambina je dodao/la post u temi Usisivač   

    Ja ga imam i extra je!!! Ne znam šta bih bez njega: ne diže prašinu , a to mi je super pošto sam ja alergična na prašinu), a toliko je jak da odiže tepihe od poda!!! Bukvalno im "uzme dušu"! ha,ha... Jedino što me nervira što ga posle svakog usisavanja moram prati
  12. bambina je dodao/la post u temi Ćilibarske ogrlice za zubiće   

    Ja isto mislim da je to čista glupost. Setio se neko "lake love"- dečji proizvodi su najbolja stvar za izmamljivanje novca- mi čemo se nečega i odreči samo da pomognemo našim mališama.
  13. bambina je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Ja sam za "Pentaxim" iz više razloga.
  14. bambina je dodao/la post u temi bebe iz GAKa   

    Iva, bez ljutnje-naduvano ili ne-ipak se radi o bebama!!! Da smo mi odrasli u pitanju , pa i crno i belo, ali kada su bebe u pitanju... Moja beba je isto u to vreme bila na tom odeljenju. Iako smo joj posle mesec dana radili pretrage krvi, nije mi baš bilo svejedno kada sam u medijima čula za taj slučaj. Moja beba je sa VTO, imala sam jako komplikovanu trudnoču, i samo mi je još to falilo. Znam ja kako se TBC prenosi, ali ipak... I takođe znam da se u kontaktu sa tim bebama na 4. spratu u Višegradskoj (ali i u porodilištu) Ne nosse OBAVEZNO maske, rukavice i ne primenjuju sve mere zaštite , a sa druge strane mamama i tatama se "Soli pamet" i "Drže lekcije".
  15. bambina je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Ja sam zadovoljna Pampersom. Razmisljala sam da probam neke druge , ali se ne usuđujem jer se plašim da mi beba ne dobije ojed ili osip.