natasa*

Član
  • Broj odgovora

    63
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la natasa*


  1. Hvala Filipa, vec sam citala o tome. Ishrana joj se sada najbitnija. Pije oko 20 vrsta lekova i vitamina svaki dan. Ima 25 godina i 40 kg. Jako je smrsala i mora strogo da vodi racuna o hrani. Jedan zalogaj necega sto ne bi smela moze da dovede do ponovnog ''napada''.


  2. Moja sestra je obolela od ulceroznog kolitisa, mesec dana je bila u bolnici, pre par dana je izasla. Zanima me da li neka od vas zna nesto o ovoj bolesti. Konkretno me zanima ishrana i recepti. Jako je suzen izbor namirnica pa bi mi svaki recept dobro dosao.


  3. Moji su uvek pravili gnezda tako cu i ja svojoj cerki :rolleyes: , ja najvise farbam u lukovici, nisam bas nesto za farbe.

    I ja najvise volim u lukovici.


  4. Ja najvise volim tj. najlepse mi budu ukrasena jaja kada ih farbam u ljuskama od luka. Jos stavim i razne listice koje nadjem u dvoristu. Koristim i uglavnom plavu, zelenu i ljubicastu boju. Prosle godine sam za Vaskrs bila u bolnici, porodila se a inace slavimo u krugu porodice. Ove godine cu smisliti sta cu Mihajlu napraviti, sta ce mu zeka doneti :rolleyes: .


  5. Ja sam saznala da imam policisticne jajnike nakon porodjaja. Pre trudnoce sam pila 3 meseca Primolut nor koji izaziva menstruacije i dobijala sam tacno 28 dan. Nakon te terapije sam ostala trudna. I dalje imam neredovne cikluse. Sada cekam sledeci, pa da drugi dan ciklusa odem da proverim hormone. A kada ce to biti, ne zna se <_< .


  6. Natasha ako je malo onda je verovatno povreda prilikom izbacivanja tvrde stolice. Alergija na kravlje mleko bi se sigurno jos nekako ispoljila pa bi skontala jos pre. Mi smo imali trecu kategoriju alergije na protein iz kravljeg mleka, pa nam nikad nije bila krvava stolica.Nemoj da brines nije nista. Samo prati da li ce se ponoviti.

    Da, da, malo je bilo. I ja sam razmisljala o tome da bi se verovatno jos nekako ispoljilo. Hvala ;)


  7. Verovatno je četvorka... kažu da se dešava da prvo izadju četvorke pa tek onda trojke.

    Aha. Pa meni izgleda kao petica, zbog velikog razmaka. Evo i dole ce mu izbiti jos jedan, izgleda isto cetvorka. Au, koliko zuba za godinu dana :rolleyes: .


  8. Buhla je mislila da li je bilo u samoj stolici ili oko nje. Ako je oko nje to je pukao kapilar ili čmar malo. To nije za strah. Nije dobro ako je krv unutar stolice (mada malo koja majka kopa po stolici :lol: )

    Mislim da ti je ovo ipak zbog tvrde stolice. Nama se pojavio problem isto tako, oko 20-ak danapo uvođenj kravljeg mleka.

    Pa bas to, nisam bas kopala :lol: . Bilo je i po stolici (kako sam ovo objasnila :lol: ). Verovatno je preslo od mog "prevrtanja" stolice po peleni.


  9. Nataša, na žalost ja sam upoznata sa tim, ima sigurno neku fisuricu u guzi od tvde stolice. Ne pitaj me ništa, mi još uvek sređujemo stolicu zbog kravljeg mleka.

    Savet napamet - idi u apoteku, kupi Portalak sirup. To je veštačka laktoza (ako se ja dobro sećam) služi da privuče vodu u stolicu i tako je omekša. Imaš i drugu opciju, kupi posebno laktozu i dodaj u mleko koje mu daješ.

    Mi smo zbog tvrde stolice zaglavili na klistiru....

    Jooooj :unsure: . Znas kako, njemu naidje period pa par dana ima tvrdu stolicu, par dana, da kazem normalnu. Jedna dr mi je rekla da je to normalno i to je to, a veceras ga vodim kod druge dr da vidim sta ce mi ona reci.

    Hvala za savet.


  10. Bilo je malo krvi, par tackica. Mozda ne bih ni primetila da nije ostao trag na peleni. Davala sam mu pavlaku, jogurt, neke sireve... To sve jede vec neko vreme. Vodicu ga sigurno, nego mi se ceo dan vrzma po glavi sta bi moglo biti tj. od cega. Prvi put mu se to desilo pa brinem :unsure:


  11. Danas sam u Mihajlovoj stolici videla malo krvi. Dva puta je danas imao stolicu, jutros je bilo sve ok, a drugi put nije. Cula sam da deci prilikom naprezanja i tvrde stolice bude malo krvi, valjda pukne neki kapilar, a upravo tada je Mihajlo imao tvrdu stolicu. Takodje sam negde procitala da zna deci da se pojavi krv od kravljeg mleka, a on ga pije jedno 20ak dana. Ne znam sta da mislim. Ceo dan razmisljam. Vodicu ga veceras kod lekara. Da li je neka od vas upoznata sa ovim?

    Nisam mogla da nadjem temu za ovaj problem pa sam ovde pisala.


  12. Danas sam primetila da je Mihajlu izbio jos jedan zub. Da li je cetvorka ili petica, ne znam. Ima i gore i dole jedinice i dvojke a izmedju dvojke i tog novog zuba ima mesta za jos 3 zuba. Tako bar izgleda :rolleyes: .


  13. Moje dojke pre porodjaja su bile jako malo uvucene, ali kad je bebac poceo da sisa, posle par puta ih je izvukao i sve je bilo u redu. E sad, prestala sam da dojim pre otprilike 7 meseci (nisam imala mleka) i od tada su mi se dojke skroz uvukle, bas skroz. Da li ce to predstavljati problem za drugu bebu (posto planiramo)? Da li je to uopste "normalno" :blink: ? Bas mi je cudno da mogu toliko da se uvuku. Nisu mi bile takve.

    Drugo, sinoc dok sam gledala dojke, stisnem ih malo kad izadje kapljica mleka. Da li je moguce da nije jos skroz prestalo mleko? Doktorka mi je rekla da nista ne pijem, da ce samo prestati posto ionako nisam imala puno mleka.


  14. Mm je isto prst do palca dosta veci ali zato je nasem malisi na jednoj nozi duzi od palca a na drugoj kraci :lol:


  15. Ja sam bebu prvi put posle carskog videla cim sam se probudila iz anestezije, oko 15h. Kasnije su mi ga opet doneli istog tog dana oko 20h. Stalno su mi ga stavljali na grudi. Kao sto kaze tigrica, vise je bilo kao upoznavanje. Laktacija mi se uspostavila posle 48h.