naca72

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana naca72

  1. naca72 je dodao/la post u temi Dete/beba neće da jede!   

    Drage moje, hvala vam prvenstveno na razumevanju a potom i na savetima. Filipa, vec koristimo "Dentinox" kapi koje su nama mnogo efikasnije od "Calgel"-a, a kad situacija dodje do ocajanja, naravno nista bez "Paracetamol"-a. A sto se tice testa na alergiju na mleko, evo upravo smo se vratili sa kontrole i doktorka kaze bas na to moje pitanje da sacekamo do 11 meseca. Ona misli da mozda i nije alergija, posto nije reagovao na kiselo mleko i pavlaku, vec da mu stomacic nije jos uvek spreman. Inace moja snaja koja je prvo dete rodila u Grckoj i tamo zivela prvih godinu dana, kaze da su njoj tamo lekari kazali da se bebi do 13.meseca nedaju mlecni proizvodi, narocito ako doji nema potrebe za tim. Tako da cemo sacekati sa tim i u medjuvremenu se "gnjaviti" sa slanim kasicama. Sreca u nesreci je da danas na merenju nije izgubio na tezini (cak je dodao citavih 50 grama!) i sto mu je krvna slika odlicna! Kontrola za mesec dana. A do tada... pa javicu vam ako mi niknu rogovi!
  2. naca72 je dodao/la post u temi Dete/beba neće da jede!   

    Dragi roditelji, imamo veliki problem. Od pre mesec dana moja beba je, sa punih 8 meseci, prestala da jede slane kasice. Trazio je samo slatke i da doji a u medjuvremenu smo primetili da jako balavi i gura ruke u usta. Odmah smo znali da su u pitanju zubici, dvojke, ali nismo ni slutili da ce napraviti takav problem. U vreme novogodisnjih praznika skoro da je prestao da jede. Samo je trazio da doji i to u toku noci po 4-5 puta. Odveli smo ga kod pedijatrice da bi ona konstatovala da nisu samo dvojke vec i cetvorke i trojke! Naravno nije dodao ni gram od zadnje kontrole a ona je rekla da mu kupimo "Nestle N.A.N." formulu i da probamo da ga dohranjujemo. Posto je moja beba vec reagovala na jogurt i adaptirano mleko u pahuljicama, naravno da je reagovao i na formulu (imao je osip oko usana). Kada smo posle 15 dana otisli ponovo na kontrolu jer je situacija bila ista, ako ne i gora, utvrdili smo da je izgubio 180 gr. na sta je mene uhvatila panika! Pedijatrica nam je onda prepisala "B komplex" i sirup "Apetito" i rekla da probamo sa sojinim mlekom. I naravno da nije hteo ni da ga lizne! Takodje ni slane vise nece da lizne, cak i kad mu skuvam recimo: piletinu-sargarepu-jabuku koja je slatka da umres! Slatke kupovne jede kad-kako, da sisa to bi mogao svaki cas ali ja vise nemam toliko mleka i eto, muku mucimo po ceo dan! A da samo napomenem da moje dete osim cucle na flasici, dude i eventualno kasicice nece nista drugo da stavi u usta! Ni koricu od hleba, ni keksic, ni krisku jabuke ili sargarepicu. Cak ni igracke, predmete... apsolutno nista. Sada vec imamo 9,5 meseci i prosto sam ocajna! Molim vas za neki savet ili da li ste vi imali slicna iskustva?
  3. naca72 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Moja beba je super napredovala sa mojim mlekom tako da smo mi krenuli sa uvodjenjem cvrste hrane sa 5,5 meseci. Doktorka je rekla "samo pirinac" za pocetak, kakve tablice, kakvi bakraci... I tako smo i poceli.
    Kupili smo MILUPA pirincane pahuljice i samo se kiselio, grozio i gurao napolje jezikom kad god sam probala da mu ubacim u usta. Onda smo kupili isto to samo sa bananom. Kao, ima neki miris i ukus, valjda ce da prodje... Dva puta je jeo, a onda je sve povratio i kada sam probala treci put da mu dam poceo ja da se napinje da povrati u toku jela. E onda sam reslia da mu ja skuvam pirinac, i ni to nije hteo.
    Pa smo onda okrenuli i ja mu narendam juce jednu cetvrtinu sladje jabuke i on to lepo smaze! Naravno da cu i danas da mu to dam povecacu kolicinu na pola jabuke, ali bi mi znacilo ako bi mi neko, od vas iskusnih mama, rekao sta je prava mera i sta dalje! Da predjemo na povrce ili da nastavimo sa vocem ili da opet probam sa tim prokletim pirincem jer on je sada stalno gladan i trazi da sisa sve cesce!
    Unapred zahvalna zabrinuta mama
  4. naca72 je dodao/la post u temi Depilacija u trudnoći   

  5. naca72 je dodao/la post u temi Tikeri???   

    Evo, posle nekoliko pokusaja i ja uspela! Jeeeee
  6. naca72 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   


    Draga Ceco,
    ja sam napunila 38.godinu i usla u 9.mesec! Prva mi je trudnoca i to zahvaljujuci vantelesnoj oplodnji. Uspela sam iz prvog pokusaja i bila prva i jedina u grupi od nas 26! Nisam imala nikakve mucnine, samo gorusicu u pocetku i sada na kraju. Super sam se osecala svo vreme i da mi stomak nije ubrzano napredovao ne bi ni imala utisak da sam trudna! Bila sam svo vreme na turdnickom pa sam se kuci ugojila 20 kg. Radila sam amnicentezu i sve je proslo super! Ja sam odlucila sa 34.god. da budem mama a nisam ni slutila kako je ponekad komplikovano ostati u drugom stanju! Ni suprug ni ja nismo imali apsolutno nikakvih zdravstvenih problema, a eto ipak nam se nije dalo! Jos uvek si mlada i imas vremena pa ti je moj savet da ipak pokusavas i dalje. O vantelesnoj razmisljaj tek posle 30.god. ali samo ako ne postoji nikakva nada da zatrudnis prirodnim putem. Inace granica za VTO je 38.god. Ma ne brigaj, bice sve O.K., samo opusteno i bez stresa!
  7. naca72 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Drage moje,
    evo ja juce obavih prvu kontrolu u 9.mesecu! Prvi ginekoloski u trudnoci i CTG tj. pratili smo rad bebinog srca i da li vec postoje kontrakcije. E pa za sada ih nema a bebino srce radi kao satic, ubrzani! Obzirom da mi je prva trudnoca, 38 godina i jos radjena vantelesna, doktor je rekao da ce biti carski rez! Sada naravno opet u ponedeljak idem na kontrolu ali ovog puta u GAK. Da se otvori istorija bolesti i da se zavedu sve kontrole. Inace sam svo vreme (i pre i za vreme trudnoce) isla privatno kod svog lekara.
    Pa ako neka od vas, koja je isto unapred znala da ce ici na carski, moze da mi da neki savet... beskrajno bih bila zahvalna!
  8. naca72 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage moje,
    evo ja juce obavih prvu kontrolu u 9.mesecu! Prvi ginekoloski u trudnoci i CTG tj. pratili smo rad bebinog srca i da li vec postoje kontrakcije. E pa za sada ih nema a bebino srce radi kao satic, ubrzani! Obzirom da mi je prva trudnoca, 38 godina i jos radjena vantelesna, doktor je rekao da ce biti carski rez! Sada naravno opet u ponedeljak idem na kontrolu ali ovog puta u GAK. Da se otvori istorija bolesti i da se zavedu sve kontrole. Inace sam svo vreme (i pre i za vreme trudnoce) isla privatno kod svog lekara.
    Pa ako neka od vas, koja je isto unapred znala da ce ici na carski, moze da mi da neki savet... beskrajno bih bila zahvalna!
  9. naca72 je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    Cao svim mamicama!
    Ja sam juce napunila 38.godinu a od nedelje ulazim u 9.mesec! Prva mi je trudnoca i to zahvaljujuci vantelesnoj oplodnji. Iskreno mene nije bio strah godina vec same procedure oko svega toga: sta ce biti, jel ce da uspe, kako ce da opstane? Uspela sam iz prvog pokusaja i bila prva i jedina u grupi od nas 26! To je bio takav pritisak za mene da su moje godine otisle u skroz drugi plan. Nisam imala nikakve mucnine, samo gorusicu u pocetku i sada na kraju. Super sam se osecala svo vreme i da mi stomak nije ubrzano napredovao ne bi ni imala utisak da sam trudna! Bila sam svo vreme na turdnickom pa sam se kuci ugojila 20 kg. Radila sam amnicentezu i sve je proslo super! Ipak moj savetb svim buducim mamama je da se za ovaj korak odluce ranije. Ja sam se odlucila na ovaj korak sa 34.god. a nisam ni slutila kako je ponekad komplikovano ostati u drugom stanju! Ni suprug ni ja nismo imali apsolutno nikakvih zdravstvenih problema, a eto ipak nam se nije dalo! Zato krenite ranije, kako rece onaj pevac-krelac iz crtanog filma:"Teska je glavobolja biti majka!"
  10. naca72 je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Naddice, evo sta cu ja da spremim:
    1.stvari za mene: bade mantil, papuce, dva peskira, uloske, donji ves, pribor za licnu higijenu+sapun i toalet papir, musemicu ili podmetac za krevet, plasticnu casu, makazice, pumpicu za grudi tj. mleko
    2.stvari za bebu: pampers, pavlovicevu mast, vlazne maramice
    A uostalom ako nesto bude naknadno treablo, pa tu je tata do trkne do kuce!

  11. naca72 je dodao/la post u temi Nega kože u trudnoći   


    Cao Tammy! Ja sam u 36.nedelji i od treceg meseca se mazem uljem "Babylove"
    iz DM-a. Meni je super! Do sada sam se ugojila 20kg i za sada nista od strija! Mada sad kad cujem druge mame... znaci da do kraja necu biti sigurna
  12. naca72 je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Pol smo pored klasicnog ultrazvuka potvrdili i amniocentezom, tako da se nadamo jednom DECKU! A sto se tice kupovine... jao nista me ne pitaj! Ne znamo odakle da pocnemo... Meni je trenutno prioritet da spremim stvari za bolnicu, a da mi kuma nije babica u Niskom GAK-u, lutala bih od foruma do foruma jer od tri spiska koja sam uspela da pribavim nijedan nije kompletan! Izgleda da za svako porodiliste u Srbiji vaze druga pravila
  13. naca72 je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Cao ljubo! I ja sam u 36.nedelji i imam isti problem, narocito kad se probudim onda primetim "krofnice" na nogama i rukama. Sledeceg utorka idem na kontrolu pa cu proveriti i sa svojim dr. ali mi svi ostali kazu da izbacim so jer ona zadrzava vodu u organizmu. Takodje obavezno meri pritisak, ako naglo skoci a vec imas oticanja, to moze da bude ozbiljan problem i odmah zovi doktora! Probaj da izbacis so ali ja mislim da je kod nas sada normalno to oticanje.