Marge Simpson

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Marge Simpson

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Marge Simpson

  1. Marge Simpson je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Trudnoca se desila uz spiralu i to nakon tri godine. Bila je normalna, matericna, ne znam kako, odmah uz spiralu. Mislila sam da je to nemoguce, a i svih onih godina je funkcionisala i sledece 4 godine takodje kada sam je ugradila ponovo. To je valjda onih 1 %, sta ja znam.
  2. Marge Simpson je dodao/la post u temi Moj bebac neće cuclu   

    E sad, pitanje je da li stvarno zelis da tvoja beba koristi cuclu.
    Sa prvim detetom smo imali isti problem, promenili smo dvadesetak cucli i kada smo kupili neku ruznu zutu, bukvalno kod rumuna na pijaci, on je zgrabio i nije pustao dok se nije raspala. Samo treba pogoditi ukus i odmah treba kupiti nekoliko istih kada mu se neka dopadne da se menjaju i isto "trose"
    Cucla treba da ima priblizan oblik kao bradavica, tako ce je najbolje prihvatiti.
  3. Marge Simpson je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Razne su cene, zavisi od vrste, ali mislim da se krecu tu negde oko 30 evra za bio cuprum koju sam ja koristila...ima i za pozlatom, one su oko 50, a ima i nekih novijih varijanti. Cini mi se da postoje i jeftinije.Ugradnja kod privatnka, a i u drzavnim se placa i to je oko 2000 dinara
  4. Marge Simpson je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Mogu, nista strasno...kao pregled, samo malo duze traje. Ako sama kupis spiralu u apoteci videces da ima aplikator duzine tridesetak cm, nemoj da te to uplasi, ne ide ceo unutra , samo deo dok spirala koja je na kraju ne dodje do mesta gde treba da stoji, izvadi se aplikator i ostane da visi koncic koji je povezan za spiralu. Taj koncic ginekolog odsece na duzinu koja nece smetati nikome prilikom odnosa i to je to. Za mesec dana na kontrolu, pa za 6 pa onda na svaku godinu kada se obicno i radi papa test i bris za sekret. Moze organizam da je odbaci kao strano telo i to se desava obicno u roku od nedelju dana, ako se uopste i desi, a retko je, menstruacije su meni bile malo obimnije, kada je ovulacija, desavalo se da bude tamniji iscedak i ceo ciklus mi je sa 28 otisao na 33 dana.
  5. Marge Simpson je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Da nisam bila zadovoljna spiralom, ne bi je ni koristila ukupno dvadesetak godina...medjutim u trudnoci mi je otkriven intramuralni miom na prednjem zidu materice koji je naglo poceo da raste i sada je oko 6 cm...sta ce biti nakon porodjaja, ne znam, nagadjanja su razna, od toga da ce se drasticno smanjiti do toga da cu morati da idem na operaciju vadjenja da li mioma, da li cele materice.
    U svakom slucaju, spirala mi nije resenje pri takvoj dijagnozi. Valjda ce se nesto pronaci...
  6. Marge Simpson je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Evo malo raznih iskustava, ali sva su moja
    U ranijoj mladosti sam koristila neke pilulice, nisu mi prijale, bilo mi je muka od njih, ali od tada je proslo podosta godina, valjda je nesto napredovalo. Onda sam ugradila spiralu bio cuprum za devojke koje nisu radjale, izvadila je posle 3 godine jer sam planirala trudnocu i to se i desilo za dva meseca.
    Posle toga jos tri puta ugradjivana ista spirala, samo za zene koje su radjale, redovne kontrole i vadjenje nakon 4 godine kako preporucuju. I tako, u 38-moj godini izvadim poslednju pomenutu i odlucim se na manju pauzu jer mi je bilo nesto pojacano krvarenje.Kupim carobni bioskop za zabavu zvani Maby-baby.
    Tako lepo radi, nemate pojma, jos i da ima koristi od njega, bilo bi super. Za nekih 5-6 meseci desila se ova trudnoca koju sada guram i pri kraju sam .
    Dakle, drage moje, spermatozoid moze da prezivi i 5 dana sto se meni desilo... I tako, sada , pored tinejdzera od 16 godina, imacemo i malu smizlu koja se izborila za svoje mesto pod suncem.
    Inace, dok je spirala radila, desila se jedna trudnoca koju sam morala da prekinem na insistiranje lekara...za svaki slucaj... vrlo mi je to tesko palo i stvarno ne znam sta cu sada koristiti kada se porodim.
    nadam se da ce ova iskustva nekom koristiti.