Eoja

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Eoja

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Eoja

  1. Eoja je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   



    Jeste.
    I sada su korigovali jelovnik, ali po mom mišljenju na još bolje, prosto se osjećam loše da napišem kako je kod njih nakon što vidim postove drugih mama.

    Naime, za doručak je pet vrsta voća svako jutro. Za užinu im je sada ono što su prije imali za doručak (gibanica, palenta, omlet itd...), a prije polaska na spavanje je voćno-povrtni sok cijeđen tu na licu mjesta u sokovniku (ide kombinacija cvekla, mrkva, limun, jabuka, kruška, narandža). Poslije spavanja u 3 sata imaju ručak, kao i prije meso ili riba sa prilogom uz supicu itd..

    Jednom riječju, oduševljena sam. I svako dijete koje traži još, uvijek i dobije. Jednom sam došla ranije po svog dječaka; on je još ručkao pa nisam htjela da prekidam, gledala sam sa strane (teta koja ga je hranila nije vidjela da sam došla), on je dva puta tražio još i oba puta dobio.
    Te stvari toliko puno znače roditelju.
  2. Eoja je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   



    Hvala.
  3. Eoja je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   



    Filipa, vrtic se zove Zvjezdica.
  4. Eoja je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   

    Filipa,
    grad je Banjaluka.
  5. Eoja je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   

    Moj dječak ide u privatni vrtić za koji sam se opredijelila upravo zato jer sam radila kao neka vrsta nadzornog organa nad vrtićima i znala sam tačno gdje koči i kako koči.
    U državnim su kod nas grupe jednostavno abnormalne (po tridesetoro da, da 30 djece na jednu tetu) i ta žena jednostavno može samo da pazi da se ne poubijaju međusobno.

    Ja ovo nisam htjela svom djetetu.
    Privatni vrtić u koji ide tačno je duplo skuplji od državnog, ali vrijedi svakog novčića.
    U tu cijenu uračunat je redovan pediojatrijski pregled, grupa od njih sedmoro na jednu tetu, spavanje svako u svom krevetu, i odlična ishrana. Istinski brinu o njima, svaka teta zna o svakom djetetu dosta jer ih je ukupno 30 u cijelom vrtiću.
    Roditelj može da se odluči i za prevoz (da, da prevoz) kuća-vrtić-vrtić kuća koji košta dodatnih 30 evra.

    Da se vratim na hranu, znači nikada na jelovniku nije bilo margarina, pašteta, viršli i salama, a bogami ni kornfleksa ni nutele. Znači može se napraviti zdrav doručak ako se hoće. Imaju vlastitu kuhinju i kuvaricu koja im svako jutro pravi svježe integralne uštipke, lokalni specijalitet ljevuša (kukuruzno brašno sa kajmakom, sirom, jajima i tikvicama, zapečeno u rerni), domaća integralna pita, med, čaj, maslac, palenta, namaz od tune (miksaju u blenderu tunu i povrće sa začinima) itd....
    Užine su dvije od kojih jedna uvijek voće a u sezoni obje voćne (ljetos su jeli kupine, šljive, dinje, lubenice itd...), a sada je jedna voćna a druga je domaći puding sa suvim voćem, sutlijaš ili šta slično.
    Torte su jeli za rođendane.

    Ručak je meso ili riba sa prilogom različito povrće svaki dan. Čorbe od povrća, salatice itd.

    Sve u svemu, koliko para toliko muzike, mada negdje nije ni ovo pravilo.