tanjaNS

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana tanjaNS

  1. tanjaNS je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Sada sam htela samo koju o tom carskom... Ja sam pre 6god. imala prvi, koji je bio hitan je jer radjen prirodan porodjaj na silu i nije islo, te su me nkon osam sati indukcije odneli u salu.
    Sada mi je sekcija zakazana za 02.08. i ako sam na zakazivanje sekcije dosla sa CTGom gde su se pokazale kontakcije, doktorka to nije ni pogledala, a pride se sumljalo da mozda postoji mogucnost rupture uterusa(pucanja zida materice) jer sam imala dve kiretaze izmedju ove dve trudnoce. Ne znam sta cekaju, ali se nadam da ce ipak sve da se zavrsi kako treba...Njima nista vise ne verujem, samo se pomolim Bogu...
    Drugo, ukoliko postoji indikacija za carski rez i prodjete komisiju, mozete da birate ko ce da vam radi sekciju, ali npr. kazete dr Vejnovic, oni provere da li radi taj dan i da li ima mesta kod njega, te ukoliko ima vas zakazu ako ne birate sledeceg.
    Sto se tice rezova i cena, misljenja su razlicita... Ja sam cula da Vejnovic radi sekcije za 10 min i da su rezovi fenomenalni, a eto opet moja drugarica ima lose iskustvo sa njim.
    Nakon njega Stajic je extra...a onda kazu da su svi ostali zlatna sredina... Stojic je kazu katastrofa, e sada verovatno da neko ima i kod njega pozitivno iskustvo.

    Sto se same sekcije tice, idem sada u opstu anesteziju, tako sam se dogovorila sa doktorkom koja ce me raditi, kako bi mogla da mi sredi priraslice od predhodne sekcije. Jedino sto me muci je to prvo ustajanje i nekako samo zelim da mi to prodje, a sve ostalo mi nije bitno.... to se tako brzo zaoravi i kada uzmete vasu bebu u ruke zaboravis i da su te sekli. Da nije tako vise niko ne bi ostajao trudan.
    Samo se molim Bogu da sve prodje kako treba, da i beba i ja budemo dobro,a ostalo ce proci...

    SRECNO SVIMA
  2. tanjaNS je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   


    Ja sa doticnim imam lose iskustvo sa prvom trudnocom, jer je mslio da sam necija veza kada sam bila zakazana na carki pa me je pokusao poradjati prirodno i naravno nije islo, a onda u salu na HITNU sekciju, a moglo je sve proci mnogo bezbolnije. Bogu dragom HVALA i beba i ja smo bile dobro, te sam mu oprostila. Mada je po meni veliki ljigavac i takve ljude ne podnosim... Ja sam zdravsveni radnik, to je sramota za nasu struku... Slazem se ja da naplatis nesto ukoliko to ne spada pod standardne usluge, tipa ocu carski da mi radi taj i taj i tad kad hocu, nema problema, to kosta toliko i cao...a ovo je bezobrazluk...
  3. tanjaNS je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Trazila sam temu POKRETI BEBE u TERCEM TRIMESTRU iz razloga sto se moja beba NE SUTA nego SETA sa kraja na kraj i bas je briga... Sada sam se vec zabrinula jel to sve OK, jer prosto je neverovatno koliko se ona tegli i seta... Bogu hvala ima mesta pa moze,a li mi je neverovatno.
    Zna li neko da li je to sve normalno???


  4. tanjaNS je dodao/la post u temi Treći trimestar   



    Ja sam imala problem sa tim i ako sam sada 33 nedelja. Desavalo mi se to pre 4-5 nedelja a problem sam elimimnisala na sledeci nacin...
    1. Vodu pij gutljaj po gutljaj, pa neka ti casa vode ode tek nakon pola sata (ne nalivaj se)
    2. Izbegavaj slane obroke, pogotovo uvece.
    3. Kada veceras potrudi se da to bude do 20h i da ne bude slano (bukvalno bljutavo) p.s. jeste odratno ali za dobro tebe i bebe vredi.
    4. Cesce se tusiraj i obavezno lezi i podigni noge

    Veruj mi da sam tako uspela da smanjim otoke tj. prakticno ih ni nemam, a mogla sam prst udubiti u kozu koliko je znalo oteci.
  5. tanjaNS je dodao/la post u temi Bolje je poroditi se u 7. ili 8. mesecu??   

    Ja to posmatam sa ove strane... Priroda sve sama regulise, ili bice onako kako Bog zapoveda samo je bitno u sta verujes te ste strane i posmatrati.
    Ja sam zavrsila pre neki dan u porodilitu zbog sumlje na oticanje plodove vode. Ispostavilo se da nije to ali da je milion drugih stvrari. Kada sam izasla i ponovila nalaze svi do jednog su mi bili EXTRA. Tako da ni sama ne znam sta je moglo da se desi, ali u svakom slucaju Bogu hvala obe smo dobro.
    A sto se vodenaka tice, mojoj drugarici je pukao vodenjak 10 dana pred porodjaj i samo su konrolisali da li bebac ima dovoljni vode da bude unutra. Vodenjak ne mora uvek da pukne pri dnu, moze se desiti dad pukne i na vrhu te da se vodica samo sliva a ne i da otice u toj meri u kojoj to bude u drugom slucaju.
    Zato samo opusteno... Ja sam tek zabrinuta, jer sam u imala problema sa drugom i trecom trudnocom,... ovo mi je cetvrta i BOGU DRAGOM HVALA sve je za sada super i ako imam jos 7 nedelja do kraja.
  6. tanjaNS je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    joj... to je bas tema...
    Ja sam pre sest godina rodila devojcicu i dali smo joj ime MINA...mada sam ja htela da bude TEONA(pa se niko nije sa tim slozio)
    Sada sam ponovo trudna i ponovo je devojcica, tako da ce sada biti TEONA, mada me niko u tome sem muza ne podrzava.
    TEONA je musko, grcko ime (pravoslavni kalendar 18.01.-Krstovdan), mada kod nas ne bi gag bas dali muskom detetu, inace objasnjenje ko je on bio imate na http://www.spcoluzern.ch/index.php?pg=2110&lang=sr
    I tako me danas sabotiraju, a eto ostace na tati da odluci da li ce biti TEONA ili TEA... posto se vec cetiri godine trudino da ostanem trudna, ovo vise ima povezanosti sa tim da je OD BOGA (Teo-gr. Bog).
    Inace meni lepih imena ima najvise za decake:
    PAVLE
    MATEJA
    DIMITRIJE
    MIHAJLO
    za devojcice slabo da znam neko lepo ime