mira34

Član
  • Broj odgovora

    169
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana mira34

  1. mira34 je dodao/la tema Dete 1. godina   

    Da li je vaša beba stidljiva?
    Moja četrnaestomesečna beba je neverovatno stidljiva i negativno reaguje na nepoznate ljude. To ide dotle da ja ne mogu da se vidim sa prijateljicom, ako je ona tu. Vrišti, okreće glavu, pogleda u nepoznatu, za nju, osobu, pa opet vrišti. Nepoznata osoba za nju je svako ko nije svaki dan u njenom prisustvu.
    Inače, od samog rođenja nije pristajala da je uzimaju u ruke drugi ljudi, osim mene i mog muža.
    Da li još neka mama ima sličan problem?
    • odgovora
    • pregleda
  2. mira34 je dodao/la post u temi Devojcica ili decak?!   

  3. mira34 je dodao/la post u temi Ekcem   



    O ekcemu već postoji tema na forumu, a postoji i tema o alergijama.
    Moja beba je imala ekcem još kao sasvim mala, sa nepunih mesec dana. Za mene je to bilo strašno, jako sam se nervirala. Ekcem joj se pojavio na licu. Mi smo to lečili elokomom, koji je kortikosteroid, pomešanim sa pantenolom. Elokom nam je prepisala dr, dakle, ni slučajno na svoju ruku. Od elokoma je ekcem nestao, ali se s vremena na vreme pojavi i sada, kada beba ima 15 meseci. Sebamed neće da utiče da ekcem nestane, ali su i nama preporučivali tu kolekciju, jer neće, bar, da pogorša stanje.
    I moja beba je samo sisala kad je prvi put dobila ekcem. Pitala sam dr na šta je alergična, šta da menjam, a dobila sam odgovor da u pitanju može da bude bilo šta (i prašina, polen,...) i da ne mogu ništa da promenim. Ekcem je nestao, ponavljam, ali se i sada vraća kad god pojede nešto sa veštačkim bojama i aromama.
    Chicco kozmetika joj nikako ne prija, od nje se samo pogoršava stanje.
  4. mira34 je dodao/la post u temi Devojcica ili decak?!   



    Tako su i meni govorili, kao biće sigurno dečak jer sam se prolepšala. I, rodila sam prelepu devojčicu. Inače, lice mi je u trudnoći bilo potpuno čisto, koža lepša nego ikad.
    Ja sam jako želela da rodim devojčicu i želja mi se ispunila.
  5. mira34 je dodao/la post u temi Problemi sa probavom kod beba-Zatvor   



    Slažem se. To nije ništa strašno i potpuno je uobičajeno za taj uzrast.
  6. mira34 je dodao/la post u temi Moj savršeni muž   



    I moj i to još nekoliko, ali ja sam problem.
  7. mira34 je dodao/la post u temi Šta smem a šta ne smem da jedem u trudnoći?   



    Meni je doktor savetova baš da jedem ribu jer sam imala manjak nekih proteina u krvi. Rekao mi je da mi je najbolji izvor proteina riba i pečurke, a meso nije pominjao.
  8. mira34 je dodao/la post u temi Alergije na proteine kravljeg mleka   

    Znam da sojino mleko nije prava zamena. Moja beba je imala šest meseci kada sam počela da joj ga dajem u malim količinama, jer je, kao što rekoh, sisala, a to je bila samo dohrana.
  9. mira34 je dodao/la post u temi Peting i kontrakcije   



    Koliko ja znam, bradavice ne treba sisati jer to izaziva kontrakcije materice. Opšte je poznato da se materica brže skuplja posle porođaja ženama koje doje, baš zato što sisanje izaziva kontrakcije od kojih se materica skuplja. Sećam se da me je u prvim danima posle porođaja stomak jako boleo dok je beba sisala.
  10. mira34 je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Sa sedam meseci su nam izbili prvi zubi. Nije bilo nekih problema, ni tad, a ni kasnije kada su nicali ostali zubi, samo je češala vilice čime je stigla i to je sve.
  11. mira34 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   


    I ja isto, kad je navršila četiri meseca.
  12. mira34 je dodao/la post u temi Standard, finansije   



    Razumem i ja tebe. I ja sam bila nezaposlena i znam kako to izgleda. Iz ugla nezaposlene osobe moja primanja deluju veliko, ali, s obzirom kako je meni bilo ranije, sad je zaista teško. Ne treba ni da pominjem da mi je muž pre početka krize uleteo u veliki kredit, a sad se to otplaćuje. Plata mi je pre dve godine bila za preko 100 evra veća, iako je ostala ista (dinar je toliko devalvirao). Svakome svoj problem izgleda strašno, nije mi bila namera da nerviram one koji su u težoj finansijskoj situaciji od mene
  13. mira34 je dodao/la post u temi Alergije na proteine kravljeg mleka   


    Moja ćerka je odbijala da pije adaptirana mleka, pljuvala ih je i dobijala osip oko usta. Zbog toga su lekari posumnjali da ima alergiju na proteine kravljeg mleka. Dok nismo dobili rezultate testa (iz krvi) preporučeno nam je da koristimo neke formule za decu sa alergijama. Moja ćerka je te formule takođe pljuvala, ali moj problem nije bio toliko veliki, zato što sam je dojila, a formula je trebalo da bude samo dodatak ishrani. Rezultati testa su bili negativni , tj. nije imala alergiju, ali nam je preporučeno da joj ipak ne dajemo kravlje mleko. Kako nije htela ni jedno drugo, davali smo joj sojino mleko i to takođe po preporuci jedne doktorke. Postoji nekoliko marki sojinog mleka u tetrapaku, moja ćerka je htela da pije samo Alpro soya (čini mi se da se tako zove, nisam sigurna).
  14. mira34 je dodao/la post u temi Standard, finansije   

    Rođenje moje bebe se poklopilo sa pojavom, odnosno bujanjem svetske ekonomske krize. Uopšte ne znam da li smo doživeli finansijski krah zbog dolaska bebe ili zbog ekonomske krize. Meni plata nije povećavana par godina, radim u prosveti, a i muž radi u državnoj službi, te mu je situacija slična. Pre nekoliko godina živeli smo stvarno super, ni o čemu nismo razmišljali, para je bilo za sve. Sad je sve poskupelo, a mi smo ostali na istim platama, kada se tome dodaju još troškovi za bebu... Prosto ne znam kako preživeti u Srbiji kao prosvetni jadnik. Ja sam konstantno u minusu na tekućem računu po dvadesetak i više hiljada, muž isto, na to se plaćaju kamate, naravno, ali nemoguće je izvući se.
  15. mira34 je dodao/la post u temi Kada se vratiti na posao ili poceti traziti posao?   


    Podržavam tvoju odluku .
    Za one koje slučajno ne znaju, a možda bi im značilo da znaju: u Srbiji može otac da nastavi bolovanje od onog momenta kada ste ga vi prekinule. Bolovanje traje godinu dana i može da ga koristi bilo ko od roditelja.
  16. mira34 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   



    I moja beba je prvo jela kašicu od jabuke.
  17. mira34 je dodao/la post u temi Kada ste počeli da kupujete odeću i opremu za bebu?   

    Sve sam kupila kada sam bila u devetom mesecu. Želela sam sama da biram stvari, a pošto mi sva familija živi daleko, nisam htela da muž kupuje bez mene (ne znam ni da li bi se snašao).
  18. mira34 je dodao/la post u temi Sokići u bebinoj ishrani   

    Mi smo dobili savet u savetovalištu da od četvrtog meseca krenemo prvo sa sokićem od jabuke, u malim količinama, a da odmah za nedelju dana damo kašicu od jabuka, pa za nedelju dana jabuku i bananu, piranč takođe. Mislim da nema veze da li se prvo uvodi slatko ili slano, voće ili povrće. Šargarepa, iako je povrće, vrlo je slatka. Moja beba je uvek volela kiselkaste ukuse, bez obzira da li je voće ili povrće u pitanju.
  19. mira34 je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Mi uopšte nismo bili zadovoljni sa Nurse Hurveys, uopšte nisu pomagale.
  20. mira34 je dodao/la post u temi Seks nakon porođaja   

    Ne znam
  21. mira34 je dodao/la post u temi Seks nakon porođaja   


    O tome već postoji tema, čini mi se da se zove - Problemi sa seksom posle porođaja. A želje nema uopšte.
  22. mira34 je dodao/la post u temi Seks u trudnoći   

    Da se pridružim, i kod mene je ista situacija. U trudnoći sam bila luda za seksom, a sad je želja je nestala i ne vraća se ni posle 15 meseci.
  23. mira34 je dodao/la post u temi Blenderi i sokovnici   


    Ne brini se, ješće i zrnastu, biće mu zanimljivo, naročito kada bude počeo da je hvata prstićima i jede sam.
  24. mira34 je dodao/la post u temi Da li ste vozile automobil u trudnoći?   



    Mislim da moraš da se vezuješ. Ne znam šta o tome stoji u novom zakonu, ali čini mi se da je on po pitanju bezbednosti rigorozan. Ja sam se uvek vezivala.
  25. mira34 je dodao/la post u temi Bubuljice na licu bebe   



    Mi smo elokom koristili po preporuci pedijatra, a ne na svoju ruku. Ekcem je tada nestao, a vraćao se samo kada bi pojela nešto što joj ne odgovara, a ne odmah. Sebamaed proizvode koristimo, ali od njih ekcem ne nestaje. Pedijatri smatraju da je bolje lečiti ekcem i kortikosteroidima, nego ne lečiti ga.