Adri

Član
  • Broj odgovora

    34
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Adri


  1. Moja beba Ima 23mjeseca I 15 kg. Malokrvan je 87 hemoglobin,treba da pije Legofer. Medjutim ne znam koju dozu da mu Dam nisam pitala apotekarku a na upustvu pise 1.50ml po kg.. Da li neko zna koliko bih mogla da mu dam jer mi se cini da je 11,5ml previse?


  2. Moja beba ima 7 mjeseci. Sisa ali ja imam slabije mlijeka. Adaptirano mlijeko nnece nikako pa me interesuje kada pocinje da se daje kravlje mlijeko ? Rekli su mi da vec mogu da mu dajem kravlje ali iz kesice obicno a ne "kravicu "jer je gusce ..


  3. Lazes da ima 10kg?! :blink: hehehe :) ne mogu da verujem!!! MASHALA... Ima veze genetika i to veeeeliiikeee. Pitala ja u ime moje kume (koja ima slicnu situaciju kao i ti) nutricionistu da li je normalno da beba bude bas toliko krupna ona je rekla da jeste pogotovo ako su i roditelji krupniji. ;)

    Ozbiljno :).E blago meni ,covjek bi rekao da sam gromada :) ali nisam bas 179 cm ... Muz 196 cm:)) a luka 72 :))

    I ja sam pitala dr,kaze da je ok posto samo dojim!


  4. [quote name='Zemunci' date='1.10.2010, 13:38' post='62926'

    Ja ne znam sta se desava sa mojim mlekom. Cas ga imam previse, da moram da se izmlazam, a za 7 dana jedva za bebu. Skroz mi se smezuraju dojke. Onda opet pijem HIPP-ov caj za dojilje, prezderavam se, i vrati se mleko, prosto pucaju dojke, i onda se postepeno smanjuje, i tako u krug....a beba ima samo dva meseca.

    Mozda od umora ili stresa?

    Pomagajte............................. :(

    Ista stvar je i kod mene!!


  5. Draga, jos da ti kazem: moja beba jos uvek sisa nocu. Nekad na 3 nekad na 5 sati. Sad ima 11 kg, a ima malo vise od 14 meseci. Tvoja beba je krupna, sigurno je bila velika i kad se rodila, zar ne? Njoj treba mleka i daj joj kad god zatrazi.

    Pa da dajem mu ,samo mi kazu da isto treba da ga nocu odvikavam .... Sada ima 4 ipo mjeseca i skoro 10 kg ..imam masnoce dosta u mlijeku.. rodio se sa 3660kg..

    Mada smo mi relativno visoki ako to ima kakve veze :)


  6. Ti ko moja zaova :lol: I ona obozava da za nase dete kupuje Paul Frank... Steta sto je meni cesto to malo decacki dizajn (klasican kroj majica isl) pa i ne iznosimo ih puno :rolleyes:

    :lol: A gdje kupuje tvoja zaova Paul F? Ja imam djecaka :rolleyes:


  7. Drage mame,

    Moja beba ima 3 mjeseca i spava posle svakog podoja,bude budna nekih sat vremena (nekada i manje). Da li je to ok u trecem mjesecu?


  8. Moja beba se rodila sa tortikolisom. U stomaku je drzao glavu stalno na lijevoj strani i tako je nastavio i po rodjenju..

    Radili smo vjezbe sa fizioterapeutom 2 mjeseca ,sada ima 3 mjeseca i skroz mu se ispravio polozaj stim sto mu ja sama i dalje radim vjebice.. Nije nista strasno kod beba se to brzo vrati ali mora da se vjezba. Nas su naucili da urolamo tanko pelenu i da bebi sa lijeve strane vrata stavimo pelenu i zavezemo mu je ispod desnoh pazuha da kada krene da okrene glavu lijevo ne moze ,tako vjezba vrat...kasnije sekoristi i drugi nacin :stavis pelenu ispod glave bebine ,ukrstis je ispod vrata naprijen provuces ispod oba pazuha i zavezes sa strane .. Ne veze se se jako. Nadam se da sam dobro objasnila :))

    http://korektivnagimnastika.com/ProgramBebeSire.htm

    neke od vjezbi istezanja


  9. moja beba ima 3 mjeseca imamo Graco ljuljasku ali on nece da bude u njoj preko 5-10 min.. Mozda treba da se navikne.. Koristim kengur za neke sitnije radove kroz kucu da ga nebih na rukama nosila :rolleyes:


  10. Jeste,bas nareduje :),sacekacu jos jedan mjesec pa cu mu dati ,prirodni,jabuka,ili sargarepa .. Hvala)

    post-18317-1283695441_thumb.jpg


  11. i ja imam bebu 3 mjeseca i neko mi kaze da vec mogu sokice da ukljucim ,cijedjene ,ali nisam sigurna sobzirom da dojim..


  12. Je li te mjere vaze za majcino mlijeko ili za vjestacko? Dobro beba napreduje,ima 8 kg ,3 mjes, ali nisam znala koliko je dovoljno.. Mada i po noci se budi na 3 h pa i to me zbunjivalo..


  13. Drage mame,imam bebu od 3 mjeseca i dalje ne znam koliko ml mlijeka treba beba da pojede. Da li neko zna koliko ml treba da mu dajem ? :unsure: Koristim Medelinu pumpicu da bih znala koliko mi pojede ali opet nisam sigurna koliko je dovoljno! On sada uzima oko 150ml,da li je to dovoljno?