Constrictoria

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Tasa021 se sviđa post u temi od Constrictoria u Steznici   

    Pa, zavisi kako ćeš se poroditi. Ako je vaginalno - onda mislim da su ti bolji oni steznici što se obmotavaju oko stomaka. Ako je carski - onda je više-manje svejedno.

    Elem, ja ovde kao nešto savetujem, a ja sam sama odustala od steznika. Nosila sam ga u početku, a onda sam otišla na kontrolu (inače, porodila sam se carskim). Na kontroli me je lekar isprepadao da će da mi stomak ostane, jer će mišići da mi se skroz opuste.

    Mene je to prepalo, pa sam ga se ratosiljala. Doduše, u to vreme me je drmala žešća depresija i bila sam puna strahova od svega i svačega. Iz ove perspektive sada, verovatno bih nastavila da ga nosim...
  2. Kiki92 se sviđa post u temi od Constrictoria u Blizanačka trudnoća   
    Ovako: sad sam 31. nedelja trudnoće i nosim dvojke (jedan bebac je sigurno devojčica, a za drugog se pretpostavlja da je dečak, ali pošto nije lepo "namešten" ne može se sa sigurnošću tvrditi). Inače, ovo mi je prva trudnoća uopšte.
    Trudnoća mi prolazi sasvim OK.
    Iskreno, nisam baš imala sreće sa ginekolozima. Sad posećujem četvrtog po redu i tek sad sam zadovoljna. Inače, jedan ginekolog je predlagao mirovanje, drugi bavljenje sportom, treći je predlagao serklaž. Četvrti je najnormalniji, tj. najnormalnija.
    Što se same "terapije" tiče, posle iskustava sa ginekolozima primenjujem sledeće: isključivo i samo osluškujem svoje telo. Jedem šta mi se jede kad mi se jede (uopšte se nisam nešto popravila, možda 7-8 kilograma), odmaram kad sam umorna, umereno šetam, radim normalno i tako. Poslednja doktorka mi je pre 3 nedelje prepisala ampule gvožđa i Mamavit, ali pošto sam počela jako da otičem (toliko da nisam mogla ni da se krećem) - prekinula sam sa ovim preparatima (naravno, obavestila sam doktorku). Sada koristim, borovnicu, malo kupinovog vina i koprive i krvna slika mi je skoro pa savršena.
    Jedino imam malo paranoju od porođaja (dobro, lažem da je malo). Podjednako se plašim i carskog reza i prirodnog porođaja, al' to je valjda normalno...

  3. Sara bubamara se sviđa post u temi od Constrictoria u Može li zakon da vaspitava našu decu?   
    Pročitala sam prednacrt zakona i slažem se sa svim stavkama.
    Ono što bih, eventualno, dodala ovom zakonu, jesu obaveze deteta...