Constrictoria

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Constrictoria

  • Rođendan 03/31/78

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://constrictoria.blogspot.com/
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd
  • Interesi Volim sve sto vole mladi: skupljam salvete, znachke i postere. :))))<br /><br />A sad malo ozbiljno:<br />volim igrice, citanje, muziku, sport, blogovanje... Veliki sam postovalac SF, fantasy & epic fantasy zanra (mada, moram priznati i Stendal i Niche su mi srcu dragi). Classic, rock, gothic, jazz & blues su mi omiljeni muzichku pravci. Heroes of Might & magic su moja igrica (mada, volim i Oblivion, Neverwinter's Nights, PES & mnoge druge)...

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Constrictoria

  1. Constrictoria je dodao/la post u temi Može li zakon da vaspitava našu decu?   

    Pročitala sam prednacrt zakona i slažem se sa svim stavkama.
    Ono što bih, eventualno, dodala ovom zakonu, jesu obaveze deteta...
  2. Constrictoria je dodao/la post u temi Da li otičete   


    Cure, možda sam dosadna (verovatno jesam), ali vas molim sledeće:

    ako otičete, ne mora da bude ništa strašno, ali za svaki slučaj uredno kontrolišite mokraću, krv i pritisak.
    Ako vi smatrate da nešto nije ok, a lekar kaže da umišljate - potražite mišljenje i drugog lekara.

    Meni je protiv otoka pomogala šetnja i podizanje nogu.


  3. Constrictoria je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Ja sam bila jako otečena u trudnoći. Meni su savetovali lekari: manje soli, manje slatkiša, dosta vode (ne gazirana voda, jer diže pritisak), šetnje, odmaranje, podizanje nogu (kad legneš stavi jastuk ispod nogu, ili kad sediš na kauču/fotelji, podigni noge...). To bi trebalo da ti pomogne.

    Redovno kontroliši pritisak, krv i mokraću.
  4. Constrictoria je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Dobrodošla!
    Blago tebi koliko dece! Stvarno si srećnica!

    Što se iznošenja iz porodilišta tiče, muž i ja smo kupili 2 korpice za iznošenje (plavu i roze) i tako ih izneli (on jedno, ja drugo dete). Posle toga u taxi i pravac kući.
    Oduvek ih hranim zajedno i sve je ok.
    Samo su malo u prvih mesec-dva imali grčiće, a posle je bilo sve ok. Sad malo zezaju (neće da spavaju noću), ali su generalno, jako fina deca.

    Samo opušteno i sve će biti ok!
  5. Constrictoria je dodao/la post u temi Šta ste dobili od muža za rođenje bebe   

    Pored dva naša zvrka, ogromne ljubavi, pažnje i pomoći oko svega (naročito oko bebaca), moj mili žmuić mi je poklonio i Tošu (Toshiba SATELLITE L500).

    Nakit ne volim (tu i tamo stavim srebro ponekad), a ako neko baš hoće da me obraduje - onda mi kupi neki gadget.

    Kaže moja majka da sam "nakrivo nasađena".
  6. Constrictoria je dodao/la post u temi Da li otičete   



    Ja sam i noću i preko dana i kad god ležim dizala noge, jer su konstantno bile otečene (i ruke pride, i glava.... ma sve).
    Proveri mokraću i pritisak obavezno.

  7. Constrictoria je dodao/la post u temi Farbanje u trudnoći   


    Nije ti loš plan.



  8. Constrictoria je dodao/la post u temi Farbanje u trudnoći   


    Daju, ali, veruj mi, ne želiš ti to da obučeš. Možda se nešto promenilo u međuvremenu, ali kad sam se ja porodila, spavaćice su bile baš stare, vidljivo pohabane i vrlo često pocepane.
  9. Constrictoria je dodao/la post u temi U kom polozaju spavaju vase bebe   


    I moje bebe su malo naginjale vrat u jednu stranu. Doktorka mi je predlagala vežbe i savetovala me da ih podupirem (malo na jednu, malo na drugu stranu). Ja sam probala, ali nismo izdržali duže od nedelju dana, jer ni on ni ona nisu hteli da spavaju, već su urlali. Urlanje i kad radimo vežbe i kad treba da se pavka (i noću i danju).

    Ja sam ih pustila i već počela da se raspitujem za neke druge metode, kad ono njima sve bolje i bolje. Obustavim potragu i počnem da ih promatram. Počne njima sve polako da se dovodi u red. Evo, sad imaju skoro 10 meseci i, hvala nebesima, nigde traga od problopema. Devojčica spava isključivo na stomaku. To su poze da se čoveku stomak prevrne, ali njoj odgovaraju. Recimo, legne na stomak, pa podigne guzu, tako da maltene kleči; i ona tako prespava celu noć. Dečak spava i na stomaku i na leđima i na boku - kako mu odgovara.

    Eto, to se tako kod nas završilo. Tvoj beban nema problem zbog nespavanja na stomaku. Mislim da je to samo faza u razvoju.

  10. Constrictoria je dodao/la post u temi Farbanje u trudnoći   

    Ja sam se porodila carskim. Prvo što sam uradila (kad sam došla sebi i malo se, što se kaže, povratila) je bilo to da od sestara u šoku tražim neseser. Obe su bile mlade sestrice i sa kezom od uva do uva su mi ga donele. Na jedevite jade sam se nekako očešljala & u ležećem položaju našminkala. Verujte, bolelo je bolelo bolelo, al' nisam se dala.

    Posle, kada su me prebacili na odeljenje, šminkala sam se svaki dan. Imala sam nešto kao spavaćica, u stvari pamučna haljina, komada 2 za šetkanje preko dana (pošto na Zvezdari pod obavezno mora da se nosi spavaćica, pa su haljine prošle kao takve), a uveče sam uredno oblačila pravu spavaćicu za spavanje. Ja sam sa klincima ostala 15-ak dana u bolnici, a cela ta atmosfera može da ubije osobu u pojam. Tako da sam ja rešila da se ponašam normalno i bilo mi je mnogo lakše da podnesem sve to (a imala sam šta da podnesem, verujte na reč).

    Elem, ginekolozi i akušerske sestre su blagonaklono gledali na moje ponašanje i bodrili me (kako reče doktorka Mica:"Kad je mama srećna i bebe su. A kad si sređen i raspoloženje ti se popravlja); ali, pedijatrijske sestre i pedijatri su samo prevrtali očima, te mi, tu i tamo, prebacivali da sam u bolnici, a ne u hotelu. Na sve to sam im uz najširi kez odgovarala:"Bolnica ili hotel - svejedno, navikla sam da budem tip-top uvek."

    Inače, tokom cele trudnoće sam se i farbala i lakirla nokte i sve ostalo. Samo sam pred carski skinula lak, ali sam odmah, čim sam se malo oporavila, namazala nokte opet.
  11. Constrictoria je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    A Mica ima bliznakinje. Ona je, inače, oduševljena kad joj dopadne blizanačka trudnoća.
  12. Constrictoria je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Kako njega da zaboravim?!?
    On je isto sauper lik!
    Ma, jednom rečju, u Zvezdari su skoro svi ginekolozi više nego ok! Nigde zaista nisam srela toliko pozitivnih, prijatnih i nasmejanih ljudi (a pola života sam se vukla po bolnicama...).
  13. Constrictoria je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   


    Neće biti da je baš tako - ja sam dobila i jedno i drugo odjednom.

    Mada, možda je zbog Mice rođen dečak, a zbog Bojovića devojčica...
  14. Constrictoria je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   


    Sve potpisujem!
    Mene je vodila Mica, a porodili su me ona i Bojovic.
    Njih dvoje su tako opušteni i divni likovi, da ja za njih imam zaista samo reči hvale.
    Poslednje što sam rekla, pre nego što sam otišla u anesteziju je bilo:"Molim te, probudi me." i stegla sam Bojovića za ruku. Posle se šalio sa mnom non-stop na tu temu.
    Ostala sam 12 dana posle porođaja u bolnici sa bebama. Mica i on su mi ulepšali boravak, časna reč. Za Dr. Ljatifija imam samo reči hvale, takođe. On je jedan divan čovek i odličan stručnjak. Doživljavala sam ga kao ozbiljnog, dok i on nije počeo da se šali. Eto, ako mogu, njih troje bih posebno izdvojila.

    Inače, zaista nemam lepo iskustvo sa pedijatrijskim sestrama i lekarima. Da ne dužim sad, ali nalupali su svašta za moju decu, pa sam odmah sutradan, nakon izlaska iz porodilišta, maltretirala bebe vukući ih na razne analize, da bi se utvrdilo da je sve što piše u otpusnoj listi pogrešno. Da ne pominjem da su se bebe kod kuće ugojile više za 5 dana, nego kod njih za 12.

    A higijena - to je posebna priča.
  15. Constrictoria je dodao/la post u temi Apartman u porodilištu - da ili ne?   

    U KBC Zvezdara (kad sam se porodila, a to je bilo pre 9 meseci) cena apartmana je bila 3.000,00 RSD samo.