BEKI

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici BEKI

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice BEKI

  1. BEKI je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    To mi je jasno, zato sam u velikoj neizvesnosti dok rez ne budu gotovi, a dr (2 sam konsultovala) nece da otpocne sa terapijom dok ne utvrdi sta je ili wliminise ono na sta sumnja.
    Pitam se sta bi se desilo da nisam prehladjena, jer su mi lab.rezulatati pre 2 nedelji bili dobri. Cak ni tada mi nije radjen CRP, tj nikad do sad.
    Hvala na odgovoru!
  2. BEKI je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    U 5-om sam mesecu trudnoce,zbog jake prehlade koja traje duze od 7 dana dr mi je trazila lab.analize, koja je pokazala da mi je CRP 105, a leukociti 11, sve drugo je Ok ili na donjoj granici, urea i albumini smanjeni, urin Ok ne pokazuje bakterije, soli i sl. Ona smatra da je u pitanju neka jaka infekcija izazvana bakterijom, zbog cega mi radi urinokulturu, vag i cervikalni bris, rezultate ocekujem za 2-3 dana, ali me sve to mnogo uplasilo jer sem zapusenog nosa i uha, kaslja ja nemam druge tegobe, cak je i to pocelo da me popusta i prolazi. Nijednog momenta koliko imam tu prehladu nisam imala tempreraturu.
    Da li je neko imao slican problem ili moze da mi da neki odgovor kakvu bi mogla infekciju da imam a da nemam nikakve simptome (ili ih ja ne prepoznajem).
    Hvala unapred!
  3. BEKI je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    Moje dete je skoro vec 2 meseca na antibioticima, pocelo je sa obicnom prehladom, virusom, da bi dr posle 10 dana rekla da moze u jasle jer je sve Ok i isla je samo nedelju dana, onda se sve vratilo i krece zacarani krug.
    Zacarani je zato sto ili su dr-i se ucili na nama ili su experimentisali,jedino su u dijagnozi svi bili jednoglasni da je u pitanju upala uha, ali terapiju nisu pogodili tek iz 6-og puta,jer bi valjda ranije sve bilo gotovo a ne sad posle 2 meseca. Orl da jedno, pedijatar kaze ne treba to, odemo kod drugog on kaze trece i tako u krug, nismo imali srece da naidjemo na osobu koja ce se pozabaviti nasim problemom. Nadam se da sada jesmo i da nije kasno, infekcija je dovela do skupljanja gnoja i pucanja bubne opne, sada se to polako sanira i nadam da nece imati posledice po sluh (nadam se!!!).
    Na osnovu mog iskustva sada mogu da kazem da sledeci put na prvi znak da je dete bolesno idem u laboratoriju da se urade sve analize (krvna slika, urin, brisevi) pa po rezultatima da odlucim da li cu je voditi kod dr-a. Za ova 2 meseca niko nas nije uputio da detetu radimo analize dok ja nisam insistirala, sve su pripisivali virusu a bile su bakterije u uhu.