Tara

Član
  • Broj odgovora

    24
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Tara


  1. Drage moje ja saznala da sam trudna :D pre nedelju dana a sledeci vikend imam uplaceno more,idemo u Grcku kolima,sta da radim?Sad je kasno da odustanem,a bojim se da ce doktorka to da mi kaze kad je pitam. :unsure:


  2. Ja sam Mihu nocu presvlacila kada je bio mokar, ili se ukaki... Sada imamo super pelenice, pa to ne radim. Ne znam kako vase bebe same izbace nocni podoj. On se ne razbudi skroz, nego kenjka i stavlja ruke u usta- po tome vidim da je gladan. Mozda bih i mogla da ga zavaram sa dudom, ali mi je zao da mu ne dam da jede...

    E a reci nam koje su to super pelenice da znamo i mi :D


  3. 5 meseci i spava celu noc- ja se ne bih zalila za to jedno budjenje uopste! ;) Bravo za malisu!

    Cim ti dudu koristi danju slobodno mu je daj i nocu kad se probudi. Nema rizika od gusenja, i cak neki strucnjaci tvrde da koriscenje dude u toku noci smanjuje rizik od SIDS-a.

    Iz svega sto si rekla ne cini mi se da su kasice problematicne u smislu da mu smetaju, ali dal ga ne zasite dovoljno u poredjenu sa mlekom to je druga prica. Zameni mu obroke kao danas- kasice u toku dana, pred spavanje mleko i prati dal mu odgovara.

    Obicno sam mu kasice pravila oko 18h a pred spavanje oko 21h mu dam mleko ali se budi.Juce mu nisam davala,probudio se jednom kenkao 5 min i zaspao.

    Kad uporedim sa mojim drugaricama koje su se porodile mesec pre ili kasnije svima bebe spavaju celu noc od mesec dana starosti jedino se moja beba budila :( .Ali kad vidim ovde da se i starije bebe bude tesim se i kazem super smo. :D


  4. Beba je napunila 5 meseci i dajem joj milupine i humanine pirincano-kukuruzne kasice koje se prave sa vodom na kojima pise od 4 meseca.Prvo sam krenula samo sa pirincanim ali je dobio jako tvrdu stolicu :unsure: pa su nam sledece preporucili kombinaciju sa kukuruzom.

    Od pocetka sam se izmuzavala i ujedno je imao i dohranu,do skoro kad smo presli samo na adaptirano.Ja imam jos 10-15 ml mog mleka koje mogu da izmuzem svaki drugi dan i to mu dam da popije(nije mnogo ali kad vec imam da ne bacam)Doktorka mi je rekla da to ne prekidam jer je svaka kap bitna.

    Kad se probudi bleji u mraku,sisa prste i posle nekog vremena pocne da kenka ili place.Grceve nije imao a nema ih ni sad :rolleyes: ,niti nesto prducka kao ranije.

    Koristi dudu od prvog dana ali mu nikad nisam davala nocu,plasim se da ga ostavim samog sa dudom,ali mu nekad dam jer ne mogu da spavam kad non-stop sisa prste :wacko:

    Juce mu nisam davala kasice u prahu i prespavao je noc,probudio se samo nesto na kratko i nastavio.A i ubacila sam ga u dzak pa nisam morala da ustajem svakih sat-dva da ga pokrivam pa sam i ja odspavala malo duze :D:D:D Danas sam mu dala pirincano-kukuruznu kasu za rucak u 15h pa cemo da vidimo veceras,mozda se i veceras odmorim B)


  5. Moje dete se budilo svaku noc po par puta da jede.Onda smo uveli cvrstu hranu pre skoro mesec dana, pa se sad budi 1-2 puta u toku noci. :rolleyes: Kad se probudi bude budan neki period nekad se uspava sa sisanjem prstiju a nekad pocne da kenjka pa mu dam malo vode ili ga uzmem da ga smirim i uspavam.Kad mu dam uvece pirincano-kukuruzne kasice on se budi.Desilo mi se par veceri da se nije probudio ali mu nisam davala te kasice.Sad trenutno proveravam da li je to uzrok budjenja ili je slucajnost da se tako potrefilo.Ne znam da li da mu dajem dudu nocu kad se probudi,da se ne navikne na nju pa posle nece da zaspi bez nje? :mellow: Da li ste imale takav problem?


  6. Moja beba je danas napunila 5 meseci,ali se isto sa 4 meseca budila na svaka dva i po sata da jede.Onda sam uvela cvrstu hranu i sad se budi jednom u toku noci ali mu ne dajem da jede nego mu nudim samo vodu.


  7. meni je sin imao plik na preponi sa nekih 15-20 dana,kazu da je to neka infekcija iz bolnice koja se pojavljuje kasnije.Ne znam od cega je ali smo mu stavljali oktanisept i poboljsalo se,a onda sam kupila zamenu za bivacin u prahu(grcki je i kostao je oko 450 din pakovanje 10 grama) i posle 2 dana sve je nestalo.Probaj i ti ne moze da skodi :)


  8. Meni se skoro desilo da sam porucila preko dody shopa plavu hranilicu a poslali mi belu sa sarenim krugovima.


  9. Po mom misljeniu dr. Perovic je odlican doktor,i veliki je strucnjak.Uliva dosta poverenja i ima puno strpljenja.Ja sam odusevljena s'njim i volela bih da me on porodi ako se odlucim za Zemunsko porodiliste.


  10. Ne znam koliko imas do termina, ali detaljno razmotri sva porodilista. A pogotovo ako je takva situacija, trazi vezu. Da te ne muce. To ti je moj savet.
    Do termina imam jos mesec i po dana,taman dovoljno vremena da se odlucim za neko drugo porodiliste i mozda da nadjem neku babicu.Jedino ako me ovaj moj mali u stomaku ne iznenadi pa krene ranije :o ali valjda nece.

  11. Je l hoćete da vam objasnim detaljno? :D

    Ne znam devojke kako vi stavljate tampone ili vaginalete, ali ja mogu da napipam svoj grlić dok to isto radim :)

    A može i partner da pripomogne ako zatreba.

    Zar ni jedna od vas to ne radi?

    Pa ako naidješ na nešto što štrči i što se ne uklapa u ostalu "unutrašnjost", to je to :D

    Dodatak: Evo pokušala sam da nadjem neki tekst o tome, pa devojke, ako neku zanima da se malo poigra a usput i nauči nešto:

    http://lara-noname.blogspot.com/2009/08/an...ualnosti-i.html

    :)

    geravodeli,hvala na detaljnom opisu moram da probam to ceprkanje detaljnije :D

    Carica si :D


  12. Pa nemoj da se poradjas u Zemunskoj. I ja sam u Zemunu, ali necu se tu poradjati. I niko me nece naterati da se poradjam prirodno ako se beba ne okrene. Ma treba da me razglave celu i da se beba muci. Ne moze!!!

    Ma i odustala sam od Zemunskog porodilista,i tek sad ne znam gde cu da se poradjam :unsure: nikad nisam ni razmisljala o drugim poridilistima.


  13. Pikice,

    Meni su rekli da je beba nisko i da li mi da pijem gynipral (4x dnevno).

    Nemoj da brigaš ako ti ništa nisu dali. Ja imam utisak da u domu zdravlja najakše samo prepisuju lekove "za svaki slučaj". Da posle ne bude da jeste, a oni rekli nije. Ovako, čak i kad nisu sigurni da treba, evo tebi malo popij koji lekić, preventivno.

    Svaki dan proverim stanje grlića, pa bih preporučila da i ti to uradiš, čisto da znaš na čemu su, tj da li se nešto naglo menja.

    Kako proveravas grlic svaki dan?Jel te doktor pregleda ili nekako drugacije?


  14. I meni je beba karlicno od pocetka,doktorka koja mi vodi trudnocu mi je rekla da cu ici na carski ako se ne okrene ali u Zemunskom porodilistu su mi rekli da oni ne rade carski nego prirodan porodjaj STRASNO :(


  15. Idem,krenula sam jos u 27-oj nedelji u dom zdravlja i prezadovoljna sam sa vezbama.Vidi sa doktorkom da ti da uput i javi se u prizemlje verovatno ces i ti ici kod babice Marijane jer je ona sa nasom doktorkom u smeni.Ako dolazis u dom zdravlja mozes da dodjes kad su vezbe jer je ona tu.Utorak i cetvrtak od 13:30 do 16h,udjes u prizemlje(sprat ispod ginekologije) druga vrata desno,ili da zoves telefonom(imas broj gore na ginekologiji)

    Jel ides u skolu roditeljstva,isto je jako dobro ima sredom od 12:30 i ne treba ti uput?

    bret voli ovo

  16. Pa SaskaS dobro nam dosla!

    Sve cestitke za trece koje si resila da rodis :D .To je bas super :D:D:D i ja bi troje samo da rodim ovo prvo sto mi je u stomaku pa nastavljam dalje nema pauze,ako se ne predomislim posle porodjaja :blink:


  17. Anjice!

    U Zemunskom porodilistu izgleda nemaju anesteziologa nego moras da ga platis da ti dodje,i ja mislim da je to neverovatno.Pa nismo na selu da placamo da dodju.Hvala u svakom slucaju mislim da cu se opredeliti za neko drugo porodiliste.


  18. Pitanje za Munjinu mamu.

    Koliko si platila epidural u Zemunskoj bolnici?Ja sam se danas raspitivala pa mi je jedna sestra rekla kako mora da se plati 47.000 din, 17.000 za epidural a 30.000 za dolazak anesteziologa.Jel to istina? Koji anesteziolog ti je dao epidural?


  19. Andrijana!

    Ja sam i pre trudnoce znala da cu se poradjati u Zemunskoj,ali sam se danas toliko razocarala i sad sam u tako velikoj dilemi sta da radim :unsure: .

    Otisla sam da obidjem caleta u bolnicu i rekoh kad sam vec tu daj da se raspitam za epidural jer cu ga sigurno uzeti ako se budem poradjala prirodno.

    Moja beba je okrenuta karlicno, od pocetka imam jako malo plodove vode pa postoji velika mogucnost da tako i ostane.Doktorka koja mi vodi trudnocu iz doma zdravlja mi je rekla da cu ici na carski ako tako ostane jer beba prednjaci guzom.

    Da bi mi danas u Zemunskom porodilistu neka sestra rekla da oni bebe okrenute karlicno poradjaju normalno i u sustini da moja doktorka koja mi je to rekla nema pojma,carski se radi samo ako je jako krupna ili ako postoji neki veci problem.Sto znaci da treba da se namucim na porodjaju :( .

    A na moje pitanje o epiduralu rekla mi je a sta ce ti epidural,posle toga ne mozes brzo da se oporavis,imas glavobolje,boli te stomak...Ja joj kazem da ga stvarno zelim,pa se interesujem koliko kosta.Ona mi kaze da se kod njih epidural placa 17.000,00 ali smo u obavezi da platimo jos 30.000,00 da bi nam dosao anesteziolog,sto znaci 47.000,00.A ko nam garantuje da ce nam doci neki dobar anesteziolog.

    Mislim da je to bezobrazluk,jel moguce da Zemunska bolnica nema anesteziologa?

    U Dragise Misovic se ne naplacuje,u frontu je 12.000,00 a ovde 47.000,00 da li se isplati porodjaj u Zemunskoj?

    Toliko sam poludela da sam nervozna ceo dan :angry: ,i sad sam u dilemi gde da se porodim?Isla bi u Misovic ali nemam vezu pa znam da me nece primiti kad dodje do toga.

    A inace za doktora Perovica sam cula da je odlican,svi ga hvale,ja imam zakazan ultrazvuk kod njega za 10 dana ali sad ne znam da li uopste da odem,jer se verovatno necu tu poradjati.A inace imaju i starijeg i mladjeg Perovica u Zemunskoj.


  20. E moje zenske,blago vama.

    Ja imam malo drugaciji problem, imam veliku zelju ali mm nema :( .Imamo odnose samo jednom mesecno kad ga namolim,kaze glupo mu je da radi to sa trudnicom :blink: .Ne znam sta da radim vise,kako da ga aktiviram,zelim odnose svaki dan jer se super osecam.Cak sam ga i napala da me sigurno vara cim mu vise nisam privlacna :mellow: .Sta vi mislite u cemu je problem?Jel ima jos neko takav problem?


  21. Kazu da treba da jedemo sto vise zitarica.ja sam imala problema sa zatvorom pre trudnoce,ali sad mi se poboljsalo.Pijem vodu,jedem zitarice i voce.


  22. Pozdrav svim trudnicama!

    U 32-oj nedelji sam i vec neko vreme sam mnogo otecena a vec mesec dana me boli i noga (valjda sam mnogo teska :( ).

    Isla sam na 4d i doktorka je videla da nosim decaka.

    Ja cu se poradjati u Zemunskoj bolnici a razmisljala sam da uzmem epidural,naravno ako se beba okrene jer je od pocetka karlicno.Oce li jos neko da se poradja u Zemunskoj?