deny

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici deny

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice deny

  1. deny je dodao/la post u temi Govor, 2.godina   

    uhhhhh
    moj sin puni 19 meseci. Zna samo da kaze pa-pa (da ide napolje), am (da je gladan),av (imitira kucu) i tata.
    Sve razume kad mu se kaze da uradi nesto ali NEMA sanse da progovori
    Kad mu nesto kazem da ponovi samnom on se smeje

  2. deny je dodao/la post u temi Kako ste dragom saopštili lepu vest?   

    uhhh...
    Imali smo saobracajku (nista strasno), i posle nekih par dana meni "klikne" u glavi da mi kasni. Kazem kumi ona odgovori moguce zbog soka. Sacekam 2-3 dana nista, odlucim da kupim test odradim ga i pozitivan! Prvo sam ja bila u soku, javljam momku- sadasnjem muzu na posao vest on cuti i ne veruje . Dosao sa posla, otisli u kafic pokazujem mu test u tom trenutku dolazi njegov drugar, pa sestra pa njegovi pa moji i pocinje slavlje. Kad se setim ponovo se najezim od uzbudjenja

  3. deny je dodao/la post u temi Banane   



    hvala
  4. deny je dodao/la post u temi Banane   

    interesuje me kad beba moze da pocne da jede bananu. Moj sin ima 4 meseca
  5. deny je dodao/la post u temi Najlepse izjave jacih polovina   

    kad sam se porodila MM mi je poslao poruku: "svi andjeli su dosli sa neba i cuvaju mog malog i velikog andjela".
    A inace retko,retko kad mi da neku ljubavnu izjavu, ako se desi da da veruj te mi sekire padaju :lol: :lol:
  6. deny je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Mom malisi sam pocela da dajem caj od kamilice sa mesec dana i ubacila sam 2 zrna kima (zbog grceva) isto nisam sladila. Moze se davati samo malo caja (2x da povuce cuclu ako nece vodu). Mleko 2/3 se daje bebama do njihovog 6 meseca zivota.
    Ali za ruski caj ostala sam bez teksta kad mi je pedijatar rekao (iskreno i nama odraslima taj caj je tezak a da ne kazem kako je bebama).
    Samo kamilica 2-3 cveta jer je blaga.
    Npr. moja kumica je njenom sinu sa 3,5 meseca u kamilicu sipala kap limuna zbog C vitamina.
    Prezadovoljna sam od kako sam uvela mleko, najzad je poceo napredovati, vise nije imao zelenu stolicu i grcevi su mu prosli. E sad, bilo bi bolje kad bi imali od koga pravo kravlje mleko da uzmemo.
  7. deny je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    bila sam kod pedijatra i nisam mogla da verujem sta nam je rekao-da bebi dajemo ruski caj?!?!?!?!? (ima 2ipo meseca),da mu ni SLUCAJNO ne dajemo vode. Moja beba je od rodjenja na vestackoj ishrani jer ja ne mogu da dojim (lose bradavice i ne dovoljno mleka). Posle par dana dosla nam je babica (starija zena), rekla nam je da OBAVEZNO dajemo vode, i kad navrsi mesec dana zivota MOZEMO dati dvotrecinsko mleko.
    Sa svakom mamom sam se savetovala i rekla je da mozemo dati mleko cak sam i nasla knjigu "BEBA radost i briga" od dr. Dragana Mijanovic,dr. Radovan B. mijanovic dr. Sinisa S.Sokic. Tacno je napisano da se bebi MOZE davati 2/3 mleko cak i kao novorodjence (ako odbija da sisa,i adaptiranu hranu ako ne unosi). Imam kumu koja je medicinska sestra koja se nasla u cudu kad je cula sta pedijatari savetuju da majka koja doji NEDAJE vodu svojoj bebi. ?!?!?!?!?!?!
    Slusam savete moje majke jer ni mene ni moju bracu nije mogla da doji pa nam je davala mleko kad smo navrsili mesec dana. Hvala Bogu svi smo zivi i zdravi.
    Razlog zasto se razblazuje mleko je to ne zbog mlecne masti, vec zato sto mleko sadrzi kiselinu koja moze da bebi unisti bubrege. Tako da mozete komotno dati svojim bebama mleko sa navrsenih mesec dana i OBAVEZNO gledati datum proizvodnje i OBAVEZNO prokuvati mleko.
    Moje bebce ima 2 ipo meseca ima zutu stolicu,prestali ga grcevi i napredovao je na kilazi(jer je od zadnje posete pedijatru napredovao samo 500 gr). Mesec dana sam muku mucila sa zelenom stolicom i sa grcevima i kako sam mu uvela mleko tako je poceo lepo da kaki i da nema grceva.
    I jos jedan savet NIKAKO nemoj te sladiti mleko jer ce se bebac "navuci" na slatko pa cete morati i caj i vodu da sladite. Pitajte bake i videcete sta kazu. Ipak imaju vise iskustva nego mi
  8. deny je dodao/la post u temi Porodilište - Novi Sad   

  9. deny je dodao/la post u temi Problemi sa probavom kod beba-Zatvor   

    meni treba pomoc
    imam bebca od 2 meseca redovno kaki,ranije mu stolica bila zlatno zute boje sad mu je zelena
    neki govore da je to znak prehlade,neki da ima grceve (sto i dalje ima),vec pocinjem da se brinem. A da inace ne sisa vec je na Nestle NAN od rodjenja
  10. deny je dodao/la post u temi Porodilište - Novi Sad   

    Bokice samo opusteno, veruj mi! Samo ih slusaj i opusteno! Svi ti bolovi prodju kad vidis svoje malo cudo u rukama
  11. deny je dodao/la post u temi Porodilište - Novi Sad   

    ja sam se pre 2 meseca porodila, u 5 ujutru sam dosla u Betaniju,nakacili su me na indukciju u 7,porodila se u 11h. E sad porodila bih se i ranije da su mi normalno indukciju nakacili-nije kapala. Sto se osoblja tice... hm...
    kakav si ti prema njima takvi su i oni prema tebi,sestre ko sestre.Velika zamerka sto imaju malo osoblja pa ne mogu sve da postignu. E sad ja sam se jedino na njih ljutila zato sto mi bebaru nisu dovoljno nahranili (davali su 20ml,a inace je tukao 40),da sam na kraju izasla u hodnik sa bebcetom (sto je zabranjeno) i trazila da ga nahrane.