Ježić

Član
  • Broj odgovora

    76
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Ježić

  1. Ježić je dodao/la post u temi Kompjuterski virusi   

    Evo ja da vam preporucim AVG imam biznis ful 2012 varijantu, skinula sam pomocu torenta (mozda znate kako se koristi) i apsolutno sam zadovoljna. Ranije sam imala NOD32 isto je bilo ok, razne sam probala i uglavnom su u redu sem ako bas ne zakacite neku verziju koja se ne slaze sa vasim vec instaliranim programima sto se meni nije desavalo.
  2. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Bas vam zavidim na tome "malo povucem i kozica se svuce". Alu se uopste NE MRDA, povlacila ja ili ne, mazala rivanol ili razne kreme isto mi se vata. I dok je mokar za vreme kupanja, ma nista bre!
    Fimoza je sra*e!!!
  3. Ježić je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Meni je mesecima bilo utrnulo, skoro mi se vratio osecaj ali je i dalje nenormalan
    Ja sam istog dana ustala uz bolove ali nije bilo jezivo. Najvise se secam hodnika gde su se zene setale. Izgledale smo kao parada zombija
  4. Ježić je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Najvaznije je da se naglasi da ne postoje 2 ista porodjaja bilo kako da su izvedeni! Sto se mene tice cr je uradjen extra u Visegradskoj (bez veza i protekcije) i jako brzo i lako sam se oporavila. Nisam imala bas neke indikacije za cr, zelela sam ga i ne bojim se da to priznam! Nisam ga platila, imala sam uput od oftamologa zbog visoke dioptrije. Ako budem opet trudna a nadam se da hocu opet cu zeleti cr. Samo ovog puta se nadam da cu biti dovoljno hrabra da ga uradim u spinalu.
  5. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    U principu ja sam pocela pisu da mu zaobilazim, u smislu da kad ga kupam samo promandrljam i to je sve. Moracu da probam sa uljem i hloramfenikol mast sam videla da se pominje u gornjim postovima pa cu i to da ukljucim. hvala na savetima
  6. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Jel si negde vec pisala o tome? Ako nisi daj neki savet sta si radila pa se sredilo sve?


  7. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Samo vrh, bili smo kod urologa i on je rekao obloge od kamilice a meni kamilica zvuci kao previse blaga i nedelotvorna stvar. Pa sam zato pomislila na Rivanol. I sta se desilo onda sa Lukinom pisom?
  8. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Joj ma nema rane! Samo malo crveno, ja sam mislila da je Rivanol antiseptik uopsteno. U tom smislu....
    Inace on ima fimozu i njemu kozica uopste ne moze da se mrda.
  9. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    A jel sme da se stavlja obloga od Rivanola? Al se opet drzi za pisu i stenje...
  10. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Evo da se javim. Danas smo bili kod dr u Tirsovoj. Rekao nam je sledece. U pitanju je fimoza, postoji mala upala koju treba tretirati cajem od kamilice. Za godinu dana dace nam kortikosteroidnu mast, ako ni to ne pomogne idemo na hirurgiju.
    I kako sad ja da stavljam kamilicu na pisu detetu koje ima raketu u dupetu??? Izvinjavam se na izrazu ali stvarno je tako. Imate li neki savet? Mislim nije valjda da moramo muz i ja na silu da ga drzimo u lezecem polozaju 10-15 minuta dok mu je kesica caja na pisi? Mora da postoji drugi nacin...
  11. Ježić je dodao/la post u temi Nega piše kod dečaka   

    Uf koliko raznih misljenja......
    Ja sam bebi po malo prevlacila od rodjenja ali ne redovno. On sada ima malo manje od 15 meseci i kozica uopste ne moze da se mrdne. Beba lepo piski, u tom smislu nema problema. U proteklih par meseci 2x sam videla da se uhvatio za pisu i zaplakao a sad povremeno se uhvati preko pantalona i pelena i zastenje bolno. Pre nekoliko nedelja smo primetili mm i ja da je vrh pise crven. Elem za nedelju dana imamo zakazano kod urologa u Tirsovoj pa cemo videti... Nasa dr u domu zdravlja je rekla da se to tolerise do godine dana a druga dr u istom domu zdravlja rekla do 5-6 godine se nista ne dira.... I kome sad verovati...
  12. Ježić je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   


    U mom slucaju se pokazalo da je cr bio jedino resenje. Planiran je unapred ali kada su bebu izvadili ispostavilo se da mu je pupcana vrpca bila vezana oko vrata. Sta bi se desilo da sam se poradjala prirodno necu ni da mislim. Meni je cr ostao u ok secanju. Lako i brzo sam se oporavila.
  13. Ježić je dodao/la post u temi Koje jednokratne pelene koristite?   

    Mi smo dosta dugo koristili Pampers ali je nocu dosta propustao. Vec par meseci koristimo DM baby love. Zadovoljna sam, tanke su, jeftinije od Pampersa i mnogo redje propustaju u toku noci.
  14. Ježić je dodao/la post u temi Rana od CR   

    Medo

    Jel se ti bojis prirodnog porodjaja ili carskog reza? Sve u svemu sigurno si cula da cak i kod iste zene 2 trudnoce mogu da budu sasvim razlicite. Pa prema tome nadaj se najboljem. Meni cr uopste nije bio strasan sto i tebi zelim sledeci put.
    Za bolove u ledjima obrati se lekaru, mozda ces dobiti uput za fizijatra ili tako nesto. Cuvaj zdravlje zeno, ima kome trebas!
  15. Ježić je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   


    Mene nije bolelo, izasli smo 3 dan
    Ali to je vrlo individualno. Na kraju vazno je samo da se dobro zavrsi.
  16. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  17. Ježić je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    Zvuci logicno ali ako je beba normalno razvijena ne moze da bude bas "glavata" a malog tela...Valjda? Laik sam samo komentarisem....

  18. Ježić je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    A mozda je tvoja karlica siroka?
    Meni su na primer rekli da mi je uska karlica a bebac nije bio krupan nego prosecan 3600gr ali predpostavljam da bi se dosta namucili i on i ja.
  19. Ježić je dodao/la post u temi Kako odvici bebu od uspavljivanja na rukama?   

    A je imao uzasne grceve 5 meseci i tad je bilo muka da se bilo kako uspava, ma ni na sisu nije hteo. Kad je to proslo onda je pocelo u rukama, flasa mleka i nunanje. Sad je opet kupanje, flasa mleka + nunanje, ako ne zaspi ili lezim pored njega i mazim ga ili ga nunamo u kolicima (nocu je uglavnom tako) a danju je cesto dovoljno da lezim pored njega i ceskam ga po ledjima, mada i ja uzivam tako Cak toliko da mi se desavalo da iako nemam mleka pocne sika da me boli od neke male kolicine koja bi se stvorila
  20. Ježić je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    Ja se nesto bojim spinalne, mislim ne bola nego osecaja... Pa i zub kad mi vade iako imam anesteziju osecam cimanje i krckanje koske a tek ovo... Ne znam, mislim da bih morala da budem jako hrabra.
    Zar nije normalno da se ustane isti dan, mada je nesto razmisljam mozda sam imala srece pa je kod mene proslo sve to jako lako i bez uzasnih bolova. Oporavak je isto bio pesma mada mm kaze da sam bila bleda kao kkrpa.
  21. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  22. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  23. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  24. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  25. Ježić je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    Ja dojila 7 meseci a dobila 10mes posle porodjaja, danas mi je 4 dan. Isto boli, isto sve.