Ljubi Bubi

Član
  • Broj odgovora

    25
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Ljubi Bubi

  • Rođendan 04/17/85

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija .

Aktivnosti člana/članice Ljubi Bubi

  1. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Mama Lavica   

    Pokusavam svog sina da naucim da se sam bori za ono sto zeli,ali spadam i u grupu mama koje su ratoborne
    Po meni nisu kriva djeca vec roditelji.Imali smo situaciju kad je malo starija djevojcica blago gurnula mog sina sa gumenog konjica da bi se ona tu popela.Naravno,moje cedo je pocelo da place i objasnila sam mu da ce on nastaviti kad konjic bude slobodan.Ubrzo se i to desilo,pa sam sa malenim otisla i popela ga na konjica.Iste sekunde se tu stvorila ta djevovcica i ponovila situaciju od malo prije.Trudila sam se da i njoj objasnim da sad treba bato da se poigra,a mala mi se isplazila i okrenula glavu.Sve to i nije toliko strasno da iznad nas nije stajala njena majka.Zena nije trepnula,ni a da kaze.E tad sam ja poludila samo sam podigla djevojcicu,uzela konjica u jednu,sina za drugu ruku i otisla na drugi kraj igralista.Naravno,cula sam u pozadini neke rijeci...
  2. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Secanje na mama Bojanu   

    Tek sam od nedavno clan bebac foruma i na moju veliku zalost nisam poznavala mamu Bojanu,ali iz vasih rijeci vidim da je bila jedna izuzetna mlada zena.
    Jako sam se potresla i toliko mi je tesko sto sam saznala da su dva mala andjela ostala bez mame.Mogu samo da zamislim kakvu tugu i bol osjeca porodica mame Bojane i zato im iskreno iz dubine svog srca zelim da snagu pronadju u sreci koja ce pratiti dva nova mlada zivota.
    Moje iskreno i duboko saucesce porodici mame Bojane.
  3. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Budjenje nocu   

    Moj mladji bebac ima 6 mjeseci i spava kao andjeo,u pravom smislu rijeci ali zato stariji... ima 2 godine i pored toga sto nemirno spava,budi se nocu nekad sa placem,nekad je zedan,piski mu se,kaki,boli pupa... Ne znam da je za njegove dvije godine jednu noc prespavao u komadu.Vec sam se zabrinula da nesto nije kako treba,ali sam se utjesila jer vidim da nas ima jos takvih Drage mame,strpljenje i brojanje do 10 pomaze
  4. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

    Ceco,meni je maleni imao 10 mjeseci kad mi se na test Baby rapid pojavila debela kontrolna linija i jedva vidljiva test linija.Naravno,nakon 8 mjeseci rodila sam jos jednog djecaka
    A prije nego sto cu uraditi test,pila sam kafu i zgrozila se.Isti takav ukus kafe sam osjetila i u prvoj trudnoci.Pogledala sam muza i rekla mu da sam trudna.On trk u apoteku po test i gle cuda pozitivno i jedva vidljivo
  5. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Filipa,vidjela sam sliku misa mu njegovog,bas je na nezgodnom mjestu,a mogu tek misliti kako njega iritira.Uh,nas za sada spasava vazelin.Svaka bubuljica,krastica i suva koza je nestala od kad ga mazem.Naravno,pomogao mi je savjet koji mi je Secer dala.Izbacila sam mu mlijeko i mlijecne proizvode i ekcem se polako poceo povlaciti.Na kraju su ostale sitne tackice,kao bubuljice i od kad mu mazem bijeli vazelin i to je nestalo.Sad nema nista.Kad mu koza ne bude upaljena,pokusaj namazati vazelin.Ja ti za sada mogu jedino taj savjet dati.Nama je pomogao,a znam za jos par djece kod kojih je vazelin imao dobro dejstvo.Vec sam pisala i da mi je pedijatar to preporucio.
  6. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Daaaa zahvaljujuci tvom savjetu Nisam ga vodila na alergo test jer ovdje nemam dobru laboratoriju,a imam jos jednu bebu od 6 mjeseci u kuci,pa... ali sam zahvaljujuci tebi ukinula davanje mlijeka i ekcem se povukao.Sad mu kozu mazem sa bijelim med.vazelinom i sve je super Hvala seceru! I hvala svim mamama koje su se prikljucile ovoj temi.Samo hrabro,sve cemo ovo prebroditi.
  7. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Anchi,kad se povuce crvenilo i nestane ekcem kozu joj mazi sa bijelim vazelinom.Ja sam jos uvijek iznenadjena sa njegovim dejstvom.Mom malenom nema apsolutno nista od ekcema i suve koze.Svaka bubuljica se povukla.To je najobicnija podloga za sve kreme,nema nikakaih konzervanasa i parfema u njemu.Sad kad je hladno i kad trebamo izaci napolje namazem mu vazelin na obraze i koza ostane normalana.
  8. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Jao,Nani nama je dezurna doktorka u bolnici rekla da moram malenog da vodim na skener jer ima epilepsiju...Meni se sve pomracilo.Sva sreca pa je bila i druga doktorka tu i rekla da je to glupost i da se ide na skener ako se konvulzije ponove vise od dva puta.Inace,meni su mama i brat kao bebe imali f.konvulzije tako da je i moj maleni povukao na njih (kazu da su u vecini slucajeva f.konvulzije nasljedne).
  9. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Drage mame,ne mogu da ostanem ravnodusna na temu oko temperature.Ja je se bojim jako jer je moj stariji sin sa osam mjeseci dobio febrilne konvulzije.Ne mogu vam opisati u kakvom smo stanju bili.Djete je imalo blagu temp. 37,8 i ja sam mislila da je od zubica (u isto vrijeme 4 krenula da izbijaju),dala mu paracetamol (po savjetu ljekara cekala da temperatura poraste na 38,5),tusirala mlakom vodom,hladila oblogama,mazala senf na stopala (kazu da pomaze)...
    Nakon tri sata temp.nije padala ispod 38,5 i ja ponovo uzela malenog da rashladim u vodi i umalo nisam umrla.Djete mi je prevrnulo oci,otvorilo jako usta,vilica se ukocila,poceo da trese rukicama i sav pomodrio.Mislim da je zivot stao u meni
    Da vas ne bih davila detaljima,zadrzani smo u bolnici 10 dana na posmatranju.Imao je temperaturu prvih 5 dana i tamu su mu je skidali sa paracetamolom,brufenom,cepicima-eferalgan,tusiranjem i sa alkoholom (razblazen).
    Sve ovo vam govorim jer ne zelim da prodjete kao ja.Temperatura nije bezazlena,vodite ih kod doktora i pored medikamenata koristite i recepte nasih baka.
    P.S.Meni je mama kao djetetu skidala temp.tako sto mi je davala da pijem vruc caj da bih se preznojila i djelovalo je,ali danas to nije preporucljivo?!
  10. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

  11. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Uh,mogu misliti kako joj je kontrolisi je koliko mozes da ne cese zahvacena mjesta.Nama su bile najgore noci,tad nisam mogla da sprecim cesanje i jutro osvane sa ranama po licu.Strasno!
  12. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Eto kakva je praksa nasih ljekara.Ne znaju ni kakva je bakterija ili gljivica u pitanju,a vec je napisan recept koji lijek da se koristi.Ja se ne bih bas "igrala" sa antibioticima dok se tacno ne utvrdi o kojoj je gljivici rijec.
  13. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    U pocetku nismo znali da je u pitanju ekcem,pa smo na nasu ruku koristili kozmetiku za suvu i osjetljivu kozu.Zato sam dobila kritiku od strane dr.,a kad mi je objasnjeno o cemu se radi onda smo radili isto kao i vi.Kupanje u mlakoj vodi bez ikakvih kozmetickih sredstava,ali nam je dr.rekao da pred kraj kupanja mozemo sebamed kupku utrljati na malenog i odmah isprati.
  14. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Nama je dermatolog rekao da ne smijemo nista mazati na upaljenu kozu.Kad sam mu rekla da koristim sebamed kremu i kupku,za malo me nije izbio "ko vam je rekao da to mazete,ne smete nista na upaljenu kozu,treba pravi lek..."-a u pocetku je sebamed krema davala fantasticne rezultate.Sad kad sam mu redukovala ishranu,ekcem se povukao,a od svih vrsta kozmetickih preparata (probala sam SVE) najbolje mi je pomogao bijeli vazelin kojeg ima u svakoj apoteci.Vec nekoliko dana mu mazem i gotovo da nema ekcema.Pokusajte mame i sa njim,naravno kad se koza smiri.To je preparat bez mirisa i konzervanasa i u medicini sluzi kao podloga za razne kreme i masti.Kod nas za sada ima najbolje dejstvo.Mazem mu po par puta u toku dana,da koza ne bude suva.

  15. Ljubi Bubi je dodao/la post u temi Ekcem   

    Da,i meni su reki da slana voda pomaze.Ali su mi takodje rekli da ne izlazem dijete suncu,a more i sunce idu zajedno,zar ne????
    Sad malenom mazem bijeli medicinski vazelin da koza ne bude suva i pomaze.Ekcem se MNOGO povukao od dana kad sam vam se obratila za pomoc.I stvarno je uporan,a zbog interneta i njegovih informacija nisam ni malo mirnija po pitanju njega.
    I ja sam procitala da djeca sa ekcemom kasnije obole od astme i za malo nisam pala u nesvjest.Niko u blizoj porodici nije imao ekcem,ali zato sam ja i dan danas preosjetljiva na neke stvari i hranu koju sam ranije jela bez problema(dobijem "koprivnjacu" ili blago crvenilo i svrab po rukama ukoliko diram prasinu),tako da je na zalost pokupio nesto i od mame