dunjeska

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana dunjeska

  1. dunjeska je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Ja se podpuno slazem sa Tranquilo...muz je taj koji, ako je pametan i zeli mir u kuci, treba da razresi po neku situaciju kada se to od njega ocekuje i kada samo on to moze. Ja hvala Bogu, za razliku od moje sestre, imam muza jako zrelog shvatanja braka i medjuljudskih odnosa. Oboje smo dosta tolerantni na povremene neobjasnjive promene raspolozenja moje svekrve a njegove majke pa cesce iskuliramo situaciju, sto je i najbolje resenje, nego sto odreagujemo. Jer nas dvoje lakse predjemo preko njenih komentara upucenih nama, nego sto bi ona presla preko nasih reci koje bi smo joj uputili. Zato mislim da je prava stvar ipak se ujesti par minuta za jezik nego bum-tras i reci vise nego sto bi hteo, jer posle nema povratka. Ja kao snajka imam dosta toga zameriti svekrvi, ali isto tako i svojoj majci, ali je to sukob generacija, uopste ih ne razdvajam. Ne sklanjam joj se u smislu da pokorno cutim i trpim njene komentare, ali kad prodje kriza onda joj odgovorim, mnogo stalozenije i manje tesko zvuce moje reci. A muz mi je takav da nikada ne staje ni na ciju stranu, jer bi izbio rat u suprotnom, vec je hvala Bogu, do sada uvek uspevao da sa dve recenice poklopi obe i skloni se. Onda obe shvatimo da je situacija oko koje bi smo se zamerile prilicno glupa zato sto smo obe zrele zene koje naravno imaju razlicita misljenja oko kojih ne vredi raspravljati se. Zene, zivot prolazi tako brzo da je smesno i glupo trositi vreme na rasprave uzaludne, izadjite u takvim trenucima napolje, produvajte se, grlite decu, ona su lek za sve, a kad se vratite kuci videcete da je i svekrvu sve proslo i da zivot ide dalje. Barem kod mene tako funkcionise. Ja sam mojoj svekrvi previse zahvalna sto mi je dete odgajala vec godinu dana, od kada sam pocela da radim, i nisam ni dana brinula, rucak cekao na stolu kad dodjem kuci, ves okacen i skinut sa zice, pa sad ako se nesto i naljuti i prigovori, pa dajem joj dosta lufta zato sto i ja joj sigurno dam povoda za to ponekad. Prosto i njoj dodje zuta minuta. Ja prosto takvim ponasanjem postavim situaciju da ne dozvolim svome muzi da ikada dobije priliku i smelost da mojoj majci uputi neke ne primerene reci, ako bi mu se ukazala situacija, jer i ona nije bas uvek slatka.
    Moja sestra ne razgovara sa svojom svekrvom, zato sto joj je muz osoba koja ce jedno obecati zeni, ali podpuno pogaziti obecanje posto se vidi sa majkom. i njihov brak previse trpi, ali mislim da je krivica samo njegova, zato sto nije bas previse promucuran i odlucan da shvati kako stvari treba da funkcionisu. Cak sta vise zamera mom muzu kako zapostavlja svoju majku jer ne staje na njenu stranu.
    U svakom slucaju, mislim da je kljuc dobrih odnosa samo trezna glava, spremna ne da odreaguje na svaki mig nego bas stalozenost. Uvek ce imati vremena da se stvari same razrese i da sve bude receno ali bez siktanja i teskih reci.
  2. dunjeska je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Drage buduce mame..moram da se pohvalim da sam se porodila pre tacno 40 dana i na svet donela prelepu Dunju. Muke iz porodilista sam zaboravila pre 35 dana..tj.cim mi je zarasla rana od epiziotomije. Sam porođaj mi je protekao jako bolno, 6.5 sati je trajao, sto nije puno za prvorotku, ali je beba bila zakacena za prekratku pupcanu vrpcu pa sam jedva uspela da je izguram napolje. Inace ne rekoh porođaj je bio bez epidurala, mada sam ga ja silno zelela. A evo zasto...trudnocu su mi vodili do poslednjeg dana doktori u D.Misovic. Prvo dr.Micic, super doktorka, pa kad je ona otisla na odmor od mesec dana...nikako nisam mogla da izbegnem dr. Loncara koji je katastrofa lik. Covek je takav egoista i lecemer kakvog nisam srela i tvrdoglav je do bola. Nije mi ni jedanput radio CTG i ako sam ga vise puta pitala, narocito na 15-tak dana pred porođaj. Posto sam prebacila termin porođaja 4 dana, otisla sam na pregled i insistirala da me primi drugi lekar, sto sam i uspela, urađen mi je ctg i rekli su mi da odmah moram da se porodim jer je nalaz los.... međutim caka je ta sto navodno nije bilo mesta kod njih i poslali su me na Zvezdaru. Eto toliko o D.Misovic, a upozoravali su me da nađem vezu (zasta nisam imala novca) kako bi me tamo porodili. Nisam verovala da me nece primiti ako bude hitno, sto je i bilo. Mada, iz ove perspektive danas, samo reci pohvale imam za KBC Zvezdara. Divne sestre, pogotovo sto sam uzela bebi frendli, priskakale su u pomoc kada god mi je trebala, tako da sam spremna dosla kuci, kao da je prosao ceo mesec, a ne 4 dana. Buduce mame...imate sve preporuke sa moje strane za KBC Zvezdara, a D.Misovic zaobiđite ukoliko nemate vezu. Puno pozdrava i srecno..