kalina

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici kalina

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice kalina

  1. kalina je dodao/la post u temi Kako ste odabrali bebisiterku?   

    Citala sam vas forum i morala sam da iskomenarisem dve tri reci. Zivim u Makedoniji i placam bebisiterku 200 evra mesecno za pet dana u nedelji, subota, nedelja i praznici slobodni.
    Ova mi je treca bebisiterka za godinu dana. Prva je bila prijateljica moje svekrve koja je zivela u mojoj blizini. Prosle godine celo leto mi je malu bebu od 7 meseci setala na velikoj vrucini napolje, potom bi isla svoj kuci da prigotvi rucak i moju bebu je donela kuci oko 16 casova pred ja da dodem kuci sa posao. Nije ni kasiku, ni blender mila za te pare sto je uzela. I na kraj mi je rekla ja od ponedeljak ne dolazim vise nasla sam drugi posao.
    Ajde odmah oglas, intervjua i odabarala sam jednu navidum dobru osobu sa veliko iskustvo. Prvo je pocela neznam dete nece nista da jede, a ja kad docem kuci moje dete je plakalo od gladi i jelo kao ludo. I tako 3 meseca.Pocela je da mi kupite jogurt sa malo masnoca, vakve musli, pa je trazila i rucak. Ja zgotvim boraniju ili grasak veliko rosvaj tendere sa kilo mesa kad docem kuci pola mande nema. U sebi sam se pitala o boze koliko jede ova zena. I jednog dana kad je odlazila kuci moja mala joj je gurnula torbu i ispalo je plasticni posudak pun mojom mandom. I rekla mi je ja sam uzela malo i za vecere. Iskreno sam se naljutila, ja tri meseca jedem suvu hranu nema mande za mene a ona nosi kuci. I na kraj moja golema kcerka je ostala na raspust kuci i rekla sam joj vidi kako je rani, zosto Marta nece da jede. I kaze mi velika kcerka kako joj je ona ponudila zalak i mala trcala nije htela da sedi na jdeno mesto i rekla joj je ako hoces jedi a ako ne nisam ja tvoja majka da trcim sa jelom za tobom. I otkazala sam joj.
    Nasla sam trecu. Nemogu da se pozalim rani dete, cuva dete bas kako sto je red. Malo zna da zakasni ujutro ali to je najmala mana. Od septemvri krecemo u vrtic, imacemo dve godine. Samo hocem da kazem pazite koga pustate u kuci.

  2. kalina je dodao/la post u temi Mama bojanina prica   

    Mnogo sam se potresla, neka pociva u miru. Nadamo se da se neba vidi svoje anjdele. Nemogu da shvatim zosto nekad zivot je tako surov. Nemam reci, suze sami mi teku. Neka bog cuva nenjene andjele.
  3. kalina je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Ja prije dve godine sam isgubila bebu u 18 nedelji radeci amniocintezu. Postupak nije bolan, ali mene posle 2-3 sata je poceo da curi vodenjak i to naredji dan je istekla sva voda. Pa sam morala na provocirani poradjaj i pretrpela traume. Kad sam opet ostala bremena nisam radila amniocintezu i beba je zdrava fala bogu. Postoi PRISCA test koi kazuje na verovatnost hromozomopatije i meri se nuhalni nabor u 12 nedelji ako ovi parametri ukazuju na rizik onda treba raditi amniocintezu.
  4. kalina je dodao/la post u temi Trudnice posle 35-te godine   

    I ja sam postala "mlada mama" u 35 godini. Prvo dete sam rodila na 26 i tek posle 9 godina odlucila sam se za vtoro. Tacno je kad kazu bolje mlad rodi decu. Tada nisam razmisljala dali ce biti zdrava beba, koja ispitaivanja da napravim bukvalno nista. A sada samo sam citala Dauwn sinrom, pa ovo-ono i radila sve moguce testove. A i zivci su drugi, barem kod mene je tako.
  5. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  6. kalina je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Moja Marta ima 6 meseci i jos nijednom nije prespavala celu noc. Do pre mesec dana ja i moj muz smo se menjali nocu na smene po tri sata da je luljamo. Spavala je samo u kolicama i ako kolica se ne ljulaju odma zaplace. Kada smo pocele za dohranom oko 19 casova dajem joj mlecnu kasicu za orizom pocela je da spava i po 3-4 sata bez da se budi. I malo je lakse, se uspava oko 21 saat i spava do 12-1 nocu pa posle na svaki sat za cicanje. Mnogo sam umorna, nervozna i nemam vreme za nista, a nemamo nikakve pomoci od bake i deke. Neznam kako cu izdrzati, secam se moje prvo dete je spavalo po celu noc ili bi se samo jednom probudilo za cicanje.
  7. kalina je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    I jas sam se porodila sa Epiduralom u privatnoj bolnici u Skoplju(Remedika).Stvarno je super ne osecas bol uopste a noge nisu ti oduzete i mozes da mrdas i das napone. Kostala je 100 evra ali to i nije neki veliki novac da trpis te strasne bolove. Sa prvom detetom sam se porodila normalno bez epidurala i ima velike razlike.
  8. kalina je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    I ja imam bebu do 5 ipol meseca i bila sam kod dva pedijatra. Maticna pedijatrica kaze mi samo mleko do 6 meseca i nisto, ali primetila sam da mi je beba gladna mleko(adaptirano NAN) i dojenje je nezadovoljava. Otisli smo kod jednog starijeg pedijatra(mnogo poznati stari doktor) i on mi je rekao da hranim bebu. Ujutro vocne kasice, pa mleko, na rucak zelencukove, pa opet mleko i uvece neka mlecna kasica i opet mleko. I takvom ishranom uspela sam da je udeblam za tri nedelje 350 grama inace samo na mleko je napredovala 100g mesecno. Doktor mi je rekao daj jos dam i malo jaje(zuc) ali mislim da je rano.