Avijatičarka

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Avijatičarka

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Avijatičarka

  1. Avijatičarka je dodao/la post u temi Elektronski aspirator za nos, Diafit   

    Električni aspirator je sjajna stvar, odlično bebama izvlači sekret iz nosa, naravno kad nam dozvole da im to radimo. Ja sam prvo koristila onaj običan aspirator kojim se sekret iz bebinog nosića izvlači ustima, ali nekoliko puta sam primetila krvav trag u sekretu, očigledno sam to prejako izvlačila. Onda sam pre mesec dana kupila električni (Prizma Kragujevac) i shvatila da je električni bolji; ne razmišljate da li je vakuum prejak ili nije dovoljno jak. Medjutim moj bebac je navikao na onaj potpuno bešuman i vrišti čim pritisnem dugme na električnom. On proizvodi vrlo tihu vibraciju, ali i to malo mu smeta kad je prehladjen i plačljiv, tako da smo se vratili starom aspiratoru, samo što mu sad mnogo slabije izvlačim sekret iz straha da mu ne raskrvarim nosić. Ako neko želi da kupi aspirator neka mi se javi, on je pod garancijom naredne 2 godine.
  2. Avijatičarka je dodao/la post u temi Zdravstveno osiguranje bebe   

    Mislim da to zavisi i od zemlje u koju putujete. Mi smo putovali u Indiju novembra 2008. Moj sin Pavle je tada imao godinu i 9 meseci. Niko nam nije tražio nikakav dokument o njegovom zdravstvenom osiguranju, jer bi troškove našeg eventualnog lečenja u Indiji snosila kompanija za koju je moj suprug radio. Po savetu njegovog pedijatra ponela sam samo karton vakcinacija.
    Naravno uvek se pojavi Marfi i po njegovom zakonu Pavle se tamo razboli od svih nenormalnih promena (klime, vremenskih zona, nekoliko gradova i hotela), užasna dijareja sa temperaturom i povraćanjem. Što se tiče dece, Indusi su tu najosetljiviji-deca su uvek na prvom mestu. Pregledao ga je pedijatar koga su pozvali ljudi iz hotela, a račun za Pavletovo lečenje je zaista i platila kompanija u kojoj je moj suprug tada radio.
  3. Avijatičarka je dodao/la post u temi Socijalizacija sa drugom decom   

    Ja sam majka jednog sjajnog trogodišnjaka. Još kao beba je bio zaista izuzetan, sve je prihvatao bez ikakvog negodovanja, sve mu se dopadalo, sve je razumeo veoma rano, iako je progovorio tek sa dve godine. Ako bi se zbog nečega rastužio, objašnjavali smo mu zašto je to tako, on bi to prihvatio i nastavio dalje. Nikad nije pravio problem oko toga zašto nešto ne sme ili ne može, ali uz razumno objašnjenje. Moram da napomenem-on je takvo dete! Pre godinu dana dobio je sestricu, koju obožava. Ni jedan jedini put nije pokazao bilo kakav znak ljubomore ni zavisti prema novom članu porodice, ali isto tako on ni jednog jedinog trenutka nije bio zapostavljen. Decu obožava, a naročito devojčice Jako se obraduje kada samo sretnemo u prolazu decu koju poznaje iz komšiluka, a ako slučajno ih zateknemo na igralištu nema srećnijeg deteta od njega. Na igralištu se maksimalno trudi da uspostavi kontakt sa decom koju ne poznaje, iako je često najmlađi, trudi se da skrene drugarima pažnju na sebe, oduševljen je kad ga oni primete i prihvate. Često se posećujemo sa prijateljima čija su deca njegovog uzrasta i lepo se igra u društvu, tačnije još uvek se u ovom uzrastu igraju svako za sebe, ali deli i razmenjuje igračke sa decom, mada ima ponekad sa nekom decom ispade: "To je moje!". Opet relativno lako prihvati objašnjenje da nije sve njegovo i da mora tom detetu da vrati igračku. Međutim kada je u društvu deteta koje mu neprestano otima igračke (iako neće da popusti sam i da lako se odvoji od svake igračke) izoluje se od tog deteta i maksimalno se potrudi da zaštiti svoju igru. Želeo je da ide u školicu sa decom, ali ga po savetu pedijatra nismo upisali zbog bebe, koja bi pored njega morala da se bori sa svim bolestima iz vrtića. Septembra će krenuti u vrtić i mislim da će ga lako prihvatiti, jer ga već pripremamo na tu novu obavezu-naime bar jednom nedeljno odemo do vrtića da vidimo kako tamo ima mnogo dece, koja uče lepe pesmice, kako se lepo igraju, kako su dobre tete koje ih čuvaju...