Andrijana

Član
 • Broj odgovora

  114
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Reputacija

 1. pahuljica1 se sviđa post u temi od Andrijana u Prirodni porođaj   
  Sto bi moja mama rekla-sve su se porodile,porodices se i ti!
  I jeste tako!
  Kad muka natera da vidis kako sve moze!
  A jos kad znas krajnji ishod,ima da je katapultiram napolje!
 2. Andrijana se sviđa post u temi od Ivana u Porodilište - Zemun   
  Evo malo svežih iskustava iz Zemunske bolnice.
  Porodila sam se u KBC Zemun dva puta, 2009. i sad u maju. Oba puta sam došla kad je porođaj spontano krenuo, tako da nisam imala svog doktora, nego ko se zadesi na dežurstvu. Prvi put je to bio dr Igor Plješa, drugi dr Milan Perović. I za jednog i za drugog imam samo reči hvale, pravi su profesionalci, ljubazni su i možete u njih imati puno poverenje. Takođe moram da pohvalim i sve babice sa odeljenja. Najkraće rečeno svi imaju jedan pristojan i normalan odnos prema porodiljama. Oba puta sam bebu dobila u naručje još u porođajnoj sali. Ovde je praksa da bebu prvo okupaju i poviju, a onda donesu majci na nekoliko minuta. Tata na porođaju je nemoguć, ako to nekog zanima, jer su kreveti u jednoj sali odvojeni paravanima. Epidural me nije zanimao, pa ne znam kakva je oko toga praksa.
  Najveća razlika u odnosu na 2009. je što su uveli babyfriendly. Ja sam se porodila poslepodne, pa su mi bebu doneli otprilike dva sata nakon sto su me smestili u sobu, posle onog prvog ustajanja. Apsolutno sam oduševljena sa BF i mogu reći da mi je jako žao što toga nije bilo i 2009. Iako mi je ovo druga beba ti prvi dani su za mene bili nešto potpuno novo! Bilo je pravo uživanje provesti ta 72 sata sa mojom bebom, bez ikakvih obaveza, samo on i ja. Bila sam u sobi sa još tri porodilje i meni lično ne smeta ako nečija beba tu i tamo zaplače, a super je što uvek imaš sa nekim da popričaš. Sestre pokažu previjanje i kako staviti bebu da doji, a takođe nekoliko puta u toku dana i noći nude i dohranu, pa ko šta voli...
  Moje iskustvo je da je sa BF hiljadu puta lakše uspostaviti dojenje nego na klasičnom odeljenju gde su bebe odvojene. Krevetac je bukvalno pored vašeg kreveta i uostalom niko ne pravi problem ni ako se odlučite da beba spava pored vas. Ja bih uvek izabrala tih par buđenja po noći i spokojan odlazak kući sa bebom koju vi umete da podojite, a ona zna kako da doji. Osim toga uvek možete zatražiti sestrama da nadohrane bebu uveče ili preko noći ukoliko ste iscrpljeni porođajem i želite da se naspavate.
  Posete nisu dozvoljene.
  Ukratko KBC Zemun odlična ocena.
 3. Djadja se sviđa post u temi od Andrijana u Prirodni porođaj   
  Sto bi moja mama rekla-sve su se porodile,porodices se i ti!
  I jeste tako!
  Kad muka natera da vidis kako sve moze!
  A jos kad znas krajnji ishod,ima da je katapultiram napolje!