noklica

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la noklica


  1. Mi imamo Chicco Polly koju jos uvek koristimo. To nam je jedna od najboljih investicija jer je koristimo od kad je mala imala 5 meseci i zaiata smo prezadovolni njome. Polly je jedna od retkih (tad je bila jedina) koja ima potpuno horizontalni polozaj i ne jednom je moja cura u njoj zaspala. I sada se uspava jeduci i ja je samo spustim dok ne zavrsimo veceru. Birala sam izmedju nje Prima Pappa i jos par drvenih ali drvene mi nisu udobne za male bebe a PP ima onaj deo izmedju nogu nepomerljiv i nije mi se dopalo sto deo za noge ide gore zajedno sa naslonom kad se spusta. Al u sustini su obe super jer znam ljude koji imaju i jednu i drugu i generalno su zadovoljni.

    E jedino sto me kod nase nerviralo je bilo ciscenje. Da periva joj je navlaka ali ima tako puno nabora u koje se hrana uvlaci da je to neverovatno. Osim toga nemam zamerki, posebno sad kad ne prljamo puno i samo je za stolom za bolji pristup nego sa obicne stolice koristimo.

    Inace moje je licno misljenje da je jako bitno imati stolicu ili booster koji ce se uvek koristiti u vreme obroka. Jurnjava po kuci sa kasikom, drzanje u krilu, obroci na kaucima i sl ne stvaraju ispravnje navike u ishrani. Mozda neki ljudi nisu ni svesni koliko bi im stolica pomogla sa decom koja imaju problema sa obrocima ali cinjenica je da su jako korisne.

    [/quote

    U potpunosti se slazem sa tobom da treba detetu stvarati ispravnu naviku da jede sedeci u stolici ili za stolom.

    :rolleyes: HVALA svim forumasima koji su se potrudili da svoja iskustva oko hranilice podele sa drugima. :rolleyes:

    Теуша voli ovo

  2. Potrebna mi je hranilica i ogradica za dete. Ako neko ima i da je u dorbom stanju nek me kontaktira na pp :rolleyes::rolleyes:


  3. Mi smo nasledili od brace Peg Perego stolicu i stvarno je odlicana i izuzetno izdrzljiva jer su braca bila hiperaktivna,a stolica je ostala u prvobitnom stanju.Ima vise polozaja tako da je koristimo od 6,5 meseci kada smo i uveli cvrstu hranu.Ima naravno i tacnu koja nam sad koristi kada sama rucka. Stvarno je odlicna stvar. Nama sluzi iskljucivo za hranjenje i nestavljam je da sedi u njoj kad ne jede.Sada vec sama seda kad treba da jede,jer i sediste ima vise nivoa tako da moze da se spusta i dize.Naravno ima bezbednosne kajsice za vezivanje i tockice,sto smatram da je jako bitno. Tockici mogu i da se zakoce tako da stolica ne moze da se pomera.Sediste ima mekanu,plasticnu navlaku koja se lako pere.

    Da li znas mozda koji je to model Peg Perego stolice da bih mogla da pogledam na internetu.

    Mozda bih mogla da kupim i neku vec koriscenju koja je u dobrom stanju.

    Tako ako neko ima hranilicu u dobrom stanju nek me kontaktira na pp.


  4. Trabala bih da kupim stolicu za hranjenje. Ima raznih marki, modela i naravno cena, ali kako odabrati najfuncionalniju po pristojnoj ceni. Kakva su vaša iskustva i kako ste zadovoljni vašom hranilicom.


  5. p.s. cene koje negde vidite na etiketama nisu "stvarne"....dosta ih jeftinije prodaje....

    E pa tebe bi kuma trebala da urami, pravis joj dobar posao, nego aj posalji i meni e-mail na pp. A mozda i da stavis javno, da svi vide kojima treba (naravno ako se kuma slaze). Pozdrav


  6. Ja nemam, ali mi to sa novcicem i voskom zvuci prosto neverovatno. Da probate kod nekog hirurga ili da potrazite jos neko misljenje?

    Ja bih ako je moguće da izbegnem hirurga, evo već par dana mu stavljam i čini mi se da se malo pupak uvukao. Verovatno treba vremena, kao i da se razvije muskulatura. Bitno je da se beba ne bunu kad stavljam vosak.. :)


  7. Postoji, postoji, kako ne u KBC Zvezdara.

    Evo našla sam sada i neki članak o tome

    http://www.lepotaizdravlje.rs/porodica/tru...e_odgovara/1410

    A čula sam da je bio i prilog nedavno o tome i da zapravo kažu kako im kada zjapi prazna i kako se jaaako malo žena odluči za taj korak, tj tu vrstu poradjanja.

    Obzirom da muž i ja ronimo iz hobija, bilo bi super da nam se prvenac rodi u vodi :D

    Raspitaću se još o tome, pa eto možda bude i ličnog iskustva za 10 nedelja, ako sve bude išlo kako treba :)

    Dodatak: http://www.yumama.com/index.php?option=com...;categoryid=133

    Super zvuči :rolleyes: ... ako budem ponovo trudna porodiću se nadam se tako u kadi, pogotovo što mi je najveći bol i muka bila baš rana od epiziotomije ( iako sam se porađala prirodno bez epidurala), rana me je od svega naviše bolela.


  8. Ako imate neke stvarcice vaseg malisana a mislite da vam nece trebati postavite oglas ili razmenjujte stvari, ako ste iz istog grada jos bolje, poklonite izraslu odecu vaseg bebca nekome ko mozda ne moze da priusti nove.( sramota koliko su skupe stvari za malisane) :rolleyes: :rolleyes:

    Pun pogodak :rolleyes:

    Probala bih sling marama da li neko poklanja ili prodaje?


  9. Beba ima nešto više od tri meseca. Pre nedelju dana promenili smo pedijatra (jer je prethodni bio prezauzet i bukvano nas je otkačio i preporučio neke svoje kolege), koji je primetio pupčanu kilu. Kada sam ja posumnjala na kilu jos kad je beba imala mesec i po, stari pediajatar je rekao da to nije kila.

    Elem, novi pedijat nam je preporučio da fiksiramo pupak tako što ćemo da prokuvamo novčić ili da napravio disk oblika novčića od čistog voska i zalepimo ili zavojem pričvrstimo pupak i ubacimo ga unutra da ne štrči.

    Da li neko ima iskustva sa tim i šta mislite o tome?