natasat

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici natasat

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice natasat

  1. natasat je dodao/la post u temi Carski rez – nužnost ili trend?   


    Moram da dam komentar na misljenje Ane20 koje se odnosi na temu epiduralne anestezije. Prvo dete sam rodila prirodnim putem, a drugo nedavno hitnim carskim rezom. I drugi porodjaj je tekao priprodnim putem do trenutka kada je grlic skroz pukao i beba je hitno morala da se vadi cr. Istog sam misljenja, da to treba raditi samo kada se mora, pa ja sam se oporavljala 2 meseca, a donji deo stomaka u nekim delovima i dalje ne osecam kao da deo mog tela. Toliko o trendu da se beba donese na svet da kazemo "nepriprodnim" putem. A sto se tice epiduralne anestezije, dokle cemo ziveti u proslosti i ne koristiti sta nam danasnja dostignuca u medicini pruzaju. Dosta vise o tome da treba da boli, i da je to tako priprodno, mozda neko ne zeli da ga boli i hoce da uziva u tome da radja jedan novi zivot. Zivimo u 21. veku a neki bi ocigledno da zive u srednjem zato sto je to "prirodno". Ja sam uvek za opciju epidurala koji je u svetu tako normalna stvar samo se kod nas o tome jos tabuuise.
  2. natasat je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Porodila se sa epiduralnom anestezijom i sa prvim i sa drugim detetom. Sve naj o njoj, mada moram priznati da i dalje osecam bolove u ledjima (drugo dete rodila 22. dec. 2009). Kazu nema veze to sa epiduralom, ma i da ima isplati se u svakom slucaju. Bolovi su nezamislivi, barem meni dok ga nisam dobila, tada je vec sve potpuno druga prica. Pa zene, ovo je 21. vek, smucile su mi se price "treba sve prirodno, kako su nase majke, bake itd". Da je to tada postojalo nemam utisak da bi imale bilo koju dilemu, trpeti ili uzivati.
  3. natasat je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   

    Ja sam se porodila 22. decembra, hitan carski rez. Posto mi je ovo drugo dete, prvo sam rodila prirodnim putem, u prilici sam da uporedim sta je za mene bolje. Ne mogu da shvatim zene koje zele da se porode carskim rezom tek zato sto zele. Pa ja se jos uvek oporavljam, da ne pricam sto donji deo stomaka gde je napravljen rez i dalje osecam tj. neosecam kao deo svog tela. Toliko o tome... prirodno je majka Mara.