Mileva

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Mileva

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Mileva

  1. Mileva je dodao/la post u temi Problemi sa isplatom bolovanja   

    Sasvim slucajno radim na takvim poslovima i imala sam i trudnice i porodilje, a trenutno sam i ja trudna! Poslodavci lazu ako se vade na drzavu, 99% slucajeva zavisi od njih, da li su na vreme predali potrebne papire, malo mora da se pojuri, a kad ides na vreme sa svim tim, drzava isplacuje u odredjenim periodima oko 20. u mesecu! Tako da ako imate problem probajte da pojurite svoje poslodavce!
  2. Mileva je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    E Ivancice skroz si u pravu, za sve sto si rekla!
    Moram da dodam jos nesto u vezi prethodne poruke, kad god me vidi neko silno se cudi sto radim, mislim da je definitivno to stvar licnog izbora!
  3. Mileva je dodao/la post u temi Odnos poslodavca prema zaposlenom   

    Sto se tice refundacije, razlika je izmedju trudnickog i porodiljskog. Trudnicko prvih mesec dana isplacuje poslodaac 65%, vec drugi mesecs se predaju papiri kada poslodavac islpati drugim zaposlenim platu (trudnici ne mora da isplati), predaju se za 65% i to drzava isplati za 15-20 dana, a ostalih 35% koji isplacuje grad Beograd se ceka i skoro 2 meseca! Sto se tice porodiljkog, to je duzan da prvo isplati poslodavac, pa njemu refundira drazva, moze da bude problem prvog meseca, dok se prikupi potrebna dokumentacija, pitanje je samo da li poslodavac zeli da isplacuje sledece plate redovno ili ceka refundaciju drzave, ali i to je prilicno tacno, ako se predaju svi papiri do poslednjeg dana u mesecu, uplata bude oko 20 u mesecu! Tako da to je to u vezi bolovanja i placanja zarade na istom!

  4. Mileva je dodao/la post u temi Da li se bolovanje (zlo)upotrebljava   

    Morala sam malo i ja da dodam. Radim u privatnoj firmi i muka mi je od pre svega losih kolega! U prvoj trudnoci nisam otvarala trudnicko, otisla sam na porodiljsko kad je bilo vreme za to, vratila sam dana kad je isteklo. Sada sam u 6. mesecu i radim, bila sam samo nedelju dana na bolovanju, kad sam se vratila niko se nije udostojio da me postedi, ni za malo! Ne znam kako je drugima, ali mene je tesko pre svega psihicki, jer svaki dan prezivaljavam neku vrstu stresa, u mojoj firmi nema tolerancije, a i ove vrucine mi nikako ne prijaju! I sad pitanje da li ja treba da (zlo)upotrebim bolovanje i resim se ovih neprijatnih situacija? A jos uz sve to tek svaki peti put mi neko ustane u autobusu iako mi se stomak vec odavno poznaje!