Zeljka

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Zeljka

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Zeljka

  1. Zeljka je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Ko kaze da je porodjaj tezak?Svako od nas ga iskusi na neki drugi nacin, e pa nismo svi isti....

    Porodila sam se po drugi put, pre cetiri meseca, i mogu reci da mi je bilo lakse, jer imala sam vise iskustva i znala kada treba da krenem u porodiliste. Kontrakcije sam osetila posle prskanja vodenjaka, oko 5 ujutru, vratila sam se u krevet da spavam, ali bile su sve jace i bolnije.Suprugu sam rekla, da cu se danas poroditi, on je rekao kako mogu da znam sigurno..Cerkicu sam dvela u vrtic, oko pola osam, otisla po nalaze krvi i urina i dosla u stan negde oko 9 i sve to sa jakim kontrakcijama. Istusirala se, spremila ostatak stvari sto mi treba za porodilist i pozvala supruga da dodje sa posla kako bi me odveo u porodiliste..U porodiliste sam dosla oko deset, posle pregleda su mi rekli da sam otvorena 7,5 prstiju i da idem pravo u salu, ha,ha,ha,ha...pozdrav sa suprugom i pravac sala...Porodila sam se oko 11 i 20, donela sam na svet prelepu buckicu, devojcicu tesku 4,100gr a dugu 51cm, i nisam secena uopste , naravno babica me porodila, jer doktorku nisu mogli da nadju...ha,ha,ha i prvi put me babica porodila...bas sam srecnica...Iy bolnice sam izasla vec sutredan, tako da mi se sve brzo odigralo, nisam bila ni svesna, osmeh tate i seke, koja je htela odmah da se igra sa bebom, i prica sestri kako da je obuce, jedva sam cekala kuci da dodjem..

    Toliko o mom drugom porodjaju, nisam secena ni prvi put...Sama ih gajim, netreba mi nicija pomoc, sve sama i verujte mi jako se bolje osecam i ponosim se time, nemoram da slusam sta ce drugi da kazu i glupe pice nemoj ovo, nemoj ono, tio valja, e a ovo nije dobro.. .Muz mi je dosta pomagao po nekada kada moram na istit ili kolokvijum, on ih pricuva, sve se moze kada se hoce...

    PS. Moj savet za nove mamice, nemoj te paniciti, obavezno ako ste u mogucnosti pohadjajte skolicu za trudnice, i znacete kada dodje vreme da bebica izadje.