KAJA

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la KAJA


  1. Moze li mi neko objasniti kakve se nadoknade dobijaju poslije rodjenja djeteta ( u mom slucaju je prvo dijete )? Koji su koraci ka ostvarivanju istih? Inace, nezaposlena sam, osigurana preko supruga. Zivim u Bg. Hvala.

    Ukucaj na pretrazivacu RODITELJSKI DODATAK,i imas gomilu sajtova sa spiskom papira koji su ti potrebni.YU MAMA,RODITELJ...Samo da znas ima gomila papira,naoruzaj se strpljenjem i samo napred za besplatno moras malko da se potrudis,POZDRAV!!!!!!!!!!!!!! ;)Ovo se odnosi za drugo dete!!!


  2. Da li ste tokom dojenja pili neke lekove i koje protiv bolova? Naravno uz konsultacije sa doktorom.

    Ja sam u ovoj trudnoci poslednji mesec isla sa otvorenom sedmicom,nisu smeli da mi izvade zub,da se ne bi pojavile neke komplikacije,i bili su u pravu posto sam svo vreme za vreme i nedelju dana po porodjaju umirala od bolova.A onda je zub izvadjen i tek tad pocinje teska muka,3 nedelje zarastanja rane i oporavka desnih,jos uvek me bole!!!! :blink::( A za svo to vreme samo sinacilin,amoksiklav,on je nesto bolji i febricet tablete zbog dojenja od kojih ti je bolje ukupno pola sata.Tako ako imate bolove pite panadol obican od 500,i molite se bogu da bolovi prodju...Sta smo mi zenske spremne da izdrzimo zarad nasih malih dusica :wub:


  3. drage moje neznam kako je kod vas ali ja radim u prosveti i od kad sam pocela da primam naknadu za porodiljsko ja manje primam to jest plata mi je bila veca i za vreme trudnickog vise sam primala uzas zaist je sramota. Ipak bih volela da znam da li je i kod drugih takav slucaj.Inace bebica mi je super i zaista uzivam sa njom nadam se kao i ostale mame. Mada bi lepse bilo da smo bar malo finansiski rasterecene. Veliki pozdrav za sve od Dace i Sare

    Daco,ja isto radim u prosveti i zbog komplikacija prvo sam isla na obicno bolovanje 3 meseca i odrzavanje 2,5 meseca.Veruj mi da ne mozes da zamislis kolicka mi je plata :( .Jos sad kad krene porodiljsko sa prosekom od predhodnih 6 meseci,i zaledjene plate...JOJ!!!!! :blink::unsure:


  4. Da li vežbate i šta? Pišite nam o tome kako se hranite, koje vrste vežbica preporučujete, kako se negujete nakon vežbanja...

    Kada mogu ponovo poceti sa vezbanjem nakon prirodnog porodjaja koji je prosao najnormalnije bez secenja i drugih komplikacija.Molim da mi neko odgovori jer ja bih vec sad posle 3 nedelje pocela sa vezbanjem ukoliko je to dozvoljeno!!!


  5. Ja sam se preksinoć dobro isplakala posle razgovora sa lekarom koji mi vodi trudnoću. Kod njega idem privatno, a radi i u bolnici. Pitala sam ga za epidural, on se tako naljutio, kao to ne prihvata na porođaju, ranije je praktikovao dok je bilo novo, ali su u poslednje vreme odustali, to ništa ne valja, nemoj ni da razmišljaš o tome.... Celu trudnoću i preživljavam zahvaljujući nadi da mi porođaj neće biti bolan, a on samo što mi nije lupio šamar što sam razmažena! Još mi je rekao da anesteziolog ne mora da dođe, da moram da se dogovorim ranije sa njim, da ga zovem da dođe od kuće kad meni počne porođaj, jer nisu svi obučeni za tu anesteziju, a oni koji su obučeni rade samo pre podne?! Jedva mi je, pošto smo već počeli da se svađamo, dao spisak tih famoznih "obučenih" anesteziologa, da se javim nekom od njih, "pa ti vidi sama da li ćeš toliko rizikovati". Jedini razlog što je toliko protiv toga je taj što nekim trudnicama trnu noge ili boli glava posle toga, pa on "ne zna kako rodbini da objasni šta se dešava, već ispada da je on kriv". Ne škodi plodu, ni trudnici, već se siroma' brine kako će sa rodbinom! Sve nešto mislim da je briga vezana za debljinu koverte, jer će morati da je podeli sa drugim doktorom....

    Taj lekar je, inače, jako raspoložen za carski rez. Radi carski i na zahtev, što znači da bi meni rado uradio kada bi tražila. Ne voli ni da čeka mnogo na porođaj kada žena prebaci termin, posle nekoliko dana već preporučuje carski, ne zato što mora, već "da se ne čeka više, a i dežuran sam tog dana, pa da završimo". Uvek napomene da će beba rasti sve više i da će porođaj biti sve teži. Žene, naravno prestravljene, pristaju, kad već nemaju drugog izbora. Moja komšinica je tako operisana, odnosno uradio joj je carski rez, bez ikakvog medicinskog razloga, jednostavno je prebacila termin i on joj savetovao. Operisana je pre deset dana, već su je dva puta ušivali, ne ustaje iz kreveta, jer rana krvari i ne zarasta. A to je manji problem za njega od trnjenja nogu i glavobolje?

    Baš sam dosta napisala, ali stvarno mi nije jasno otkud ginekolozi toliko protiv epidurala?

    Zenska menjaj lekara,pa nece njega gospodina da boli nego tebe!!!Drugo on nema nista sa tim ima anesteziolog,ako on dobro obavi svoj posao,ovaj mora drugi deo i to pevajuci,jos ako ides privatno,placas i jos te sekira,uaaa!!!


  6. za oticanje ...

    i mojoj drugarici sto je trudna se to desava.to moze biti zbog tezine,ili vode koja se zadrzava,ali moze biti(kao sto je kod nje) nedostatak proteina u krvi(sto se vidi na biohemiji krvi),odnosno,nizak nivo proteina,te je njoj ginekolog rekao da je to uzrok oticanja,pogotovo dlanova.

    Ja sam iduce nedelje u 36/toj i malo sam imala problema sa oticanjem,zbog ove hladnoce i zime slabo sam izlazila,sad me vise ni to ne zanima natrontam se i napolje,OTOCI vise ne postoje!!!pozdrav ;)


  7. Svoju doktorku sam obavestila da zelim epidural i ona se slozila,zatim sam 7 dana pre termina u bolnici uplatila epidural.U porodjajnoj sali sam odmah dobila anesteziju cim su me smestili na sto i kontrakcije su prestale posle 10 minuta.Tad sam bila otvorena 5 cm.Posle dva sata sam se porodila :)

    ""minjoncice",hvala jos jednom,divna si!!!! :D


  8. Porodila sam se u Visegradskoj u decembru i platila sam epidural 20 000.Vredi svaki dinar!Pre davanja epidurala dobije se lokalna anestezija sam ubod niti vidite niti osetite!Porodjaj je bio brz,nisam osecala nikakve bolove,jedino na kraju napone.Posto sam imala epiziotomiju ni usivanje nisam osetila.. :rolleyes: Preporucujem epidural od sveg srca!!

    Hvala ti na ovoj lepoj prici,sad mi je mnogo lakse da prelomim i konacno pomognem sebi.Reci mi jesi li isla preko dok. ili si negde u bolnici to uplatila<hvala unapred.


  9. :):)

    То и мене занима, јер сам чула да може од 6 месеци у јаслице, а ускоро стиже друга беба, па бих можда ову старију дала тамо на чување.

    �#8221;одала бих питање, да ли неко зна када и каква документација се предаје? Ако је много опширно и напорно да пишете, прошетаћу се до вртића.

    Jano,ako prilikom upisa deteta nisi dala na uvid sva dokumenta kojih ima bukvalno izmedju 16 i 160(uverenja,izvodi...)to ces morati sada da uradis,posto su sad uveli neki novi sistem za dokumentaciju.Sve zavisi od vrtica,mozda kod vas nije tako,proveri.Inace sam majka decaka koji je silom prilika morao u jasle vec sa 12 meseci.Necu te daviti,ali veruj mi da je bio bolestan narednih godinu ipo,bez prestanka,SAMO I SAMO ako je to neophodno,dete u jasle,to je bar moje misljenje!!!pozdrav :rolleyes:


  10. Pedijatri smatraju da beba može da putuje već u uzrastu od par meseci.

    Novorođenče i veoma mala beba traži čestu pažnju – hranjenje, prepovijanje i uspavljivanje, a i rizik od infekcija je velik, tako da ćete u ovom periodu verovatno želeti da putujete samo na kraće destinacije. Međutim, beba već u uzrastu od tri meseca može da bude dobar saputnik.

    Napišite nam vaša iskustva o putovanju sa bebom, kako je podnela put, gde ste bili, šta je ono bez čega ne možete da krenete na put?

    Kliknite ovde da bi poročitali detaljno pročitali temu

    Ja planiram putovanje sa muzem i starijim deteto vec negde kad beba bude imala oko 5 meseci.Ne znam da li je nasa odluka da putujemo sa tako malim detetom ispravna,ali svi zelimo na more pa ce i bebi biti lepo,nadam se.Kad se vratimo pisem vam kako smo prosli!!!!!! ;)


  11. Jaoj,Jasna hvala za fotku,bilo je veoma edukativno!!!! :blink::o:wacko: .Ja sam jos u frci da li da pristanem da me ubodu u kicmu ili da trpim!znajuci od proslog puta koliko moze da se oduzi mislim da cu pristati>Zenske zna li neka od vas da li se i koliko placa epidural na GAK Visegradska,pozdrav svima!!!!!