Maki-D

Član
 • Broj odgovora

  6038
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Reputacija

 1. Tasa021 se sviđa post u temi od Maki-D u Steznici   

  Fazon je tome što steznik i ne treba da se nosi nakon porođaja već da se malim vežbicama i kretanjem stomak vrati na staro... ti kad steznikom stisneš mišiće oni ništa ne rade pa tako ni ne mogu da se vrate u prvobitno stanje.... sve ovo pričam za prirodni porođaj, jer posle carskog preporučuju steznik zbog rane, a kod prirodnog vam ne treba.... ))
 2. 68674_1445263559 se sviđa post u temi od Maki-D u Djete ne priča - kada je vrijeme za paniku?   
  Moj brat je počeo pričati tek sa pune 4 god.... Odmah je počeo sastavljati rečenice. Kad ga je mama pitala zašto nije pre pričao rekao je "nisam imao potrebe, sve ste mi nudili non stop"
 3. Moja pesmica se sviđa post u temi od Maki-D u Kriza treće godine   
  Ja sam još uvek brža i spretnija... , a i u radnji ga najčešće držim, jer on lepo uzme sam korpu i ode među slatkiže i počne:" oce Aca ovo, i ovo, i ovo tjeba Aci.... "
 4. Jeca_Dragon se sviđa post u temi od Maki-D u Disanje u toku porođaja   
  Evo kao što sam obećala, postavljam tekst koji sam ja dobila u školici u vezi sa disanjem

  I TIP:
  u praksi se retko koristi. Koristi se samo u situacijama kada su kontrakcije od samog početka neprijatne. To je duboko i usporeno disanje sa udisanjem kroz usta i nos, a izdisajem kroz polustisnute zube da se čuje zvuk S.
  S...S...S...S...S...

  II TIP:
  u praksi se najduže koristi. Počinjemo da ga primenjujemo od momenta kada pauze između kontrakcija padnu na 10 minuta, a dužina kontrakcija se produži na minimum 45-50sekundi do pune minute. To je brzo i površinsko disanje. U početku se diše sa izdisajem na S, u sredini kada je intenzitet kontrakcija veći, sa izdisajem na C, zatim kada intenzitet popusti opet sa disajem na S i na kraju završavamo sa 3 duboka izdisaja.
  S...S...CCCCCCCCCC...S...S...3 x duboka izdisaja

  III TIP:
  primenjuje se kod pojave napona. Diše se tako što za vreme napona forsirano i dugačko izdišemo kroz polu stisnute zube da se čuje S, a za vreme kontrakcija jako brzo i jako površno da se čuje C. Ovaj tip se koristi u fazi mešanja napona i kontrakcija. Napone osećamo kao izraziti pritisak prednjeg dela ploda na završni deo debelog creva tj. rektuma ( jako mi se kaki). U praksi sekratko koristi, od nekoliko minuta do pola sata, retko kad duže i to je sam kraj dilatacije grlića neposredno pre rađanja.
  CCS...CCS....CCS... 3 x duboka izdisaja

  IV TIP:
  koristi se kod indukovanog porođaja tj. indukcije. Kontrakcije su tada izuzetno jakog intenziteta, što zahteva jako brzo i jako površno disanje za svo vreme trajanja kontrakcija. Pauze su sve kraće i kraće, a pred kraj skoro i da ih nema. Od početka do kraja kotrakcije u jednom intervalu diše se sa izdisajem na C.
  C C C C C C C C... 3 x duboka izdisaja

  Napomena: IV tip može da se diše kod porođaja bez indukcije i to neposredno pred sam kraj ili poslednjih 1-2 sata. Uglavnom onda kada II tip ne bude imao efekta. isto tako kod indukovanog porođaja, da se ne bismo jako umorili u početku kada su kontrakcije još relativno blage dišemo tip II, a kada se pojačaju prelazimo na tip IV i dišemo ga do pojave napona ( za napone je tip III ).

  U porodilište krećemo kada pauze između kontrakcija budu ispod 5 minuta a dužine kontrakcija oko 1 minut.

  Ja bih još dodala to da se ne diše "stomakom" već plućima, kad probaš prvi put disati tipove ....biće malo teže u početku,a li kad skontaš onda ide lako. Ako dišeš "stomakom" onda neće imati efekta, jer ti tim disanjem treba da oslobodiš matericu pritiska koji dijafragma stvara.
 5. Naxy se sviđa post u temi od Maki-D u Astma u trudnoci   
  Naxy,
  moći ćeš ti u opštu anesteziju, samo će ti pulmolog prepisati predoperativnu pripremu.
  Moji dečaci i ja imamo alergijsku astmu, uz redovnu terapiju pred operaciju daju pronison i pola sata pre operacije urbazon, tebi će naravno dati nešto sto mogu trudnice....
  Moji su bili tri puta u opštoj anesteziji bez ikakvih problema.
  Samo redovno uzimaj terapije i biće sve ok.
 6. ivalok se sviđa post u temi od Maki-D u Astma u trudnoci   
  Naxy,
  moći ćeš ti u opštu anesteziju, samo će ti pulmolog prepisati predoperativnu pripremu.
  Moji dečaci i ja imamo alergijsku astmu, uz redovnu terapiju pred operaciju daju pronison i pola sata pre operacije urbazon, tebi će naravno dati nešto sto mogu trudnice....
  Moji su bili tri puta u opštoj anesteziji bez ikakvih problema.
  Samo redovno uzimaj terapije i biće sve ok.
 7. Maki-D se sviđa post u temi od mama maza u Depresija ili ne   
  Jecab, ajd ti lipo fino odjecabaj sa ovog foruma pa jecabaj volja ti novog, starog a i te "ih" sve po svojoj miloj volji 
  Onako fino da ti teta maza, strucno lice, kaze 
 8. mama maza se sviđa post u temi od Maki-D u CRY IT OUT   
  Mislim da treba da ignorišete komšijino lupanje nogom ili u radijator, a kad sretnete istog, ukoliko nešto prokomentariše, treba da odgovoriš da dete nema bateriju i dugme off-on!
  Da su iole normalni to ne bi radili, mislim.. i oni imaju malo dete i znaju šta i kako ide...

 9. iraela se sviđa post u temi od Maki-D u Анегдоте са татама   
  :lol: kakvo rešenje :lol:

 10. Mirjana886 se sviđa post u temi od Maki-D u Izgradnja montaznih kuca   
  Ja sam živela u montažnoj kući, a i radim u projektnom birou, tako da ti mogu reći ovo:
  što se tiče termike, slično je kod obe, uradi se demit fasada i to ti je to, što se tiče dugotrajnosti, zidano je zidano , kad je cena u pitanju ključ u ruke je kod nas za zidanu 300 evra/m2, a montažna je oko 250-280 evra/m2, u zavisnosti od kvadrature, prema tome ja sam više za zidanu nego za montažnu kuću.

  Kod montažnih kuća ti je fora da ti daju cenu za kuću recimo 15.000 evra za nekih 100m2, a u tu cenu nije uračunata izrada temelja, majstori, instalacije.... tako kad sve to još dodaš na tih 15000 izađe te mnogo, mnogo više....


 11. majawins se sviđa post u temi od Maki-D u Odvikavanje od dojenja   

  Ja u takvim situacijama jednostavno sklonim hranu i klopa je tek za vreme sledećeg obroka.... da vidiš kako jede kad je gladan...
 12. CocaGomboca se sviđa post u temi od Maki-D u Dečiji biseri   
  Juče sedimo svi za stolom i ručamo supicu, mm sipa ponovo i dohvati pileću džigericu, a Aki će na to " mama, mama, tata ima dono( govno) u cupici" :lol:
 13. edi se sviđa post u temi od Maki-D u Jačina bola u toku porođaja   
  Svi mi imamo različit prag bola, tako da će ti ovde biti raznih brojeva

  Meni je bila jedna solidna 4.
 14. Marija!!! se sviđa post u temi od Maki-D u Izračunavanje pola deteta   
  :lol: :lol: po oba mi ispada rozo
 15. BicaKN se sviđa post u temi od Maki-D u Voda i hrana nakon porođaja?   
  Nakon porođaja dok sam bila u porodilištu sam pila sok od jabuke i jela plazmu, a kad sam došla kući vratila sam se u normalan režim ishrane.
 16. Dzo se sviđa post u temi od Maki-D u Ovo Mi Je Škola I Drugi Puta Ću Pametnije   
  Nigde nisam pogrešila
 17. *Sole* se sviđa post u temi od Maki-D u Pregledi u Novom Sadu   
  Za dr. Dobrić ne znam ali za Maju samo reči hvale!
 18. Maki-D se sviđa post u temi od paper_moon u Poštovanje saobraćajnih propisa   
  E da,moj otac je noću kasno dolazio kući ,jer je sve poslove sklapao u kafani.Vozio je u alkoholisanom stanju,vozio je brzo ,i znaš,ja kad sam imala 10-tak godina svako veče sam držala mali krst u rukama,i molila Boga da dođe kući.Molila sam Boga,sa suzama,i dolazio bi kasno nekad i u 3 ujutru.A ja sve do tad nisam mogla zaspati.Ujutru kad bih išla u školu,bila sam sva nikakva,al moj otac nikad nije znao za to.

  Ne,on nije imao udese,ludačka sreća po mom mišljenju,ali moja patnja sigurno je najgori udes.Tvoje curice su male,al kad odrastu i budu svesnije,misliš da će im biti svejedno kad znaju da tata negde vozi brzo,da tata može da se ne vrati kući?Vidiš to je bilo u mojoj maloj glavi,svako veče...

  Nemoj sve ovo sad pogrešno shvatiti,samo hoću da ti kažem da ne treba gaziti preko nekih važnih životnih stvari zarad zadovoljstva,ili "jače je od mene",izgovora.
 19. Maki-D se sviđa post u temi od Mejja u Mašina i sredstva za pranje veša   
  Bas sam imala problema sa tim prije nekoliko. Ostajala mi voda gde mi je omeksivac. Svaki put sam vadila kadicu i prala ali opet isto. Problem sam resila tako sto izvadis onu kadicu i imas deo da se podigne gde je omeksivac, kao neki poklopac a ispod njega,tj, na kadici se vidi sipka neka sa rupom, uzmes veliku iglu i promuckas unutra sa njom, i tako ces otcepiti sta je bilo unutra. Ala sam ti objasnila, svaki mi cast, ja mislim nista me nisi razumela.
 20. Maki-D se sviđa post u temi od Nanny u Kolica za bebu   
  Sve sto je Maki D je navela je jako vazno, a ova moja kolica sve te "uslove" ispunjavaju . Generalno su lagana za rukovanje, a stabilna i laka za odrzavanje. Korpa se okrece sto je meni bilo jako vazno u prvih par meseci, rucke se podesavaju po visini. Navlaka za noge i kisu takodje znace. Teska su oko 11kg, nije to strasno za par stepenika, pa i sad nekad kad moram prenesem ga zajedno sa kolicima za cas, ali to su bas retke situacije. Idi u neku radnju i isprobaj ih, tako sam i ja uradila. Nasla ih na netu, otisla u radnju provozala, videla sta i kako i kupila.
 21. Magarence se sviđa post u temi od Maki-D u Kolica za bebu   
  Pazis na tezinu kolica, gledaj kolika je korpa ispod ( kad ides na pijacu i u radnju uvek fali mesta), da li se rucke premestaju ili sediste okrece i tako to..... kako se kolica sklapaju i rasklapaju.....
 22. Maki-D se sviđa post u temi od Kamilica u MMR vakcina   
  E, ovde nam je kraj! :lol: Poceli smo decu da delimo na vakcinisanu,poluvakcinisanu i nevakcinisanu! :lol: :lol:


  Onda ja imam dvoje vakcinisanih i jedno poluvakcinisano čeljade!

  Elem, da se uozbiljimo!
  Citamo ovde da se autizam moze izbeci neprimanjem MMR vakcine, kao i da su ga neke clanice za dlaku izbegle.
  Kamo lepe srece da se autizam moze za dlaku izbeci ili da se moze izbeci nedavanjem MMR vakcine, onda verovatno ni jedno dete ne bi bilo autisticno. To je toliko komplekna i slozena bolest da ni najprestizniji lekari nisu ustanovili zbog cega se javlja autizam, a kamoli par mama uz pomoc raznoraznih fb grupa.

  Ovakvim stavom se samo vredjaju mame cija deca stvarno boluju od autizma, majke koje stvarno imaju problem a ne one koje su ga "za dlaku" izbegle!
 23. Maki-D se sviđa post u temi od Trmalja u MMR vakcina   
  Da citala sam upravo danas, ali nisam iskljuciva i ubjedjena i ne pokusavam da glumim doktora nauka. Vi ste se dohvatili Vejkfilda ko pjan plota, ne kazem da covjek grijesi, ali ima i drugih naucnika. A i sa istrazivanja koja su radjena od strane njega obuhvataju UK. Radili su i drugi naucnici sa njim iz drugih zemalja, ali nisam iskopala njihova imena. U Srbiji ne postoji istrazivanje na tu temu i sve se svodi na to sta je koja mama rekla, a kad udjes na ovu temu mozes samo da se istraumiras i da ti dijete ne primi ni jednu vakcinu. Isto tako to dijete nosi rizik da oboli od neke od tih bolesti i da umre, kao sto postoji mogucnost da oboli od autizma.
  I samo da znate da bacate pare na priorix jer eto bas je Vejkfild i jos jedan naucnik dosao do otkrica da to nema veze i da ce tek da se rade istrazivanja o tome sta uzrokuje autizam i sumnjaju da se radi o bioinzinjeringu. Trenutno samo sumnjaju, mozda su i poceli istrazivanja, ali ih nisu zavrsili.
 24. Trmalja se sviđa post u temi od Maki-D u MMR vakcina   
  Naravno da je veci procenat kad je vise vakcinisane dece nego nevakcinisane...
 25. Schveca se sviđa post u temi od Maki-D u MMR vakcina   
  Naravno da je veci procenat kad je vise vakcinisane dece nego nevakcinisane...