natasap

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici natasap

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice natasap

  1. natasap je dodao/la post u temi Fitnes i pilates   

    Kristina ja sam imala vec dva CR i jedini ko ti moze reci da li smijes da pocnes vjezbati jeste tvoj ginekolog. Ja sam pocela vjezbati, lakse naravno, vec poslije tri mjeseca.
  2. natasap je dodao/la post u temi Carski rez – nužnost ili trend?   

    ja imam sasvim pozitivno misljenje o CR, ali se slazem kao i neke od vas da je to samo stvar licnog izbora. Do sada sam imala dva poroda CR. Prvi put nisam ni razmisljala o tome niti sam se prije poroda informisala. Mislila sam kako milioni zena prije mene tako ci i ja da se porodim "prirodnim" pute. Ali nije islo. ni nakon 15 sati u radjaoni ni svih pokusaja ljekara nisam se otvorila ni za jedan prst. Moja sreca u svemu tome je sto nisam imala jake bolove pa mi je sve proslo OK. Carski sam imala u ponoc ujutru u osam sam ustala iz kreveta i sama se od tog momenta brinula za svoje dijete. Moja cerkca sada ima 4 godine. Sa drugim dijetom moram priznati da je u meni postojao odredjeni strah od prirodnog poroda, s obzirom sta sam sve vidjela prvi put u bolnici, zena koje su se satima mucile u bolovima, koje su popucale i ciji je oporavak bio tezi i duzi od mog itd, tako da sam zelila carski. ali se to kod nas (Tuzla BiH) ne moze dogovoriti sa ljekarom kao ni epiduralna ni nikakva druga "pomoc" sto smatram najvecom gluposcu. Na kraju sam se i drugi put porodila CR prvo jer se opet nisam otvarala, a drugo jer je malisa bio masala 4120 gr tezak i 60cm dug.
    oporavak mi je drugi put bio malo duzi, ali i to je sve skupa trajalo desetak dana, a o bebi sam se brinula sama od prvog momenta.
    Zene zahtjevajte od svog ginekologa da vam da preporuku, jer je meni moj, u drugom slucaju, tek poslije poroda rekao da je vec znao da cu morati na CR jer se grlic nista nije mijenjao niti omekasavao u 9 mjesecu.