Anci

Član
  • Broj odgovora

    45
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Anci

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Anci

  1. Anci je dodao/la post u temi Voda za bebe   

    Ja sam Luki prokuvavala vodu do 2.meseca, posle sam pocela da mu dajem flasiranu, ili Rosu ili Akva vivu!!!
  2. Anci je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

    Luku sam rodila sa 26 godina, a za drugo cu pricekati jedno godinu ipo dana, sem ako se nesto ne desi ranije, nikad se ne zna!!!

    Beba je dosla u pravo vreme, suprug i ja smo se zabavljali 3 godine, jedan dan mi je rekao da nije u redu vise da se vucaramo, s obzirom da se veza odrzavala samo preko vikenda, jer sam ja zivela u Bg, a on u GM, ali eto ljubav nema granica, zatrudnela sam u martu 2009., u julu smo se vencali, a u decembru dobili Luku!!!
  3. Anci je dodao/la post u temi Dojenje ili AD mleko   


    U POTPUNOSTI SE SLAZEM!!! Moj Luka ima 7.meseci, dojim ga i dalje iako mi se mleko dosta smanjilo, ali ne odustajem, jer mislim da je to najzdravije za dete, a ujedno i najlepsi osecaj bliskosti sa svojom bebom.

    3x URA za dojenje!!!!!!!!!!

    Znam da ne trebamo da komentarisemo, nego samo da se izjasnimo, ali moram da kazem, da kod nas nije samo neinformisanost u pitanju, vec i neka "moda", jer su danas devojkama, nazalost, uzori i idoli, osobe sa javne scene, koje sebe nazivaju "dzet-setom ili vip". a daleko su od toga!!! Njihove izjave vezane za decu, se uglavnom svode na to..." Imam 3 bebisiterke, nisam mogla da dojim jer mi je losa krvna slika..., porodicu se carskim rezom,"...
    Sta reci posle ovoga?????

    Pozdrav svim mamama koje doje, ali i onim koje se jos razmisljaju!!!!!
  4. Anci je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   


    Nemoj da se nerviras i moj Luka ce uskoro napuniti 7.meseci, pa jos nije poceo da se okrece ni na stranu, a kamoli na stomak... Hoce u toku dana da leyi na stomaku po desetak minuta dok mu ne dosadi, ali nema sanse da se sam varti na ledja. I on je krupan, sad ima 9kg, i doktorka je i rekla da mu je guya malo teya, a njega mrzi da se malo pomuci da je pokrene!!! Sve je to individualno!!! On npr. obozava da sedi i vec se sam podize u taj polozaj!!!

    Pozdrav!!!
  5. Anci je dodao/la post u temi Ćilibarske ogrlice za zubiće   

    Mog Luku su poceli da muce zubi od 3.meseca, sad ce skoro napuni 7, a jos nijedan mu nije izasao.Ali otkad smo stavili ogrlicu, negde u 4.mesecu, vise nije nervozan, kao pre, i dalje balavi i gricka glodalice, ali se "ne zali" na te bolove.

    Mislim da mu je dosta pomoglo, sad videcemo ubuduce!!!
  6. Anci je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Sto je rekla prethodno Evangelina, mislim da tu vise sreca igra ulogu,tj.sudbina!!! Ja sam porodila u Visegradskoj, nocu, i stvarno je proslo super, porodila sam se za pola sata, poradjale su me dve babice, lekar je usao na sekund da me secne, i posle da zasije. Stvarno je sve bilo odlicno!!!! Kreveti u sobama su jako stari, tj.duseci, ali mogli smo da menjamo posteljinu i spavacicu 5x dnevno ako smo htele, tako da najbitnije je da je sve cisto, i WC takodje, naravno dok ne prodju sve porodilje, kasnije se jako zaprlja, ali i to su cistili. Ja sam bila 3 dana, o bebi su lepo vodili racuna, nemam nikakvih zamerki, doktori su bili ok, sestre kao sestre u svakoj bolnici, nadrkane, ali cim im nesto das, odmah promene ponasanje!!!

    Sve u svemu, i sledeci porodjaj ce mi sigurno biti u Visegradskoj, a kad bi birala neku drugu izabrala bih eventualno Gradsku bolnicu, iako su tamo porodjajne sale u losem stanju, dok su u Visegradkoj renovirane, i sve je novo i jako cisto.

    Ali nikada se ne bih odlucila za front, jer sam o njemu cula samo ruzne stvari, a za Dragisu Misovic sam cula od drugarica koje su tamo pokusale da se ubace, da je non stop velika guzva i da samo zene sa jakom vezom tamo upadaju!!!

    Sta god da odlucis, sa srecom!!!
  7. Anci je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Porodila sam se za 30 min, jer sam u bolnicu dosla otvorena 7 prstiju, jednostavno nisam htela da idem u bolnicu do onog trenutka kad vise nisam mogla ni da stojim ni da sedim, tako da sam najgore bolove prezivela kod kuce. Porodjaj je bio nocu,
    ( Luka se rodio u 01:25), nisu stigli ni da me klistiraju, odmah na sto, i sve se yavrsilo jako brzo, cak sam se i zacudila, posto sam u toku trudnoce bila utripovana sto se tice tih porodjajnih bolova, iznenadila sam se kako to nije nikakav posebno jak bol, bar meni nije!!!! Duze su me usivali, nego poradjali, jer me je usivala neka novopecena doktorka kojoj su 3 puta pucali konci, i to mi je bilo mnogo gore nego sam porodjaj.

    Mislim da stvarno ne treba slusati nicije price,tipa moras ovako da dises, moras ovo da uradis, jer svako je individua za sebe, i svako drugacije prozivljava te trenutke.

    Puno pozdrava za sve koje ce uskoro postati majke, drzim Vam pesnice!!!!
  8. Anci je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Najbolje resenje je ne ziveti sa njom u istoj kuci!!!! Ma koliko god da se super slazemo, uvek cemo naici na neka razmimoilazenja misljenja, evo npr. kod nege i odrastanja deteta!!!
    Zato mi od kad smo se uzeli, sad ce godinu dana, zivimo privatno,placamo stan,ali imamo svoj mir... to je ono najbitnije!!!

    Cak i kad idemo negde i Luka ide sa nama, nikad joj jos nisam ostavila dete da ga pricuva, ne zelim, jer sam par puta videla kako ga ona "pazi", i od tad Luka ide svuda sa nama!!! Cuva ga jedno 20 min, igra se sa njim, a onda joj valjda dosadi, pa ga ostavi na krevetu, legne pored njega i cita novine, a o promeni pelena da ne govorim, jednom smo suprug i ja iyasli do radnje na 15 min, i ostavili Luku njoj, kad smo se vratili on se ukakio do guse, a mi mrtva ladna kaze "evo ti deteta,mnogo smrdi, ja to ne ynam da promenim"...sve mi je od tada jasno....

    Zivi i pusti druge da zive!!!!!
  9. Anci je dodao/la post u temi Autosedista za bebe i decu   

    Mi smo kupili BUBU sediste u Turbno limacu, i to je bilo snizenje, bilo je 4000 din, cekali smo mesec dana na njega, jer smo morali da ga rezervisemo zbog velike navale, i nismo se pokajali, fenomenalno je, ima sertifikat o bezbednosti, ima polulezeci i sedeci polozaj, pojas za vezivanje, lako se montira i demontira, ma superiska!!!!
  10. Anci je dodao/la post u temi Nosiljke za bebe   

    Mi smo Luku nosili u kenguru od 2.meseca, i to smo kupili Infantino kengur od 0-10 kg, i stvarno je odlican, cvrst, drzi bebi kicmu, super!!! Sad ima 6. meseci, kicma je ok, kukovi su ok!!!

    Vidim da dosta mama prica o sling maramama, meni one izgledaju jako neudobno za bebu, a i koliko znam skoro su bile povucene sve te marame iz prodaje, bas zbog negativnih posledica po bebe ( krivljenje kicme itd.) - mislim da to cak i ima na Bebac sajtu, pa procitajte.
  11. Anci je dodao/la post u temi Vlažne maramice   

    Mi smo prvo koristili Pampers sensitive, ali od kada sam dobila informaciju da su pale na testu provere kontrole kvaliteta u Nemackoj, shvatila sam da nema potrebe da dajem pare za nesto sto se posebno pravi za Istocnu Evropu, a jos plus nije kvalitetno.

    Moja sestra koja ima 4-ro dece mi je rekla da treba da koristim neke totalno nepoznate maramice, jer zasto davati silne pare, kad je to sve u sustini isto!!!

    Tako da sam je poslusala, i od tad koristim ili Puffies maramice ( ima ih u Aksi) ili grcke Septona maramice koje su fenomenalne, a nisu skupe, oko 120 din ( ima ih u Tempu).
    Stvarno su super, lepo blago mirisu, cvrste su i velike!!!

    Mislim da je mnogo bitnije cime se detetu maze guza nakon brisanja maramicama!!!
  12. Anci je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Ja mom Luki dajem sokice od 4.meseca, takodje i Humanine kasice ( one u kutiji) od jabuke i kukuruzno-pirincane sa vanilom, na njima i pise da mogu da se daju od 4.meseca. Sa pet ipo meseci raspored je ovakav> ujutru-sisa, pa sokic, pa ponovo sisa, slani obrok ( povrce sa piletinom, svaki dan menjam povrce i miksujem), pa ponovo sisa, pa onda vocni obrok, i onda opet sisanje, i naravno pred spavanje. Naravno dajem mu i vodu i caj uz te obroke. Super je odregao na svu novu hranu i voli da jede, i hvala Bogu, lepo napreduje, sad sa skoro 6.meseci ima 9kg.

    Pozdrav!!!
  13. Anci je dodao/la post u temi Da li vam je neprijatno da dojite na javnom mestu?   

    Mislim da to nije nikakva bruka i sramota, ja sam Luku dojila i u parku, i jednom u velikom trznom centru, u restoranu, pa nista nije bilo, niti je bilo nekih cudnih pogleda!
    A komentari me uopste ne interesuju, cak i pre nego sto sam rodila dete, meni je bilo bas lepo kad vidim kako mame doje bebe u parku...

    Velika bruka i sramota jeste kada vidim majke koje svojoj deci tresu nos u ruku na sred ulice, a nakon toga ruku brisu o travnjak... i to je samo jedna od prostakluka a ima ih jos mnogooooo...
  14. Anci je dodao/la post u temi Sa koliko ste ili sa koliko meseci cete staviti bebu da sedi?   

    Moj Luka je u ljljasci i u kolicima od 3. meseca u polusedecem polozaju, sad ce 6. da napuni za koji dan, i hoce da sedi, hvata se za obe nogavice i sam se podigne u sedeci polozaj!!!
    Tako da i da mu branim, a ne zelim, on se sam podize u polozaj koji mu odgovara!!

    A i dosta je gledao u plafon....
  15. Anci je dodao/la post u temi Kupanje   

    Luka je navikao da ga kupamo svako vece, i nece da zaspi dok ga ne okupamo!!!
    Moje misljenje da treba dete kupati svaki dan, jer prvo mnogo bolje spava,a drugo u toku dana, bez obzira sto je mali, oznoji mu se glavica od spavanja, ili ako idemo negde, pipa sve zivo rukicama, dovoljno je da par puta bljucne... I stvarno mislim da im je to veliko zadovoljstvo i radost..bar je mom Luki... On je toliko odusevljen da nam je pola sobe mokro posle njegovog kupanja...nema veze...!!!

    Za kupanje koristim trenutno Noveinu kupku koju je dobio na poklon, ok je, pre toga smo koristili Mustelin gel za pranje novorodjencadi, i ta flasa od 500ml nam je trajala 5 meseci, a gel je stvarno fantastican, jeste skupo, oko 1500 din, ali se isplati, jer stvarno dosta traje, a sa njim se pere i kosa.
    Nakon kupanja mazemo Johnsonov losion sa lavandom, i on se lepo pokazao..

    Pozdrav!!