ema31

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici ema31

  • Rođendan 10/31/84

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice ema31

  1. ema31 je dodao/la post u temi Indukcija   

    Drage trudnice,
    meni je manja beba za oko 20 dana,kazu da nema bas najbolje uslove, u stomaku,da brze napreduje(inace sam u 38,3 nedelji),ali bebac je inace kako treba,lepo razvijen,skladno i u redu.Da se ne bi mucio kod mene,predlozen mi je zakazan porodjaj,ukoliko zelim.A i ovako i onako sam pred kraj trudnoce.Zakazala bi porodjaj posle sledeceg pregleda,koji je u utorak(5 dana pre krajnjeg termina),tako da bi ustvari samo malo ranije dan-dva se porodila.
    Citala sam vasa iskustva i ovu diskusiju...i naravno,svako ima svoju pricu i misljenje.Ja uzimam epidural u svakom slucaju,samo jos malo za tu indukciju da se odlucim.Ali ako je u pitanju zaostanak u razvoju i kilazi bebe,onda mislim da nema sta da se razmisljam.
    I imam pitanje za one koje su vec to radile:
    kako to ide,kako se zakazuje?da li se to svodi samo na dogovor sa ginekologom,ili ima i neka administracija u bolnici za zakazivanje?i kako to izgleda?
    Poradjam se u Visegradskoj...
    pozz
  2. ema31 je dodao/la post u temi Kada se razbolimo u trudnoći   

    Hvala vam svima na porukicama,savetima,recima...
    Bolje mi je skroz,sve je ok,samo mi je stolica teska,odnosno,tesko idem u wc,nije bas zatvor,ali skoro.Valjda su ti problemi karakteristicni u trudnoci.
    Sto se tice bebe...stvarno se nadam da nece skoditi.idemo na UZ u sredu pa cu ginekologu sve ispricati,a i videcemo bebu.Veliki je on,ipak kraj sam osmog meseca...
    Kiss svima
  3. ema31 je dodao/la post u temi Kada se razbolimo u trudnoći   

    Mozda se i jesam malo uplasila,ali sta cu...
    Sada mi je i mukica malo...
    Dodje mi da pozovem lekara da pitam....videcu
  4. ema31 je dodao/la tema Zdravlje   

    Kada se razbolimo u trudnoći
    Pozdar svim trudnicama
    mi smo veliki 8.meseci,34.nedelja,malo zaostajemo po UZ po velicini,ali je sve ostalo ok.
    Htela sam da vas pitam,ako neko ima iskustva...ili zna nesto o tome...
    Razbolela sam se,upala grla je bila 3 dana,bila sam kod lekara(opste prakse)i kaze da lici na virusnu infekciju,koja je napala grlo.Nista nisam pila od lekova nikakvih,samo sam se lecila prironim stvarcicama.I to je manje vise proslo,ali,sad me nesto stomak kovitla i imam problema sa stolicom,koja je (sama stolica) poput proliva,ali veoma tesko idem u wc,mucim se na wc solji uzasno,i ujedno me onda bole i kosti.Mnogo brinem da u tom mom mucenju ne povredim nekako bebu,i pitam se da li sve ovo moze da skodi bebi,jer u nekim momentima bukvalno se tresem u wc-u.Tako da ne znam da li je ta virusna infekcija prosetala i to creva,ili sta je(da li je hormonski ta dijareja,ili se telo priprema za porodjaj,ili sta...hrana ne verujem).Inace,nemam nikakvu temperaturu,ni nista drugo.Izvnite ako vam sve ovo odvratno zvuci,ali sam se malo uplasila,pa reko da vidim ako neko ima neko iskustvo slicno ovome...
    Bebu osecam,mrda.Ali ponekad se desava da pulsira jednakim ritmom 2-3 minuta,kao da je srce,ali ne verujem,znate li sta je to?
    Kiss

    • odgovora
    • pregleda
  5. ema31 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    za oticanje ...
    i mojoj drugarici sto je trudna se to desava.to moze biti zbog tezine,ili vode koja se zadrzava,ali moze biti(kao sto je kod nje) nedostatak proteina u krvi(sto se vidi na biohemiji krvi),odnosno,nizak nivo proteina,te je njoj ginekolog rekao da je to uzrok oticanja,pogotovo dlanova.
  6. ema31 je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Cao drugarice po trudnoci
    Ja sam u 33.nedelji,osmi mesec...jos oko 7 nedelja i "napoljeeee"
    POteskoce su mi jedino sto se brzo umaram,i,naravno,malo teze funkcionisem sa stomakom.Inace mi je jako lepo sa mojom bebom u stomaku,pogotovo kada se ritamo - iskustvo koje se ne moze prepricati,samo ga trudnice znaju!
    Receno mi je da lezim obavezno na levoj strani,kako bi bila bolja cirkulacija ka bebi,i kako bi bolje stigle do posteljice hranljive materije i kiseonik(posto je malisan nekih par dana manji po UZ).
    Kiss svim trudnicama