Nocnost

Član
 • Broj odgovora

  5
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici Nocnost

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Nocnost

 1. Nocnost je dodao/la post u temi CR - Gradska bolnica Zvezdara - Beograd   


  Carski mi re radjen u opstoj anesteziji. Kao sto rekoh, bio je zakazan, pa me je anesteziolog pitala kako je radjeno prosli put, pa po istom sistemu i sad. Nisam se konkretno dogovarala s dr. oko toga unapred ali sve zene s kojima sam lezala su radjene u opstoj, bilo po hitnom postupku ili zakazanom terminu.
 2. Nocnost je dodao/la post u temi CR - Gradska bolnica Zvezdara - Beograd   

  Hvala puno
  dr. Pedja Mitrovic me je porodio, znamo se od prethodnog puta, sve je teklo po planu, utsici su mi samim tim odlicni. Druge lekare ja slabo znam, mozda po imenu, nisam imala potrebe pi ni preteranog kontakta s njima. Ovako gledano posredno, svi deluju fino, posveceno i predusretljivo. Dosta je mladih lekara, deluje takodje da su slozne ekipe. U vizitama svaki pacijent ima istu paznju, prate liste, konsultuju sestre, detaljni su koliko treba, nema nepotrebne strogosti ali ni aljkavosti.Pedijatri su dolazili, obavestavali o stanju dece na dnevnom nivou, odgovarali na pitanja, pri pregledu dece hoce da objasne sta te zanima..Zene sa kojima sam lezala takodje su pune hvale za svoje lekare, nikog nisam cula da se zalio..
 3. Nocnost je dodao/la tema Porodilišta - vaša iskustva   

  CR - Gradska bolnica Zvezdara - Beograd
  Porodila sam se u petak 13.og carskim u Zvezdari, po zakazanom terminu i evo par informacija, koje sam trazila pre odlaska u porodiliste a niko nije umeo precizno da mi odgovori.

  Prvo, Gradska bolnica je usvojila BF program nesto od Nove godine, ko sto se zna, i da, on se takoreci podjednako odnosi i na porodilje sa sekcijama.
  Prvi dan kada udjete u porodiliste, dakle u mom slucaju, da sacekate sutrasnji porodjaj, uglavom se odsedi na 3. spratu i urade osnovne analize i pregledi za operaciju koja sledi. Sutradan posto se porodite, normalno, odlazi se u intenzivnu negu, gde ste tog po njima 0. dana i 1.
  Tog 1. dana ustajete s kateterom da prosetate po sobi soka, umijete osvezite, naravno uz pomoc sestre. Ne jedete takoreci nista, po malo caja (ovo je dosta diskutabilno, posto neke zene dobiju preporuku dr. da gricnu, keks druge ne, u zavisnosti jesu li proradila creva itd.).Dete se donese na vidjanje samo na par minuta.
  2. dana skida se kateter, odlazite do kupatila i spustaju vas na odeljenje, dobijate tzv. mlecni obrok-puding, sutlijas, krompir pire, supu, keks, griz, sta zapadne po obrocima. Ukoliko ste smesteni na 2. spratu uvek ste smesteni u sobi 116 sa tri kreveta, vrlo prijatna. Dete takodje dolazi samo na vidjanje.
  3. dobijate klizmu, takodje mlecne obroke i dolazi vam beba-to znaci da vas sele iz 116.-ice, i prelazite u neku od soba prekoputa na 2. spratu ili na 1.sprat-odeljenje. U sobama su krevetici za bebe koje oni nameste sa par palena, imate cebence-kojim smo sad samo podupirali bebe jer je toplo, povijalica velika kao u DZ, sa po nesto benkica, tetra pelena i svedskih koje vam donesu.Pampers pelene koje doneste cim se dete rodi, pavlovicevu i maramice vam takodje donesu iz boxa, i sasvim su dovoljne za tih par dana nege. Deca se po potrebi i vasem zahtevu dohranjuju, nocu poslednji put u 00h i prvi put ujutru u 6h. Pokazu vam pedijatrijske sestre kako se bebe povijaju, doje, ali sami o njima nakon toga brinete, povijate, hranite, uz njihov nadzor. Ne ocekujte da ce vam mesto vas presvlaciti bebe i preuzimati brigu, pomocice kada je nuzno, ali nema odmora za mame dok beba to ne dozvoli, sestre tu ne pomazu. Ovo je za ocekivati, sve se brzo snalazimo, ali zbog iscrpljenosti, rane ume da bude dosta naporno, drzite se. Sobe imaju max 3 kreveta.
  4. dan je prakticno isti kao i 3. s tim sto idete na normalne obroke. Da kazem jos i to da je hrana sasvim pristojna, i vise nego dovoljna.
  5. dana idete kuci ako je sve u redu
  E sad, par napomena-
  1.Posteljina takoreci nemaju uopste-ako hocete da spavate na cistom ponesite svoje.Ovo je stanje stvari, dakle totalna beda u kojoj je bolnica, mislim da je lepo pomoci tako sto cemo bar te stare posteljine koje donesemo da im ostavimo, nekom ce jos koji put valjati. A i ne znam ko voli da nosi kuci da pere bolnicki prljav ves, makar i svoj..
  2.Tetra pelena, benkice i svedske su im takodje u deficitu i bednom stanju, to nije zgoreg po neku zamoliti da vam muz donese, da imate da u sta presvucete dete. Benkice sam im i ostavila-ja to i inace ne umem da oblacim.
  3.Ujutru pedijatrijska sestra meri decu, previja pupak, pre pedijatrijske vizite. Decu tu kod nas po sobama ne kupaju, tj ne kupaju ih uopste bar od kad sam ja bila s njom. Uslova za kupanje sem cesme i kadice-lavaboa i nema, pa verujem da je to zato.
  4. Posete su svakim danom od 14-15h, na intenzivnoj po 5min u sobi, na 2.spratu u trpezariji i mozete pozvati sestru da iznese bebu da je poseta vidi izbliza.
  5. Sve sobe imaju klime, temperatura je podesena bez mogucnosti promene na optimalnu za bebe-mi nismo palile bilo je sveze, ali mislim da je ovo sasvim ok.
  6. Kupatila i sama bolnica se sasvim lepo odrzavaju-brisu, izbacuju djubre, dezinfikuju povijalice vise puta dnevno. Urednost wc u mnogome zavisi od zena-ovih dana kad sam bila svi su bili vrlo uredni. Kupatila su vrlo stara, kao i sve ostalo ali jos uvek upotrebljivo, ne ocekujte nikakav glanc.

  Sve ovo je neka procedura u slucajevima da su i mama i beba dobro, naravno da ima gomila izuzetaka, licnih iskustava, ovo je tek plan koga se porodiliste najcesce drzi i moj utisak.

  Za kraj, ja imam i dalje i posle drugog porodjaja odlicna iskustva s ovim porodilistem, svo osoblje je SJAJNO. I Hvala Im od srca!


  • odgovora
  • pregleda
 4. Nocnost je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

  Ok, hvala, pa snacicemo se, sva sreca nije mi prvi put..Koliko mama je u sobi u proseku? Vidim da za bebu samo treba poneti to najosnovnije za negu. Koliko se pedijatrijske sestre mesaju da ne kazem pomazu? Kupaju bebe one ili mi? Same ih hranimo, dojimo ili i one donose prehranu?
 5. Nocnost je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

  Pre 3g sam se porodila carskim u Zvezdari, imam vrlo pozitivna iskustva. Sledeci carski mi sleduje za 2,5 nedelje. Kako citam, sada je svuda uveden bebi frendli, pa me zanima da li se to odnosi i na zene sa carskim kada izadju sa intenzivne? Kako to funkcionise, kateter smo nosile na poluintenzivoj 2 dana, mislim da je neizvodljivo..