Dijana

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Dijana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Dijana

  1. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Super cuvaj se, nekako je u danasnje vreme doci do porodjaja kao da se penjes na Himalaje. I bas ispravan potez, kad si u nedoumici insistiraj na pregledu i idi na vreme Srecno jos jednom.

  2. Dijana je dodao/la post u temi Kordocenteza   

    U svakom slucaju ja ti zelim sve najbolje, jedino sto ti ja mogu ohrabrujuce reci je da ne boli, samo je malo neprijatno i izvini ako te nisam ohrabrila, ali to tebi nije potrebno, jer si hrabra zena, samo napred.
  3. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Javi kako je proslo. Srecno.
  4. Dijana je dodao/la post u temi Treći trimestar   



    Meni se primaklo baaaaas. Mada mi nije prva trudnoca hvata me neka trema.
  5. Dijana je dodao/la post u temi Kordocenteza   

    Radeci ac i kordo lekari malo skidaju odgovornost sa sebe time sto vama kazu odlucite potpisite pristanak ja lekar se oslobadjam moguce odgovornosti, a ako se nesto dogodi bebi od intervencije sam si kriv potpisao si znao si za rizik i eto. Njima je lakse.

  6. Dijana je dodao/la post u temi Kordocenteza   

    I uvek razmisli jos jednom sto se tice kotdo, na zapadu se lekari odluciju za nju kad baaas nemaju drugu opciju da li znate koliko je 4% u medicini? Mnogo i previse.
  7. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Na pojacan sekret imas pravo, imas pravo i da se upiskis , ali ako dodje do curenja plodove vode bar je meni tako lekar rekao nema bas pomoci. Do duse oko ploda postoje neke dve ovojnice pa se dogodi da ona do bebe malo propusti i da se u medjuprostoru nakupi neka kolicina koja se u nekom momentu oslobodi ali to nije opasno. *Tako je meni doca objasnio*
    Stavi vatu i isprati iscedak/ ima razlike sekret je sluzav/, ako bilo sta sumnjas idi kod lekara nemoj da nagadjas nista.
    Toliko ja znam o toj temi
  8. Dijana je dodao/la post u temi Kada se razbolimo u trudnoći   

    Pa i ja nisam bas za antibiotike ali ti decji sirupcici su odlicna ideja. U zivotu nisam popila ovoliko caja i kojekakvih buckurisa. Mogla bih da napisem knjigu.

  9. Dijana je dodao/la post u temi Kada se razbolimo u trudnoći   


    Hvala puno za savet, naadam se da ce biti bolje, sutra idem po sirup. Mozda kasalj nekom zvuci smesno ali kad si u devetom mesecu trudnoce i ceka te rez na stomaku to ti ni malo nije smesno.
  10. Dijana je dodao/la post u temi Kada se razbolimo u trudnoći   

    Trebam da se porodim za kojih desetak dana, a ja sam dobila neki abnormalni suvi kasalj koji je sve gori, da cepa grlo i pluca. Antibiotici ne smeju, a prirodni lekovi, toliko ih ima da sam od svakog caja popila po jedan i nista... Veceras idem kod doce pa cu se jos sa njim posavetovati. Ako neko ima dobar lek za ovu napast bilo bi lepo da podeli. Hvala
  11. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Ja sam AC radila u Kragujevcu, i kod njih se lezi 3 dana u bolnici i primaju tokolitici i antibiotici i sva tri dana se pregleda bebino srce. Nakon toga su predlozili mirovanje i tokolitike jos neko vreme kao i antibiotike.

    Predprosle godine sam radila kordocentezu u narodnom frontu radila mi je doktorka sa zvakom u ustima, i tri puta busila pupcanik.Posto sam imala uput za lezanje a nisam imala krevet izasla sam na ulicu sela u autobus i i putovala 3 sata, nisam dobila nikakvu terapiju niti savert da se treba lezati. Nakon toga stigao je rezultat da je bebica ok, a nakon toga i pakao u 28. nedelji. Zdravo, pravo, ali se nije rodilo jer je doslo do glavne komplikacije kordocenteze tromboza krvnog suda pupcanika i ostalo mozete znati.
    KOrdo izbegavajte jer procenat do 4 % rizika je ogroman, cak i za amnion 1% je ogroman ali je manji nego rizik godina.
  12. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Prosto sam znala da cete vas dve pisulje dobro proci. Ljubim Vas sad mozete da uzivate u trudnoci i nemojte mnogo da krkate slatkise,
  13. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Draga Ljubicice prosto znam kako ti je. Ako ti je za utehu veoma mali broj rezultata ac bude los jer se vec sve vidi na 4d uz. AC lekari predloze da bi sebe potvrdili i da bi se lisili odgovornosti. Drzim ti palceve.

  14. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Draga Ljubice miruj posle intervencije. Koliko si odlezala u bolnici nakon intervencije, jesu li ti davali tokolitike i antibiotike? Ako nisu rekli miruj molim te. Ja sam isto radila i proslo je OK, evo sad sam u 9 mesecu. Svako dobro.
  15. Dijana je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Kad uradis 4d UZ kod dobrog strucnjaka mala j everovatnoca da bude iznenadjenja, moj lekar mi je pricao da se samo jednom njemu provukao neki sindrom koji inace nema markere na 4d.