Lilly

Član
  • Broj odgovora

    40
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Lilly


  1. Vec sam negde pisala o tome, ali nemam pojma gde. Meni je izraz lica mm-a kada je gledao bebu i mene..... neprocenljiv, kada je poceo da mase rukama, skace i da se raduje... ma kao dete je bio, malo, srecno dete. Slazem se da nisu svi u tom fazonu i ne treba nikoga siliti da prisustvuje, ali ovde se to bas mnogo placa (neko rece u NF-u) 15000 din. Mislim da je to bezobrazno.


  2. Meni je porodjaj fenomenalno iskustvo, jer sam se porodila jako brzo i nije bas bilo toliko bolno. Ocekivala sam te cuvene strasne bolove, ali oni nikako da dodju, mozda su poslednje dve kontrakcije bile borbene, ovo ostalo je bilo ok. U porodiliste sam dosla negde oko 3 i 15, pa dok su me pregledali, otvorili istoriju porodjaja, klizma, kupanje, posle 4 sam usla u porodiliste i Lara se rodila u 5 i 20.


  3. Ja sam zelela app, ali nije bilo slobodnih (porodila sam se u Gradskoj). E sada, tamo je app potreban samo zbog kupatila, jer su stvarno ova javna uzasna. Ja sam bila dva dana sama u sobi i bas sam se smorila, kada je dosla cimerka, jako sam se obradovala. Bila sam na BF-u i dvokrevetne su sobe i spajaju prvorotke (mrzim taj izraz) sa zenama koje su se vec poradjale. Ako do sledeceg puta srede kupatila, necu razmisljati o apartmanu.

    Luliska voli ovo

  4. A to je gel za tamo dole? Ili sam nesto pobrkala :unsure: Ja sam koristila (i koristim jos uvek) Lactacyd i nikada nikavih muka imala nisam.


  5. Mi idemo u septembru u Grcku, Lara ce tamo proslaviti 5 meseci. Idemo kolima, u hotelu smo, a kako je ona na sisi, ne brinem se oko hrane (racunam da ce biti mleka). Pedijatar je rekao da je slobodno i kupamo u moru, ja ne mogu da docekam, radujem se kao malo dete. Ja sam stalno bila na moru jer mi je tetka zivela na 100m od plaze i celo leto sam bila kod nje. Da mogu, sutra bih se preselila na more.

    Inace, bicemo na Halkidikiju, pa ako neko bude tamo, neka se javi da idemo na pivce


  6. Mama jedne tada tromesecne devojcice (mozda je imala 3.5 meseca) daje svojoj ceri sokice, neke juvitanine (ako se tako pise), koji nisu razblazeni, znaci samo sok bez vode, daje joj da gricka keks (onaj toto). Jbg, svako zna najbolje, ali meni to nikako ne odgovara


  7. Nicmenjakinjo moja, svaka ti cast kada si uspela sama da sve radis, meni mm dosta pomaze i stvarno je divan, ali ja opet sizim i sizim i sve pravdam hormonima. Ako ce ovako da bude do prve godine qq meni :(


  8. OTI, samo sam tebe cekala ovde, pa kako ova tema da prodje bez nas ;)

    Hvala za napisano, ali kada me budes videla, hm.... menjaces taj post :P


  9. Ja ne planiram da bebici dajem sokice, cak ni caj ne pije, samo sisa i voda. Svakako ce se nalivati sokovima kada poraste, pa dok mogu da je kontrolisem to i radim.


  10. Od FRA regije sam bila samo u Zenevi i Lozani, tako da ne znam gde je taj grad. Gtalk sam bas najvise koristila kada sam caskala sa tom drugaricom, jer je radila za neke fancy klijente i nisu bili dozvoljeni chat programi, ali zato gtalk moze svuda ;)


  11. sta ti ovo zadnje £?

    Google talk (na gmail-u)

    Gde zivis u Svici? Volim da dolazim tamo, drugarica mi je u Cirihu, obozavam Svicu


  12. Prisustvo tate u Zvezdari se ne naplacuje odnosno, nije se naplacivalo u aprilu mesecu, a da li se sada nesto promenilo, ne znam, mislim da nije. Mm je bio pored mene, za njega je to veliki uspeh jer se onesvesti kada vadi krv.


  13. Dobro da sam nasla kukaliste za kilograme. Pre trudnoce, tu negde oko 60kg, u trudnoci oko 85kg (sve u dupetu i butinama), sada 69kg (mada, skinula sam jos koji kg, ali nikako da se izmerim). Nisam znala za ovo merenje 6 meseca, garant cu da zaboravim


  14. Ja sam se porodila u Gradskoj i sve najbolje mogu da napisem o njima. Takodje, ako planirate tamo da se porodite, idite obavezno za vezbe i pripremu. Babica Jaca (koja to vodi) je super, bukvalno cete nauciti ceo tok porodjaja i bas ce vas opustiti. Naucicete da disete, napinjete, ici cete u obilazak porodilista. Ja nisam imala nikakvu vezu, babica je bila uz mene (ne sve vreme jer je momak bio tu), masirala me je, bodrila i iskreno, meni je porodjaj jako lepo iskustvo. Bila sam na BF-u i drugaciji je nego u ostalim porodilistima, bebe nisu stalno sa vama i mozete da se naspavate. Pedijatriske sestre hoce i grudi da vam srede, sve pokazuju oko bebe. Jedina zamerka se odnosi na wc, vapi za renoviranjem.

    Ako imate neko pitanje, slobodno piste jos dok mi je sveze u glavi


  15. Lelena, moguce je da se javi kasnije depresija, ali mislim da je to samo malo tezi oblik iscrpljenosti, jer je po meni, depresija bas teska rec.

    Ja povremeno imam napade nervoze i tada mislim da su svi protiv mene, svi me nerviraju, ma uzas zivi. Trenutno sam kod roditelja na rehabilitaciji (ne zivimo u istom gradu) jer sam opet bila u krizi.


  16. I moja beba nije htela na stomak, toliko je drecala i frktala da je sve sline izbacivala. Onda smo poceli sa vezbicama (pokazao nam fizijatar) i bukvalno za dva dana se video napredak. Sada izdrzi neko vreme, nema vise one histerije.


  17. Ja sam vozila do porodjaja, cak kada smo krenuli u porodiliste, ja sam htela da se odvezem jer se ovaj moj jako pogubio. Problem mi je zadavalo parkiranje, jer bas nisam mogla da se vrtim lako, mada... ma lazem, ja lose parkiram i kada nisam trudna


  18. Moja beba (za koji dan 4 meseca) otvara sake, ali ne stalno, fizijatar nam je pokazao "vezbicu". Bebac se podigne stomakom okrenutim na dole, tako da sakama dodiruje povrsinu i onda se tako vuce. Bebice tada otvaraju sake


  19. Trinny, kada se spakujes posalji mi sta i kako da slozim :rolleyes:

    Ja mislim da taj prenosivi krevetac lepo spakujes kao torbu (kako se on uostalom i pakuje) i cusnes ga ispod sedista (prednjeg naravno). A za kolica, ne znam sta da ti kazem, mi jos uvek verujemo da ce nam i prednje sediste biti u funkciji (hahahaa) jer ipak ce uvek neko od nas morati da sedi pozadi zbog bebice. Takodje, ispod bebinog sedista (mislim na pod) moze da se stavi neka manja torba.


  20. Ja sam nova i ovde se nista ne snalazim i vise ni ne znam gde sam pisala.

    Zivim na Karaburmi, imam ceru Laru od skoro 4 meseca, nisam se jos udala, blizanac u horoskopu.... a da, zovem se Tamara i iz ZR-a, a u Beograd sam dosla pre vise od 10 godina i ostala... Zivim sa momkom, sami smo skroz, oko bebe sam sve sama ucila, a i veliki broj devojaka koje su se ovde javile su mi mnogo pomogle, sto u trudnoci, sto posle porodjaja (sada ide smajlic koji vas grli).