katica

Član
  • Broj odgovora

    65
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici katica

  • Rođendan 07/23/78

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice katica

  1. katica je dodao/la post u temi Problemi sa probavom kod beba-Zatvor   

    Ista situacija je bila i kod svo troje moje dece. Iskljucivo su sisali. Sad sa trecom bebicom sam digla frku jer je od drugog do cetvrtog meseca imala stolicu na svakih 7 do 10 dana. Njoj to nije zadavalo probleme, mene je nerviralo. Naravno kao i vama receno mi je da je to sasvim normalno i od pre 15-ak dana ima jednu do dve stolice dnevno.
  2. katica je dodao/la tema Moj dom   

    Blenderi i sokovnici
    Pomagajte! Treba da kupim blender ili secko. Bebici uskoro treba da uvedem nemlecne obroke, a stari mi se pokvario. Vise nisam pametna koji da izaberem. Bitno mi je da ima dobro secivo, da npr. moze da isecka svezu sargarepu i da lepo pasira manje kolicine hrane.
    • odgovora
    • pregleda
  3. katica je dodao/la post u temi Prednost trudnicama!!!   

    O tome kakav smo narod svedoci cinjenica da nalepnicama treba da budemo upozoreni na nesto sto je sasvim normalno, kulturno i obzirno. A jos je gore kada vidimo da ni te nalepnice nemaju zeljeni efekat. Ne razumem ljude koji ladno sede u prevozu dok trudnice i majke sa malom decom stoje. Ne razumem sta je to toliko tesko propustiti nekoga u redu i sacekati 5 minuta duze.
    Dok sam bila trudna morala sam da odem do poste (koju inace izbegavam zbog guzvi) da podignem roditeljski dodatak za drugo dete. Cetiri saltera, oblepljena nalepnicama, naravno. Na sva cetiri radile su zene. Red solidan, ni veliki, ni mali. Kaze mi muz da se proguram, u fazonu - boli te uvo, trudna si. Nisam htela. Htela sam da vidim da li se nalepnice postuju. Naravno da niko nije reagovao, ni ljudi iz reda, ni salterske radnice, ni njihova sefica. Nije mi bilo strasno da stojim i da sacekam jer sam se dobro osecala, a i znala sam da vise necu morati da dolazim u postu dok sam u drugom stanju. Ali sta sa onima koje moraju?
  4. katica je dodao/la post u temi Sa koliko ste ili sa koliko meseci cete staviti bebu da sedi?   

    Upravo tako! Ne treba bebu stavljati da sedi, sesce sama kada bude mogla. Cemu zurba i forsiranje?
  5. katica je dodao/la post u temi Gde slaviti rodjendan   

    Mi smo pre dve nedelje proslavili sinu 9-ti rodjendan. Godinama smo slavili u "Cirkusu", ali mu to vise ne odgovara. Sada smo slavili u "Happy klubicu" u Milana Rakica. Ima 2 "diskoteke", jednu sobicu za mladju decu, mnogo lep prostor za roditelje. Super je i "Kiwi klub" u Srpskih vladara. Tu vecina dece iz njegovog odeljenja slavi rodjendan. Ako se setim jos koje javicu.
  6. katica je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    To je problem na odeljenju CR. Skoro su sve apartmani, vrlo malo soba. Zene koje nisu u apartmanu 2.-3. dan prebacuju na odeljenje patologije koje se nalazi u istom hodniku, prekoputa odeljenja Cr. Kada treba da podoje bebice, te zene moraju da dolaze na odeljenje CR i da sede na stolicama u nekoj slobodnoj prostoriji, na svaka 3 sata. Prilicno glupo i nehumano.
  7. katica je dodao/la post u temi Fleke   

    Bilo je u Tempu da se kupi. Meni nije bio nista posebno. Fleke, naravno, ne skida. Jedino sto malo zamirise.
  8. katica je dodao/la post u temi Fleke   

    I meni takodje! Ovako moze da se skida i vosak sa tkanine. Samo treba voditi racuna da pegla ne bude suvise vrela.
    Masne fleke sa odece mogu da se odstrane ako se stavi talk preko njih. On upije masnocu. Ovo ne vazi za stare fleke, samo za "sveze".
    U poslednje vreme koristim Ariel odstranjivac mrlja, onaj sa prskalicom i veoma sam zadovoljna. Bolje skida fleke nego Vanish.
  9. katica je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    Probala sam sve moguce pelene i uvek sam se vracala Pampersu. Svaka vrsta pelena pre ili kasnije procuri. Nekad treba uzeti veci broj, nekad je beba vise pila pa samim tim i vise piskila...
  10. katica je dodao/la post u temi Isplata roditeljskog dodatka   

    Za trece 7908 din. Juce podigla, ali februarski. Za mart je jos rano, negde oko 20. treba proveriti.
  11. katica je dodao/la post u temi Ljubomora starijeg deteta   

    Moj sin je imao 6 godina kada se rodila prva cerka i nije bio ljubomoran. Jako je zrelo to prihvatio i nije pravio probleme. Vodila sam racuna kad god njoj nesto kupim da kupim i njemu makar najobicniju sitnicu jer se jednom zbog toga pobunio. Sad kad se rodila druga cerkica problema imam samo sa ovom starijom, ali ona ce tek da napuni 3 godine pa me ni ne cudi.
  12. katica je dodao/la post u temi Telefon?   

    Ja nisam ljubitelj telefoniranja. Radila sam kao tehnicka podrska kod jednog ISP-a, telefon je zvonio non stop, prici nikad kraja i tada mi se definitivno zgadio. Kad sam otisla na porodiljsko 2 meseca se nisam priblizavala telefonu.
  13. katica je dodao/la post u temi Bapske priče   

    Evo biser od moje sveki - Ako ne dajes bebi vodu nece progovoriti
  14. katica je dodao/la post u temi Opadanje kose nakon porođaja   

    Opadala mi posle prva dva porodjaja, opada i sad Ako je ne vezem dlake su po celoj kuci. Kad je pustim i kad je perem katastrofa! Ali i to prodje i posle se vrati kosa u normalu
  15. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.