pahuljica

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici pahuljica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Zemun

Aktivnosti člana/članice pahuljica

  1. pahuljica je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Porodila sam se prirodno 27.06.2010., devojcica 2.950g i 51 cm dugacka.
  2. pahuljica je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Ja sam se pre tacno dva meseca i 4 dana porodila u Gradskoj bolnici i bila sam u beba frendliju. Trudnocu mi je vodila i porodila me je DR Vesna Stojanovic koja je strava doktorka. Porodiliste je u losem stanju, sve je staro oronulo mada zaposleni se trudne da sve deluje cisto. Ovih dana je bilo price po tv o katastrofalnom stanju porodilista pa ce kao grad da finansira da se sredi. kad sam pre dve nedelje isla na prvu kontrolu posle porodjaja u Gradsku, nista se nije radilo tj. sredjivalo zato apelujem da se uradi nesto po tom pitanju.
    Sobe su im u losem stanju, krecene ko zna kada, losa stolarija, imaju klimu ali je ne ukljucuju, lezis u sobi sa bebom a pored tebe po podu setaju velike bube, .....
    Sto se tice pedijatrijskih sestara i babica svi su bili super, tu su da ti pomognu pokazu i objasne.
    Nadam se da ce srediti porodiliste.

    <a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1m.lilypie.com/8fEvp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>
  3. pahuljica je dodao/la post u temi Kada ste počeli da kupujete odeću i opremu za bebu?   


    Cao svima,
    Ja ne verujem u te babske price da ne valja kupovati nista pre nego sto se porodis. A i nervirame kad mi neko to kaze, to je moja stvar kada cu i sta kupiti. Devet meseci nosim to cedo setam se i gledam izloge i kako da ne odolim a da joj nesto nekupim.Ja sam pocela da kupujem cim sam usla u 9ti, svaki dan po nesto od garderobice, pelene,posteljinicu, .. sve sam oprala i spremila. Sto se tice krupnijih stvari kreveca, kolica pa cak i nosiljke za izlazak iz bolnice to sam sve pozajmila posto ima dosta dece u nasoj familiji. jedina krupna stvar sto cu da kupim je komodica za presvlacenje i to ce je suprug uzeti kad odem u porodiliste.
    Zato buduce mame spremite se i krenite u shopping, nema nista lepse nego kad kupujete za vase cedo.
    Pozdrav svim trudnicama i sretno
    sitnoooooo


  4. pahuljica je dodao/la post u temi Privatni lekari i državne ustanove   



    Zdravo svima,
    Ja imam losa iskustva sa privatnim lekarima.
    Redovno idem kod ginekologa na preglede, na svakih 6 meseci. Pocetkom prosle godine moja doktorka u DZ je otisla na trudnicko i posto su stalno menjali njene zamene odlucila sam se da nastvaim preglede privatno u DR Risticu. Tamo sam isla kod jedne *strucne* dr koju ne bih imenovala. Prosle godine na jednom redovnom pregledu (radjen i vaginalni uz) *strucna doktorka* mi je rekla da imam cistu koja se zalepila na desni jajnik i blizu je zidu materice i da bi trebalo da podhitno odem u DZ kod mog doktora po uput i da idem u neku od bolnica na kiretazu!!!!
    Onako uplasena i iztraumirana otisla sam u DZ kod zamene moje doktorke i trazila odmah uput, ne pitajuci za drugo misljenje. Zamena u DZ me je smirila ponovili smo pregled i na istom tom pregledu tj. uz-u, ustanovljeno je da sam trudna a ne da imam cistu !!!! Sutradan sam uradila BTHCG i nalaz je potvrdio da sam trudna.
    Posto moja doktorka iz DZ je jos uvek na trudnickom a i njene zamene se menaju,a ne bih da privatno mi neko vodi trudnocu, po preporuci prijateljice odlazim kod njenog ginekologa doktorke u KBC Zvezdara i tamo upoznajem jednu divnu doktorku, magistra, kod koje sad vodim trudnocu i sa kojom sam prezadovoljna !!!
    U DZ idem samo po upute za preglede kod ove doktorke. Nista ne placam, ne cekam puno na red i stvarno doktorka je SUPER.
    zato mislim da je bolje ici u DZ i preko neke veze nego privatno kod *strucnih doktora*!!!!
    Sretno svim trudnicama !!!!
  5. pahuljica je dodao/la post u temi Porođaj u vodi   

    ja jos uvek ne znam kako cu se poroditi.
    Mada citala sam i cula o porodjaju u kadi, pa posto trudnocu odrzavam bas u KBC Zvezdara gde to i ima, rsapitacu se sa mojom doktorkom o tome malo vise. Ne znam nekako mi to sad deluje ok. Videcu imam jos dva - tri meseca fore da o tome razmisljam
  6. pahuljica je dodao/la post u temi Da li ste radile tokom trudnoće?   

    Cao svima
    Ja sam trudnica zaposlena na odredjeno vreme, jos uvek radim, resenje mi istice sad u martu, 7mi mesec sam, do skoro sam sve super podnosila, ali kako je pocelo lepo vreme rad mi tesko pada, pocela sam da oticem. Beba je aktivna, rita se.
    Ja sam bukvalno bila prinudjena da radim zbog pune plate jer bi sa biroa primala oko 4-5000 dinara mesecno. Zato preporucujem svim trudnicama koj se nalaze u stalnom radnom odnosu da otvaraju bolovanje i da uzivaju u nejlepsim trenucima, posao ce da ih ceka, a ovo ne treba propustiti treba uzivati svakim danom sve vise.
  7. pahuljica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    pozdrav trudnice,
    Ja sam 26ta nedelja i moja bebica je bas aktivna. Ovo mi je prva trudnoca. Prvi put sam osetila bebu oko 20 nedelje i to nisam bila ni svesna sta se desilo, osetila sam nesto iznenada ali nisam bas registrovala. Polako kako su dani prolazili bila sam svesna da se to malo, slatko stvorenje pomera i javlja svojoj mami.
    Sad bas dobro osetim njene udarce, cak mi se stomak zatrese i vidi se ispupcenje kada me udari i to dobro. Jaka je mala. Uzivajte to je nesto najlepse, pogotovo kad joj pricate, ona vas sve cuje. Npr. moj suprug kako ustane stavi glavu i ruku na stomak, poljubi stomak i pozeli dobro jutro nasem andjelu, a Lana mu istog trenutka odgovori tako sto sutne mamu po stomaku. osecaj je predivan.
    Tako mala a vec sve zna, cak se buni kada spavam spavam na levoj strani, ali ako se u toku noci okrenem na desnu zna dobro da me *mune* po stomaku. Mali djavolcic......



  8. pahuljica je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Meni i suprugo je ovo prvo dete. Vec smo bili odredili ako bude decak bice Aleksa, a devojcica Elena. u medjuvremenu u nasoj velikoj blizoj familiji ima vec dve Elene, kad smo saznali da cekamo devojcicu odlucili smo se za dva imena Lena ili Lana. Na kraju LANA je pobedila.
    Nas mali andjeo, jedva cekao .....



  9. pahuljica je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Super stvar je ovaj forum
  10. pahuljica je dodao/la post u temi Kako se na najbolji način pripremiti za trudnoću   

    Draga Ceco85, normalna telesna temperatura zdravog čoveka kreće se između 36 i 37°C.
    Pocni da meris temperaturu prvim danom ciklusa. Meris je 5 minuta neposredno nakon buđenja, dakle pre ustajanja u krevetu. Napravi tabelu po danima i izmerenu temperaturu odmah zabeleži za svaki dan. Prvih par dana ce biti oscilacije (npr. sa 36.5 padne na 36.1 C), onaj dan kad bude raylika ceo stepen imalo vise, obicno to bude oko 12 dana, tada taj dan i naredna dva su ti plodni dani. Ja sam iz prvog uspela. Sretno
  11. pahuljica je dodao/la post u temi Ultrazvučni pregledi   

    Ja sam bas u ovaj ponedeljak isla na 4d ultrazvuk privatno, to mi je drugi 4d po redu prethodni sam radila u 20oj nedelji. Od pocetka trudnoce na svake 4 nedelje idem na preglede - obican uz kod doktorke u bolnici.
    Nego htela bi da obavestim buduce trudnice i sve trudnice koje su na samom pocetku trudnoce, a zive na teritoriji grada Beograda, da je Ministarstvo zdravlja pokrenulo zajedno sa lokalnom samoupravom opstine Zemun i Poliklinikom ANALIFE, projekat „Daj šansu životu“ .
    Osnovna ideja je da što veći broj trudnica, naročito onih koje su još u dilemi da li da zadrže trudnoću ili ne, vidi malog *čoveka* od samo tri santimetra kako pleše svoj «Prvi ples života». Pregled je besplatan radi se u 10oj nedelji trudnoce, i zakazuje se na tel. 319-68-08, Poliklinika ANALIFE se nalazi u Zemunu kod Tosinog bunara u ul. Skadarska br. 5.
    Ja sam bila i osecaj je fenomenalan, tada sam prvi put videla moju malu bebu od 4,3 cm. Jer do 10nedelje se beba tretira kao plod, a od 10te je ustvari to vec beba.

  12. pahuljica je dodao/la post u temi Kako se na najbolji način pripremiti za trudnoću   

    Cao svima,
    Ja sam sada 25ta nedelja.
    Skoro godinu ipo dana suprug i ja smo *radili* na bebi, ali nista. Cula sam za folan (folnu kiselinu) od prijateljice.
    Pocela sam da pijem folnu kiselinu (oko 5 meseci) i tako cekala, cekala da bi ustanovila da mi nisu plodni dani onda kada trebaju jer mi je ciklus bio neuredan. Citala sam na netu i cula za merenje bazalne temperature, i pocela sam da merim temperaturu. I iz prvog smo uspeli. Ciklus mi je kasnio a i test je pokazao dve crtice
    Zato drage slobodno pijte folnu kiselinu ako odlucite da ostaneteu u drugom stanju ne skodi nista, to su sami vitamini.
    Ili ako vam nisu uredni ciklusi ili plodni dani merite temperaturu, kod mene je uspelo.
    Jedva cekam 23.06.
    Pozdrav