Hotmamma

Član
 • Broj odgovora

  119
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Sve od člana Hotmamma

 1. Hotmamma je dodao/la post u temi Virsle, pastete i ostale mesne preradjevine     Ja se sa ovim slažem, umerenost!
 2. Hotmamma je dodao/la post u temi Virsle, pastete i ostale mesne preradjevine     Ja se sa ovim slažem, umerenost!
 3. Hotmamma je dodao/la post u temi Masina za pranje sudova   

  Ja imam sudo mašinu Midea za osam kompleta, evo već dve i po godine, uzela bih i veću ali mi za sad nije mogla stati u kuhinju. Zadovoljna sam sa njom, pere lepo kada uzmem dobre tablete, a do sada su se kao takve pokazale Calgonit i tablete eco iz Dm-a, koštaju oko 700 din i ima ih 40 komada u nekoj rastvorljivoj foliji su. I ja koristim i so, jako je ovde tvrda voda i takođe sipam ono calgonit sredstva za bolje sušenje-tj. srdstvo za ispiranje. Bez toga suđe bude pomalo mokro. Koristim je uglavnom jednom na dan, neke stvari perem na ruke jer nisu za mašinu ili mi prečesto trebaju pa ne mogu da sačekam da ih mašina opere. Kada imam goste uključim je i po dva puta. ično mislim da je gorenje dobra marka i da nište na žalost nije više kvalitetno kao pre, ni nameštaj, ni bela tehnika... imam gorenje veš mašinu, evo već osam godina, ni jednom se nije kvarila, imam takođe njihov kombinovani frižider, isto osam godina bez kvarova, a sada sam uzela i njihov plinski šporet. Planiram za nekoliko godina uzeti i njihovu sudo mašinu jer ću se tada nadam imati više mesta i novu kuhinju.
 4. Hotmamma je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena     Bilo je u opticaju i kod nas, divno mi je to ime!

 5. Hotmamma je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

  Sin mi se zove Lazar i to jeste ime hebrejskog porelka-Bog je pomoć, takav bi bio zvaničan prevod. Bilo je Lazara i kod mađara, mislim da je neko to i pominjao ovde. Ima ih i sada. Kod nas je ovo ime postalo popularno kada je živeo knez Lazar i nešto pre toga. Lično mislim da je više bitno da se nama ime dopada, nego to šta to ime znači...ja sam oduvek želela da sinu dam ime Lazari iskreno nisam pre proveravala šta ime znači, tek kada smo dobili ukrasnu ploču na kojoj je ispisano ime i značenje sam saznala šta ono znači. Imala sam poznanika po imenu Lazar i još tada mi se ime jako-jako dopalo, a muž se složio i dopalo mu se. Ja sam mađarica, muž srbin, bilo nam je i to jako bitno da ime zvuči normanlo na oba jezika.

  Srpsko, hrišćansko nasleđe.
  Potiče iz starohebrejskog “el azar”, izvorno iz aramejskog “azarya” u značenju “Bog je pomoć”. Ovo ime ušlo je u hrišćanski kalendar iako ga nisu nosili ni mučenik ni svetitelj, već dva čoveka iz perioda ranog hrišćanstva, jedan iz Hristove priče o ubogom Lazaru, a drugi Lazar je bio brat mirosnice Marte i Marije. U našem narodu je postalo veoma popularno zbog kulta proslavljenog srpskog “cara” Lazara Hrebeljanovića, koji se sukobio s Turcima na Kosovu 28. juna 1389. godine i poginuo s većim delom srpskih plemića i vojske.
  Od ovog imena izvedena su imena Laza, Lazica, Lazo, Laka i Lale.

  Ćerka je dobila ime Anastasija po batinoj želji, ja sam htela da bude Lara, ali sam sada prezadovoljna izborom.


  Srpska imena posthrišćanskog nastanka. Potiču iz grčkog “Anastasios” u značenju “upravo: rođen na Uskrs”. Po narodnoj tradiciji ova imena su se nadevala deci rođenoj oko Uskrsa. Kalendarska su imena. Od ovih imena izvedena su imena Anastazija, Anastazije, Anastas, Asja, Nasta, Nastas, Nastasija, Nastasije, Nasto, Naca, Staso i Stasa.

 6. Hotmamma je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

  Prvo u 21., drugo u 27., ovo drugo sam trebala ranije, zbog razlike ,ali ok. Mm sa 30 i 36.
  Ne znam kako bi bilo da sam rodila kasnije ili ranije, mislim da je uzaludno o tome razmišljati, jer se to ne može promeniti. Možda bih i rodila treće da nisam imala dva carska i da imam od čega da ih podignem...

 7. Hotmamma je dodao/la post u temi Omekšivač i deterdžent kojim perete bebin veš   

  Koristim persil i ariel, kako koji nađem na sniženju i sa oba sam zadovoljna, a volim i duel, tide i bonux. Neki ne vade fleke iz svega, ali tu je domaći sapun, koji je nezamenjiv! Omekšivač sam koridtila felce azurra-sensitiv, a sada chicco, beli ili plavi, nebitno. Jedino mi merix nije bio dobar prašak, iako sam pre i sa njim bila zadovoljna, zadnjih par puta mi se nešto zgrudvao...Anjin veš perem odvojeno, osim kada iskuvavam, tada stavim sa našim belim vešom, jer se sve to iskuva pa ne vidim potrebu da odvajam. Nekada ubacim nešto naše ili sinovljevo sa njenim, recimo pidžame ili posteljinu, majice, ono što nije jako prljavo da tako kažem. Mislim da sam Lakijev veš prala odvojeno negde do 3. godine ali kontam da sam mogla i ranije sa našim ali eto, prvo dete
  Nisam ništa duplo ispirala. Mala mi ima jako osetljivu kožu, ali reaguje samo na kozmetiku, kupke i sl., menjanje praška nije pomoglo.
 8. Hotmamma je dodao/la post u temi Cveće u domu i vrtu   


  Hvala puno! Sada je trenutno celo dvorište jedna velika hrpa snega :-)

 9. Hotmamma je dodao/la post u temi second hand za decu   

  Ja bih rado kupovala u takvom butiku, što da ne. Pre bih i korišćenu i kvalitetnu garderobu, nego kinesku sintetiku (ima naravno i jeftinije garderobe da nije loša, da me ne razumete pogrešno) ali ne vidim šta je loše u korišćenoj garderobi, opreš i rešena stvar. Ja sam jako pedantna (mm bi rekao opsesivno pedantna i opterećena higijenom i čisoćom :-))i uredna osoba, bitno mi je da je garderoba čista za decu ali mislim da se ti problemi oko higijene robe mogu rešiti pranjem i peglanjem, bez problema. Mislite da je garderoba koja nam putuje iz neke države do nas i prođe kroz svačije ruke čistiaj od one iz second hand-a? Polovna roba iz inostranstva je uglavnom jako malo nošena i dobro očuvana, a i oprema kao što su sedišta itd. bude u super stanju.
  Mislim da bi bilo zainteresovanih...pozzz

 10. Hotmamma je dodao/la post u temi Cveće u domu i vrtu     Hvala, bogami jeste uživanje :-))) ali ima i posla, no isplati se svaki sekund truda.
 11. Hotmamma je dodao/la post u temi Cveće u domu i vrtu   


  Hvala


  Ja sadim u dvorište pored kamenjara, ali može i u saksije, tako će sporije i da rastu, neće divljati. Ja sam ih sadila prvo u plastične čaše, pa oda u zemlju, ali ti možeš odmah u saksiju. Imam ih i u saksijama napolju, one meni same niknu ponovo na proleće.
  Moji imaju još više biljaka, te slike su iz njihovog dvorišta-ove zadnje slike. Problem mi je sobno cveće koje zimi propati boravak unutri jer leti bulja napolju, a unutri imam malo mesta i te mu je toplo, te hladno...najviše volim kad na proleće mogu da ih iznesem napolje.
 12. Hotmamma je dodao/la post u temi Neodgovorno ponašanje roditelja     Potpisujem! I to je u stvari najveći problem...zato društvo treba da menja nešto, jer očigledno njegovi mehanizmi delovanja nisu efikasni.

  Mi, koji smo stvoreni da budemo roditelji se slažemo oko toga. Veliki pozdrav za tebe! 13. Hotmamma je dodao/la post u temi Novak Đoković   

  Nole, svaka ti čast, ti si kralj!!!!!!!!!!!!! 14. Hotmamma je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja     Meni je Faktu pomagao pre ali zadnje vreme ne, pa sam po preporuci uzela Hepatrombin dana i posle H koji se sme koristit do dana je bolje!!!
 15. Hotmamma je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   
  Kod mene isti slućaj, ali moji svrbe...odvratno!!!!
 16. Hotmamma je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   
  Potpisujem za oporavak...
 17. Hotmamma je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja     Potpisujem!

  Imala dva carska (do sada) stvarno ne razumem zašto bi neko svojevoljno tražio carski...boli par dana kao đavo,a i posle si kao rastavljena pa sastavljena, ali ne baš kako treba. Stomak jaaako drugo bude totalno neosetljiv kao da nije tvoj! A tek creva što ti poremete...

 18. Hotmamma je dodao/la post u temi Porodilište - Sombor   

  Imala sam dva carska reza u Somboru, prvi je bio neplanski, drugi zakazan. Imam pomešana iskustva, kako dobrih tako i loših vezano za porodilište...Prvi put mi je bilo grozno jer mi je termin prošao pa nisu znali šta će samnom i tako što neko gore spomenu, stalne vizite, kada svi blenu u tebe dok te pregledavaju, pa još kao pitaju jedni druge -hoćete i vi kolega-odvratno...kao i neozbiljan pristup pojedinih lekara i babica, jer ne može se generalizovati, nisu usvi isti i loši, a higijena i opremljenost je zaista ispod nivoa iako je to problem u celoj bolnici i u većini bolnica...naravno ima i ljubaznih i dobrih ljudi tamo. U pamćenju mi je ostala jedna jaaako neljubazna babica -sestra za bebe-koja je vređala trudnice i porodilje i bila bukvalno odvratan i ja bih njoj dala otkaz u momentu jer je to poziv, ne samo posao i ako joj se to ne radi i smara je pa neka to ne radi, ima koji će hteti. Takođe me nerviralo kada dolazi ta vizita za bebe, pa se svima tresu gaće kada treba doktorica da dođe, kao da radimo nešto loše i kao da si u nekom zatvoru, pa čekaš presudu.
  Prvi put sam bila 12 dana i ostalo mi je tokao ne baš lepo iskustvo...na kraju je porođaj završen tako što smo platili carski...Vezu nisam imala, a lekari koje rade u dispanzeru ne rade u bolnici. A ovi u bolnici rade samo privatno...
  Drugu trudnoću sam vodila i u dispanzeru i privatno, i bio je to dogovoren-zakazan carski, moj lekar je bio veza, išla sam kod njega privatno na kontrole i on i je radio i operaciju. Bila sam u bolnici pet dana. Bio je to ipak različit tretman i mnogo bolji. Moram da napomenem i da nisam zahtevna i razmažena, najviše mi je od svega smetala neljubaznost...

 19. Hotmamma je dodao/la post u temi Cveće u domu i vrtu   

  Evo još nekoliko slika moga dvorišta i dvorišta moje roditeljske kuće, negde je na slici i oleander mamin, a i ja imam malo manji. Jedini mi je problem gde sa njim zimi jer mi je predsoblje malo, a ne valja da bude u prostorijama gde se puno boravi, tako da ga zimi unesem kod muža u njegovu tzv. kancelariju-nekada je bila soba za izdavanje, čemu se on baš i ne raduje mnogo :-)))Jedino me kod njega nervira što ga lisne vaši baš vole...
 20. Hotmamma je dodao/la post u temi Cveće u domu i vrtu   
  Ja imam razne vrste u dvorištu, super su, ne treba im mnogo nege, jedino što kada se razmnože, ne možeš ih se rešiti, pojedinih...treba čupati redovno :-)))
 21. Hotmamma je dodao/la post u temi Moj savršeni muž     I ja se prepoznala u zadnjoj rečenici... :-)))
 22. Hotmamma je dodao/la post u temi Ljubomora starijeg deteta   
  Joj, isto je kod nas, samo nije panda već jedna lutka koju sam donela za Anastasiju. Nosa je po kući , kao hrani i ide sa njom na spavanje. Meni ne smeta, ne sme da je iznosi iz kuće, ali muža malo nervira, kao muško pa se igra sa lutkom...proćiće i to, to je takođe samo faza i ispoljavanje ljubomora i želje da se i on brine o nekome kao ja o bebi i njemu. I ja mislim kao ti da je bolje da te frustracije izađu.
 23. Hotmamma je dodao/la post u temi Ljubomora starijeg deteta     To imitiranje i kod nas je prisutno i takođe je njemu to kao neka šala, nekada me to izluđuje...Moj sin bi voleo da je Anja starija i da ga razume kada joj nešto govori i igra se sa njim, ali ona je premala. Ja sada da rodim ponovo drugo napravila bih manju razliku. Želeo bi da je nosa okolo, ali teška mu je. Ipak, hoće lepo da je pričuva kada je dobre volje i ume vrlo lepo sa njom, ne uvek ali često. Ja se ne ljutim na njega, to je normalno i proćiće, da nije lako nije, ali ni njemu sigurno nije.
 24. Hotmamma je dodao/la post u temi Ljubomora starijeg deteta   


  Kod nas je trenutno takva situacija, 6 god je razlika...Isto to sa grickanjem rukava, udaranjem i tim rečima. A i ja se trudim, to je faza, koja mora da prođe, trebaju jaaaako dobri živci :-))))
  I mene jako to pogađa, čak znam sebi i da prebacujem da sam kao mlada majka kad sam njega rodila, možda imala manje živaca nego sada sa ovom maleckom...ali naravno volim ih oboje jednako, samo on je mali da to shvati...

 25. Hotmamma je dodao/la post u temi Da li su vaša deca poslušna   
  E, mi smo sada u fazi inata...nije ništa bolja od prethodne :-)))