milichica

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. ASMINA se sviđa post u temi od milichica u Epiduralna anestezija   
    Pozdrav svima, htedoh da se i ja prikljucim ovoj diskusiji.
    Ovo mi je prva trudnoca i dugo sam iscitavala sve sto sam mogla naci o epiduralu ne bih li formirala svoj stav o tome. Zelja za bezbolnim porodjajem je svakako postojala od starta ali sa njom i strah od nepoznatog, a najvise od toga sto mi neko "prcka" oko kicme. Medjutim, nacitala sam se toliko clanaka, prosla tolike forume, razgovarala sa svim zenama u mom okruzenju koje su se porodile sa epiduralom, na kraju i sa svojom doktorkom i definitivno sam resila da se porodim na taj nacin. U svetu se zene tako poradjaju jako dugo, a u Francuskoj cak moraju potpisati ako nece epidural, dok je kod nas jos uvek bauk.
    Koliko znam Front i Visegradska naplacuju epidural a u D. Misovica ne, za ostala porodilista se iskreno nisam ni raspitivala. Ono sto me najvise pogadja je cinjenica da je epidural na tzv. beloj listi i da ga drzava priznaje i odvaja novac iz budzeta za nabavku istog pa bi iz tog razloga epidural trebao biti besplatan svuda tj. zdravstveno osiguranje bi trebalo da ga pokriva. U Frontu je 12000 din, a u Visegradskoj je 20000 din, a cak sam cula da je nedavno, tacnije u poslednjih 10ak dana poskupeo na 24000 din. Ogorcena sam zbog toga veoma a posebno kad se pored toga ocekuje da se caste oni koji su vodili porodjaj i pomagali pri istom. Za sta castiti? Za to sto su radili svoj posao, za koji su svakako placeni?
    Ali da ne krenem u tom pravcu. Svakako cemo sve mi koje zelimo naci novac da platimo tu inekciju, ja svakako znam da cu morati da skupim novac, a kad se na sve to doda i kupovina svega za bebu nije nimalo naivno.
    Pozdrav svim buducim mamama uz nadu da ce nasa drzava ZAISTA poceti da podstice natalitet pravim potezima, a ne samo praznim pricama.
    Srecno svima