bekutan

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana bekutan

  1. bekutan je dodao/la post u temi Price onih koji su uspeli   

    Majolinat, cestitamo od srca! Zelimo vam da se puno, puno volite i da dugo, dugo uzivate!
  2. bekutan je dodao/la post u temi Reci detetu da je usvojeno-da ili ne?   

    Hvala, hvala, ali moram da napomenem da nas u ovome ima troje....i tata daje podrsku iz pozadine
  3. bekutan je dodao/la post u temi Gde slaviti rodjendan?   

    Nadji prostor gde donosite svoje pice, mi smo u jednom takvom slavili 5. rodjendan (Decija scena je u pitanju)iloi zakazi rodjendan u Cirkusu (Usce ili Delta sity) 180 e All inc. za decu ukljucujuci i tortu, za roditelje se pice dodatno placa ali mi smo bili na dva tri rodjendana i mame se uglavnom razbeze po radnjama .
  4. bekutan je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Ceeeeestitamoooooo, bice tu vise bebica

    Predivno, cestitamo
  5. bekutan je dodao/la post u temi Price onih koji su uspeli   

    Ivana, ne znam kad je tvoj bivsi poslodavac usvojio dete ali u Srbiji je nemoguce usvojiti dete mladje od 3 meseca jer bio. majka ima 3 meseca period u kom moze da se predomisli sto pravno znaci da dete pre navrsenog treceg meseca zivota ne moze dobiti saglasnost za usvajanje. Postoji deo zakona kad bio. majka moze namenski da da dete na usvajanje odredjenom paru ali i tad dete mora da ima navrsenih 3 meseca zivota ( ja nisam cula da je ovo zazivelo u praksi).

    Po novom zakonu tj. zakonu iz 2007. god. usvojioc najvise moze da bude stariji od deteta 45 godina, u suprotnom usvajanje je nemoguce.
    Ovo sve sam napisala da bi eventualno nekim novim buducim usvojiocima objasnila da nije sve crno i belo i da ipak pare nisu svemoguce.

    Mi dok smo prolazili kroz proceduru dobijanja podobnosti, pa kasnije i usvajanja, naslusali smo se ovakvih prica i ispadalo je da je prosto nemoguce u zemlji Srbiji usvojiti dete ako nemas debelu vezu i brdo para. U praksi stvari stoje dosta drugacije i niko nikome ne trazi pare, decu dobiju oni koji ih zaista zele, bez prevelikih zahteva i prevelikih ocekivanja.
  6. bekutan je dodao/la post u temi Sredstva za čišćenje   


    Stavi par kasicica mlevene kafe u soljicu pa stavi u vrata od frizidera, za par sati se nista ne oseca. Ja stalno drzim u vratima kafu, a e samo po potrebi.
  7. bekutan je dodao/la post u temi Gde slaviti rodjendan?   

    Mi smo do sada slavili po igraonicama uz dodatnu animaciju, pretpostavljam da cemo tako proslaviti i sesti rodjendan. Ja jos uvek ne bi ostavila dete samo na nekom rodjendanu, niti je neko od nasih gostiju to uradio za nas peti rodjendan.
  8. bekutan je dodao/la post u temi Reci detetu da je usvojeno-da ili ne?   

    Ma to vas je ustvari odusevio moj sin, jer da ne bi njega takvog kakav je, ne bi bilo ni mene na ovoj temi
  9. bekutan je dodao/la post u temi Reci detetu da je usvojeno-da ili ne?   


    Upravo tako, stvari kojih si svestan te ne mogu povrediti kao stvari koje ne znas i na njih nisi pripremljen.

    Mi od nikoga ne krijemo da je nase dete usvojeno, imali smo situaciju na jednom rodjendanu da su deca videvsi trudnicu pocela da pricaju kako su bila kod mame u stomaku, na sta je moje dete reklo da je on bio kod tete u stomaku i da je on usvojen Ostaloj deci je to bilo interesantno tog trenutka pa su me spopala sa pitanjima ali vise nikad niko to nije spomenuo jer su je i oni prihvatili kao sasvim normalnu informaciju.

    Jednom prilikom je kod mog sina dosao drug iz vrtica, sedeli su za stolom i ruckali palacinke, na sta je drugar rekao da bi voleo da sam mu ja mama jer dobro pravim palacinke, amoj sin mu je odgovorio da i njega mogu da usvojim ako bas toliko zeli
  10. bekutan je dodao/la post u temi Sredstva za čišćenje   

    Mer sanitar za kupatilo i wc, tecni vim Cif za ker.plocu, magicni sundjer za sve i svasta (DM proizvod), DM sretstvo za parket, Mer za prozore, alkohol za dasku u wc-u.
  11. bekutan je dodao/la post u temi Reci detetu da je usvojeno-da ili ne?   

    Ovo je netacna informacija, detetu treba reci da je usvojeno do sedme godine, odnosno do polaska u skolu, tako su nas savetovali u cen. za soc. rad a i kasnije psiholozi.