makki 78

Član
  • Broj odgovora

    238
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. makki 78 se sviđa post u temi od leni u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Joj slatke ste  Nemate pojma sta vas ceka  Jos ako rodite i drugo, trece, ima da se smejete na glas kad procitate da je neko imao grizu savesti sto je bebi rekao "dosta!"  Izvin'te molim vas, morala sam  
     
  2. makki 78 se sviđa post u temi od In-Greed u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
     Jao tackice ta dr ti je pis, parametri za uvodjenje ch su joj super, veze s mozgom nemaju, but who cares. 
  3. makki 78 se sviđa post u temi od zeklica u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    jeste, al nema on sertifikat za to- to samo beba moze izvuci. Ne zna on da sisa  zaboravio- kad je sisao pre 30 i nesto godina... izvlacio je ali posle toga mi je bilo cudno kad je beba pocela sisati. Nekako mi je zgadio malo dojenje, postalo mi je to malo ogavno,no brzo prosao taj osecaj. A i dzaba, zna moj mozak da to ne sisa beba, da to nije ono pravo  ali iscupasmo se. Mislim hvala njemu do neba, ipak je bilo manje mucno tako. Dudicu dam jedino nekad nocu kad kuka pa da se ne probudi, da nastavi gde je stao. Ali, pametan je mali, ne mozes ga  cesto tako lako prevariti
    Idemo napolje, toplo je danas, mada nema sunca pa ne deluje bas kad gledas kroz prozor  
  4. makki 78 se sviđa post u temi od Margaritta u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    A kako i da ima drugarstva? Izvodimo ih u park da se istrče ko kučići, svaki korak im je strogo kontrolisan, druže se samo uz strog nadzor roditelja koji se u sve petljaju. Rastu pred ekranima, igraju se sami sa sobom, družimo se i viđamo međusobno samo na slavama i rođendanima, pa kad i da se deca druže? Onda ih spojimo u vrtićima i očekujemo da sve bude super. 
    Ni domaće zadatke više ne razmenjuju deca, nego roditelji, preko vibera. Na glavu smo im se popeli, sve smo njihove uloge preuzeli, i sad se još i čudimo. 
    Drugarstva su bila drugačija kad smo visili napolju sami, igrali se, svađali pa mirili, delili stvari, otimali, trčali, kad smo bili jedna mala zajednica u malom. Kad su se deca igrala po dečjim sobama, sama razmišljala, problematizovala, snalazila se. Sad da možemo i u taj vrtić bismo postavili kamere, da možemo da intervenišemo po potrebi. 
    Nisu deca drugačija, mi smo. 
  5. makki 78 se sviđa post u temi od Nice u Recepti za torte   
    Cokoladna glazura koja se provereno ne razmazuje i ne puca je 100 g cokolade, 4 kasike ulja i kasika vode. Bombonice staviš kad počne malko da se steže.
  6. makki 78 se sviđa post u temi od Munche u Ćaskanje roditelja beba do 6 meseci   
    Samo da pozelimo dobrodoslicu novim bebicama i mamicama..
    Neko je pitao za polusjedeci, ide od 4 i po mjeseca.. D vec polusjedi i izdize se u sjedeci, cak bi i da stoji samo da ne lezi.. Juce smo vadili krv, inace se ks radi sa 6 ali nama vakcina a za koji dan imamo i 6 mj pa da dr pregleda.. Sutra ujutro idemo sve da obavimo i vidimo kakvi smo. premda je dobra, fino rucka, spavka.. Sikimo jos uvijek i ruckamo na kasiku svasta nesto..
    Ne stignem da kuckam, one kad spavaju ja pravim rucak i dan ispunjen maksimalno..
     
    Ljubimo vas sveee
  7. makki 78 se sviđa post u temi od Schveca u Caskanje roditelja dece uzrasta od 3-4 godina   
    Jao Jeco ja se šalila, ali super što nas pamtiš tako detaljno
    mlađe dete se zove Dunja pa šta znam, nije posebno spretna... nekako su one iste, u istom uzrastu propuzale, prohodale, propričale...  Ali njena glavna karakteristika, u poslednje vreme, je apetit šta to dete pojede, majko mila... ja u čudu pošto duplo starija Sara, duplo manje jede....
    Eh, smišljam tortu za Saru, u nedelju nam je brzdej... ej ljudi, pa 4 godinice pre četiri godinice je bila jedna mrva mala, sada velika devojka... samo je zagledam i vičem, jao ala si porasla, vidi je ala je velika... a ona mala čoveče, samo 4 godinice
    tako ja upadnem u trans svakog decembra rođenad jedan, pa rođendan drugi u januaru, između ovi divni porodični praznici, pa slave, pa čekamo i deverovu bebu da se rodi sad sredinom meseca.... divno sve
  8. Phoenix se sviđa post u temi od makki 78 u Depresija ili ne   
    Bas cudno da ostanes u drugom stanju kad si imala odnos sa drugim muskarcem,a sa svojim nisi uspela duze vreme,kako kazes.To ko je otac deteta moze da utvrdi samo DNK test, tako da pusti te price i objasnjenja.
  9. makki 78 se sviđa post u temi od Hellen u Depresija ili ne   
    Ako ispadne dete sa zelenom cupavom kosicom onda cemo znati jel troll ili nije

     
     
    U slucaju da neko posle procita temu a pita se ozbiljno, nema sanse da moze uz odrediti tacno u dan, sat, minut..mislim..
  10. Hellen se sviđa post u temi od makki 78 u Depresija ili ne   
    Bas cudno da ostanes u drugom stanju kad si imala odnos sa drugim muskarcem,a sa svojim nisi uspela duze vreme,kako kazes.To ko je otac deteta moze da utvrdi samo DNK test, tako da pusti te price i objasnjenja.
  11. KruelaDeviL se sviđa post u temi od makki 78 u Depresija ili ne   
    Bas cudno da ostanes u drugom stanju kad si imala odnos sa drugim muskarcem,a sa svojim nisi uspela duze vreme,kako kazes.To ko je otac deteta moze da utvrdi samo DNK test, tako da pusti te price i objasnjenja.
  12. makki 78 se sviđa post u temi od Strelac84 u Depresija ili ne   
    Vidi Jeco, i ja bih bila besna na citav svet da ne znam ciju bebu nosim
    A ti posto sve znas, sto pitas nas za iskreno misljenje?
    Sa srecom u svakom slucaju!
  13. makki 78 se sviđa post u temi od Jecy u Depresija ili ne   
    Jeco idi ti do strucnog lica za tu depresiju, ne znas bas sta pises
  14. Jecy se sviđa post u temi od makki 78 u Depresija ili ne   
    Bas cudno da ostanes u drugom stanju kad si imala odnos sa drugim muskarcem,a sa svojim nisi uspela duze vreme,kako kazes.To ko je otac deteta moze da utvrdi samo DNK test, tako da pusti te price i objasnjenja.
  15. makki 78 se sviđa post u temi od Strelac84 u Depresija ili ne   

    Meni ovde nista nije jasno! I kakve veze ima ovo sa depresijom? 
    Znaci prevarila si muza i sad si se uprpila cija je beba, a onda kazes "svasta" na logican odgovor. E svasta stvarno!
    I o kojih 12 dana lufta ti pises nije mi jasno? Plodni dani u redovnom ciklusu su 13-14-ti dan od prvog dana menstruacije sto ako logicki i matematicki gledano postoji verovatnoca da je sperma novog partnera ostala ziva bas do ttog nekog 12-14 u mesecu. Plasticno receno, pa ti razmisli.
  16. Strelac84 se sviđa post u temi od makki 78 u Depresija ili ne   
    Bas cudno da ostanes u drugom stanju kad si imala odnos sa drugim muskarcem,a sa svojim nisi uspela duze vreme,kako kazes.To ko je otac deteta moze da utvrdi samo DNK test, tako da pusti te price i objasnjenja.
  17. makki 78 se sviđa post u temi od Dzo u Vrtic kao vojska   
    Ako ne nadjem posao a budem imala uslove da ga saljem u vrtic, icice 300 posto, zelim da mi dete nauci na zajednicu, vrsnjake, da mu sutra bude lakse i u skoli. Mislim da je mnogo bolje za njega da tih 5, 6, 7 ili 8 sati provede sa vrsnjacima igrajuci se, nego da 24/7 provodi sa mamom.
  18. makki 78 se sviđa post u temi od Anonymous u Uvođenje čvrste hrane   
    a vi ste sve odrasle na vazduhu
    (nemoj da shvatite pogreshno, ali brate ispadate sebicne. Vi jeli, vama nista ne fali, a ne date deci...)
  19. makki 78 se sviđa post u temi od Schveca u Uvođenje čvrste hrane   
    Sad ni lubenice nisu dobre

    Od kako sam došla na forum saznala sam da kravlje mleko ne valja, da pirinač nije zdrav i da su lubenice i dinje bezveze

    Ja sam zaista za zdravu ishranu, i trudim se da sve pravim sama i da ne kupujem smeće.. ali brate mili lubenice i dinje su takooooo ukusne i divne, i zaista ne vidim tragediju u tome da ih jedem mesec dana godišnje

    Nije zdravo ni biti toliko isključiv... dajte sebi malo oduška, deci malo zanimacije... ne kažem da to treba da bude princip i pravilo i da se ne misli o ishrani ni malo... neka sveže voće, povrće, domaće paštete i ostali zdravići budu pravilo, a ovo neka bude izuzetak...

    i ne znam što se odmah diže prašina kada neko kaže da je dao detetu keksolino... mislim jel idu vaša deca na neke rođendane, u goste? kad se jede torta i piju sokići i kad je na stolu činija puna štapića jel ona grickaju jabuku i šargarepu sa strane?

    i naravno obavezna rečenica, nek se niko ne ljuti
  20. makki 78 se sviđa post u temi od M@r@ u Najraniji simptomi trudnoće   
    Ako hoće onda hoće i tu nema mnogo mudrosti...
  21. makki 78 se sviđa post u temi od *andjelcic* u Jelovnik u vrtiću   
    Nije mi jasno koliko vas ima koji ste ogorceni na ishranu i sve ostalo u drzavnim vrticima, a opet pored vase dece koju truju hranom ne mogu na red u drzavne vrtice da dodju deca nas obicnih smrtnika koja ipak jedu krofnu sa kremom, i to od belog brasna i belog secera?!
  22. makki 78 se sviđa post u temi od Anusa u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Ja moju svekrvu maximalno cenim i postujem, a i ona mene. 13 godina sam sa njenim sinom, nikada nije stala izmedju nas; cak stavise, gledala je da smiri strsti i pomogne kad god je moguce. Zivimo bas blizu,, vidjamo se skoro svakodnevno, i kako ujutru zovem mamu i tatu da ih cujem, tako isto zovem i nju; samo da se uverim da je dobro. Da ne pricam o tome da mi cuva decu, da zajedno ostavljamo zimnicu i spremamo slavu, da rodjendane uvelicavamo jedni drugima....ona je pametna i sredjena osoba, nikakav kompleksas, ne tracari, gleda svoju kucu i svoju decu. I to mi se mnogo dopada kod nje. I kad odem negde u komsiluk, pa neko nabaci "tvoja svekrva ovo ili ono", ja odmah sasecem takve price jer ne zelim da slusam.
    Jedini problem je sto je i dan danas zovem "tetka miro" i persiram :-), jer zaista ne mogu da prevalim TI, mama, kevo isl.
    svekra zovem deda pored dece, i vidim da mu se to bas dopada.
    Kao roditelji sve cine da nam pomognu, a ja se kao snaja trudim da imn uzvratim postovajem, lepom recju, ljubaznoscu. Nadam se da ce tako i ostati....
  23. makki 78 se sviđa post u temi od Tila u Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Baš tako, mada nekada i mi moramo malo uvući rogove da bi neke stvari funkcionisale. Doduše sa nekim svekrivama ni to ne pomaže, verovatno.
    Nekoliko dana nakon što sam došla iz bolnice imale smo jedan poduži razgovor i ona mi se tada baš otvorila i kroz suze ispričala kako ju je bolelo moje ponašanje tokom nekih perioda trudnoće. Valjda zbog uskomešanih osećanja, nekih porodičnih problema, loših rezultata double i triple testa, pa frke oko amniocinteze, i nervoze zbog mirovanja, vrućine i hormona bilo je dana kada sam bila nervozna kao pas i kada sam znala po 3-4 dana da ne izlazim iz kuće, a samim tim ni da svratim kod njih, vidim šta rade, kako su i sl. Kaže da joj je to jako teško palo i objasnila mi da je povređuju takve stvari, a da ona ne traži puno od mene već samo da obratim pažnju na njih dvoje i upitam ih kako su, ponekad zovnem na kafu i kada mi zatreba pomoć to otvoreno zatražim od nje. Kaže to su sitnice koje njoj mnogo znače.
    Kada sam ovo ispričala mojoj baki i ona me je posavetovala da tako i radim i da bez obzira kakvog raspoloženja bila svratim svaki dan sa detetom kod njih jer će im to značiti više nego da ne znam ni ja kakvu krupnu stvar učinim za njih. I kada pomislim da je nakon našeg dolaska iz bolnice svako jutro dolazila da vidi da li mi nešto treba iz prodavnice, istresala kantu sa mojim iskorišćenim ulošcima, peglala moj donji veš, usisavala i džogirala ceo stan kako da joj ne zahvalim sa malo pažnje, kada sam svesna da bi takve stvari za mene samo još rođena majka radila.
  24. makki 78 se sviđa post u temi od Kamilica u Kada je vreme za jaslice/vrtić?   
    Moon, otkud ti? Bas si me prijatno iznenadila, nadam se da ces cesce pisati!
    Drago mi je za vrtic, bas lepo iskustvo imate.


    Da li je ovo stvarno tako ces tek videti kad krene u vrtic, kad bude ostajao duze sam bez tebe sa velikom grupom dece, jer deca u istom kolektivu moraju da nadju svoje mesto i da se izbore za njega, a to tesko mogu da nauce u parku ili sa nekom decom koju vidjaju povremeno i uvek pod budnim okom nas mama.
  25. makki 78 se sviđa post u temi od Dulcinea u Kada je vreme za jaslice/vrtić?   
    Smatram da je bolje kad deca ranije krenu u vrtic. Mladja deca se pre naviknu. Stvore neke svoje navike,nauce dosta toga,drugacije se odnose prema deci. Nauce da druze.Neke stvari su ipak lakse u drustvu. Moje iskustvo je pozitivno. Primecujem promene na bolje kod svog deteta otkako je krenula u vrtic. Svakog dana dolazi sa nekom novom pesmicom,zanimljivo joj je kad prave vozic dok idu u kupatilo i na doruca/rucak.

    Vidi se kasnije kod dece ko je isao u vrtic a ko samo u predskolsko,kao i sa kojom decom se "radi" kod kuce.