kostinamama

Član
  • Broj odgovora

    15
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici kostinamama

  • Rođendan 06/27/09

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Pol muški

Aktivnosti člana/članice kostinamama

  1. kostinamama je dodao/la post u temi Homeopatija   

    hajte ako mozete napisite telefon nekog homeopate, osim onih u jevremovcu?
  2. kostinamama je dodao/la post u temi Boravak u bolnici sa detetom   

    uh,zene, ni najgorem neprijatelju ne bih pozelela da ide u bolnicu sa detetom...
    ja bila u oktobru sa sinom od 17 meseci, pustili ga bez dijagnoze na Institutu
    a u novembru zaglavim sa mladjim od 2,5 meseca na dedinje u deciju bolnicu zbog bronhitisa. Uzas zivi sa obojicom, dusa mi se kidala i kad su ih boli iglama svaki put, pogotovo kad su mladjeg ostavili na intenzivnoj nezi, a mene poslali kuci, jer zaboga, zauzimam im mesto, a dete ne sisa, sta cu onda ja tu!!!!!!!!
    Znaci, ni najgorem neprijatelju...
  3. kostinamama je dodao/la post u temi Ekcem   

    drugari, nisam sigurna u koju temu ovo da ubacim, pa me premestite gde treba...
    Inace, Ogi ima 2 meseca i bili smo danas na redovnoj kontroli i dr koja je zamenjivala naseg pedijatra je primetila na trticnoj kosti rupicu koja nije zarasla. Rekla nam je da to srasta jos u stomaku, i uputila nas kod neurohirurga. Rekla je i strucan naziv ali smo mi zaboravili. Jel imao neko slicnu situaciju, jel treba da se brinem?
  4. kostinamama je dodao/la post u temi Prevenar, Pneumo 23 vakcina   

    a ova druga vakcina, IRS19? Sta kazete za nju?
  5. kostinamama je dodao/la post u temi Fleke   

    probajte ARIEL PROFESIONAL, litar kosta oko 300 dinara, a nama je odlican, sve fleke od hrane skida, cak i one stare, malo sipate da fleku, pustite da odstoji i ubacite u ves masinu, skida cak i na 60 stepeni, ne mora na 90.
  6. kostinamama je dodao/la post u temi Mali oglasi   

    jel mogu i ja da trazim??
    nama treba u zelezniku, ali stan u zgradi iskljucivo sa grejanjem,prazan. ako ima neko vi vicete
  7. kostinamama je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    juce ujutru smo prvi put kakili na nosu, jupiiiiii. Doduse, danas smo sedeli skoro 20 minuta i nista . sta znam za tu retku stolicu, nije bas proliv sam, nego onako zitka, nema nikakvih drugih naznaka bolesti, nema temperaturu, lepo jede, nekad je malko nervozniji, ali u principu je veseo. Sta da kazem doktoru kad ga odvedem? Mada on sa 14 meseci ima samo 2 zuba, mi sve mislimo da je od toga. Otkud znam...
    A za sad sam mu uhvatila foru da kad se ujutru probudi, dam mu mlekce da popije, on jos malo bude u kreveticu i na nosu ga stavim, obicno tad kaki,pa se tek onda spremamo za vrtic. Sreca u nesreci je da se on budi rano, oko pola sedam pa imamo vremena za sve to
  8. kostinamama je dodao/la post u temi Vaspitačice   



    zar stvarno to rade????????????? uzas!!!!
    Kosta je krenuo u drzavni vrtic sa godinu dana (od jula ove godine). Na pocetku smo bili extra zadovoljni, lako se adaptirao, nije bilo vecih problema, e onda su u avgustu krenuli odmori i svaki dan druga vaspitacica. Ostavimo ga jednoj, dodjemo po njega u tri sata, pitamo kakav je bio, druga odgovara pa ne znam, bio je dobar, ja ga uzela oko 2 sata, valjda je spavao, jeo... Ne mogu da gresim dusu, presvlace ga redovno, nije mi smrsao za ovih skoro 2 meseca, ali imamo problem jer u poslednje vreme on ima redju stolicu (rastu mu zubici) i svaki dan koliko god stvari da spremim, sve mi se vrate ukakane. Danas je cak dosao u tudjem sorcu kuci, bilo mu je sve prljavo, i bodi i pantalonice, pa cak i carapice i sandalice po djonu. Jedva cekam sutra da odem samo da ih pitam koliko dugo je on takav bio kad je uspeo da gazi po svojoj kaki???????? Bas sam se iznervirala danas kad ga je mm doveo kuci. Naravno on je pitao sta se desilo, ali posto se njih 3 izmenjalo danas sa decom, nije znala da mu kaze,grrrrr!! Od septembra bi trebao da dobije stalnu vaspitacicu, pa ce valjda tad biti bolje.
    A sto se tice pelena, roditelj je duzan da donosi, bar po 2 dnevno.

  9. kostinamama je dodao/la post u temi Pamučne pelene   

    drugari, pomagajte!!! (((((
    mi imamo 14 meseci, probali skoro sve vrste pelena i pampers do skoro bio najbolji. u poslednje vreme ima bas redju stolicu i skoro svaku noc procuri, ujutru katastrofa u krevecu, mokraca ne curi, ali kaka nas ubi!! koristimo Pampers active baby, 4 (ima 11 kg, tako da mu je velicina dobra, one su do 18kg), stavljamo pelenu kao i uvek, nista tu nismo menjali. Sta da mu oblacim preko pelene da ne curi toliko, nije mi problem za stvari na njemu da operem, nego sto isprlja i dusek, a ima i musemu, ne mogu da perem to svaki put. Poludecemo vise. Razmisljala sam da mu stavljam one svedske museme, ali i to dodje do pola butinica, opet ce da curi. Kad bi postojale neke dugacke pantalonice od museme to bi bilo super . Pre smo probali i Hugges, i Libero i Boni i Evy baby, sve su mu pre propustale mokracu uvek, ali pampers nije do skoro. Sve se nadam da kad mu se malo stegne stolica biti bolje, ali treba izdrzati. Preko dana nije problem, procuri samo ako ima bas bas proliv, inace ne, ali nocu...
  10. kostinamama je dodao/la post u temi Kad dete "prebaciti" u posebnu sobu?   

    Kosta od treceg meseca spava sam u sobi u svom kreveticu, tako da mi imamo problem sa tim sto je on navikao da spava sam u sobi i kad nam neko dodje u goste, mi smo kod njega u sobi na drugom krevetu i uglavnom se budi. Nama za mesec i po dana stize bata, tako da Kostu planiramo da prebacimo na svoj pravi krevet,a batu u krevetac, samo se ja plasim kako ce on nocu spavati jer je jako nemiran dok spava, da ne padne s kreveta. Gde imaju da se kupe te mrezice za krevete u BG? To bi nam bas koristilo. Mada sad u vrticu spava lepo, ne vrti se, ali to je ipak sat-dva, nije cela noc. A i zbog bebe, morace neko od nas da spava bar u pocetku sa njim u sobici na krevetu. A i ne znam kako ce reagovati na bebu koja se budi nocu, on je mali jos, 13 meseci, ne razume bas da to tako mora ))))))
  11. kostinamama je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    drugari, ne znam da li sam pogodila temu, ali nema veze. Sta mislite o kucnom inhaliranju? Kosta ima 10 meseci, i vec 3-4 put ima problema sa slajmom, bili kod doktora, uvek zakaci neki virus. Temperatura spadne, ali bas dugo mu ostane ono skripanje od sekreta, i po 7 dana. On mukica mali, pa ne zna da iskaslje, u stolici nema uopste da izadje, nosic kad mu izduvavam sve po malo, sad se nosimo mislju da kupimo inhalator pa da probamo s tim. Sta vi mislite?
  12. kostinamama je dodao/la post u temi Vreme za novog bebca!   

    ja mislim da nije rano, jer vule vec verovatno i hoda, jos bolje ako ide u obdaniste, jede sve, verovatno i ne moras da ga nosis puno, a dok se ti porodis on ce imati pune 2 godinice. Kosta ce imati 14 meseci kad se ja porodim drugi put, za sad mi nije tesko nista, iako je on mali, tek sad krece da stoji i pomalo hoda, pravi je vrtirepic . Muz mi radi po smenama (prva,druga,treca), tako da i ono malo vremena sto je kuci vise volim da provede u zezanciji za Kostom nego da meni nesto pomogne. Tu su nam blizu baba i deda, ali i njih vidjamo u proseku dva puta nedeljno na po par sati, ali kad god zatreba tu su. Meni je jedini problem izlazak u setnju sa Kostom, jer zivimo na trecem spratu u zgradi bez lifta , treba dosta muke da se ponesu i kolica i dete, ali i to nekako izguramo. Sto se tice finansija, mi idemo za onim KUD SVI TU I MALI MUJO . Salim se, ali mislim da je bolje da se mi matori odreknemo necega u korist dece, tj. lepse mi je da moja deca imaju u svakom trenutku i drugara za igru i rame za plakanje (tj. jedno drugo), nego da ostanu jedinci ili da bude prevelika razlika u godinama. Sve najbolje
  13. kostinamama je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   



    mi smo kostu stavili na normalan jastuk sa 8,5 meseci. Tad je navukao neki virus i odgovaralo mu je da spava na necem malo visljem, zbog zapusenog nosa. Prehlada prosla, on i dalje spava na tom jastuku.
  14. kostinamama je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    mi za par dana punimo 9 meseci i JOS NIJEDAN ZUB!!!
    nervozan je od 4-tog mececa, jede sad sve, i komadice hrane, retko kad pasirano, ali nikako da izadju zubi. Jel ima neko neki savet za nervozu, sve smo probali, ne pomaze!!!
    :( :( :(