Mimi74

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Mimi74

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice Mimi74

  1. Mimi74 je dodao/la post u temi Aktivnosti vaših mališana   


    Hm, mozda su Emilije takve :-) Salim se naravno, moja Emili ima 14.5 meseci i jos ne hoda samostalno niti pokazuje neku posebnu zainteresovanost. Ona se krece tako sto sedi na guzi i nogama se "privlaci" u tome je sampion i brza je. Inace, zna da kaze 10-tak reci, i jos gomilu nekih nerazumljivih. Ali fascinantno je da od otprilike 9 mes kaki u nosu!! Nikada joj se nije desilo od tada da obavi ka-ka u pelenama. Ako nemamo nosu tog trenutka ona jadna trpi. Kako to uspeva-pojma nemam! Nosu trazi tako sto se uhvati za pelene i kaze "a", nekad to isto kaze i za pi-pi. Inace lista knjige i casopise jako precizno, stranu po stranu. Voli lutke da grli, ljulja, "hrani" i da ide "pa-pa". Mislim (a i lekar sam), da je razvoj svake bebe individualna stvar. Cak sam citala radove nekih americkih pedijatara, da ucili ih mi ili ne neke stvari, tipa prohodavanja, silazenje, penjanje, to nema uticaja na to kada ce oni to savladati. Bebama dakle ne treba trening! Pozdrav nasoj drugarici Emiliji!
  2. Mimi74 je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

    Drage mame, ne znam zasto insistirati na spavanju na stomaku ako bebe to ne vole. Mene je uvek i bio strah os sindroma iznenadne smrti i gusenja kod jako male bebe. Moj sin je tek sa dve god poceo sam da spava na stomaku, do tada je vristao kad ga stavim na stomacic da vezba vratne i ledjne misice. Ruke mu nije padalo na pamet da upotrebi da se izdigne. Isto je sada i sa devojcicom koja ima 4 mes.Mislim da ih treba stavljati da vezbaju ali da spavaju ne, ako ne zele.
  3. Mimi74 je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   


    Izvinjavam se sto sam tek sad primetila pitanje. Pre svega nedovoljno je podataka koje ste dali. Da li je ogranicenje obostrano? Kakav je beba zauzimala polozaj u stomaku? Sa koliko je radjen ultrazvuk, kako je ocenjena po GRAFU itd. U svakom slucaju predlazem da bebu kontrolisete kod decjeg ortopeda. Ukoliko se radi o fiziološkoj nezrelosti kukova (Graf tip IIa) takvi kukovi u prva tri meseca mogu da sazru u potpunosti i da ne zahtevaju nikavo lečenje, ili da ostanu nedovoljno razvijeni - displatični, i tada je lečenje neophodno. U tom slucaju najbolji metod lečenja je nošenje Pavlikovih remenova - kaiševa.


  4. Mimi74 je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   

    Draga Ana, mislim da je prvenstveni problem tih zena koje pominjete osteoporoza, koja je prilicno cesta i nelecena odn. nepravilno lecena. Nije njihov problem sto nisu nosile pelene vec im kuk strada od stres fraktura usled vec pomenute postmenopauzalne osteoporoze. Pozz
  5. Mimi74 je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   

    Ja sam apsolutno protiv toga, a lekar sam ..prvo, ako neko ima problem sa kukovima, to bi trebalo jos u porodilistu da se vidi, i tu nema pomoci od sirokog povoja. Drugo, u svetu nisu ni culi za tako nesto. Svojevremeno sam prisustvovala predavanju na Institutu za majku i dete, na temu sirokog povoja, i tu je bilo svega, stara skola pedijatara kaze - da, ovi mladji -ne. A zasto da, pa njihov odgovor je da je Srbija endemsko podrucje, odnosno da se na ovim prostorima javlja sa vecom ucestaloscu iscasenje kukova. Oni cak smatraju da decaci do 6 mes. a devojcice bar do 9! Uzas..Ja sad vas pitam ako smo endemsko podrucje znaci da toga ima..koliko vi osoba odraslih znate da su imali problem sa kukovima? Ja jednu!
    Moja deca ne nose siroki povoj i dobri su im kukovi.
  6. Mimi74 je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   


    Hvala Tamara!
  7. Mimi74 je dodao/la post u temi Do kada ste dojili?   

    Starije dete mi je sisalo jedva 2 meseca, ali od pocetka sam mu dodavala formulu, jer je plakao i kakio zeleno. Tako da je on sam izbacivao sve vise sisanje. Ja sam to jako tesko podnela, plakala sam i dramila, cinilo mi se da me svi pitaju cim me vide: Jel sisa? i da nisam dobra majka. A on, ljubi ga majka, napredovao je super, nikada nije bio bolestan.
    Drugo dete, dojim trenutno 3,5 meseca. Ona je druga prica, flasicu ne zeli ni da vidi, pa ni sa mojim mlekom. Ne mogu nigde da mrdnem od nje
  8. Mimi74 je dodao/la post u temi Vaše telo nakon porođaja   


    Potpuno se slazem! I ja sam isto prosla, pre 4.god prirodni porodjaj, a 3.dec hitan carski. Uzas! Trebalo mi je vremena ne samo fizicki vec i psihicki da se oporavim. To je jedna uzasna trauma, potpuno ste kao krpa 3 dana, vucete se kao crknuta macka! A naravno da vam u porodilistu niko ne pomaze. Epiziotomija je ogrebotina naspram carskog reza!
  9. Mimi74 je dodao/la post u temi Ožiljak od CR   

    Ni meni Contractubex nije odgovarao. Takodje svrab, pa i bol na mestu reza. Od Saljica je oziljak omeksao i spao je otok, a boja jos uvek tamnija (CR pre 3,5 meseca).
  10. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  11. Mimi74 je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    Drage mame, volela bih da mi neka od vas "oda svoju tajnu" kako joj beba spava 6-7 sati u kontinuitetu, please! Moja devojcica ima 3.5 mes i nikako da je "smestim" u neki raspored. Svaki dan razlicito! A ne bih da napravim gresku kao sa starijim sinom, on do 3 god nije prespavao celu noc! Ona sad neki put spava 5 sati, ali nekad samo sat-dva i evo nje..Inace samo sisa, flasicu ni da vidi..i to je problem, ne mogu da mrdnem od nje duze od dva sata
  12. Mimi74 je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   


    Draga Sanja, ja sam se u decembru prosle godine poradjala u Visegradskoj i tamo se takodje placa. Prvo 3.000 din pregled anesteziologa, koji se bukvalno sastojao od tri pitanja, a potom unapred mora da se uplati 20.000 din. U mom slucaju, sama procedura je skoro bezbolna, mozda malo neprijatna, ali na zalost, anesteziolog je predugo cekala, i kasno mi je dala, tako da epidural nije ni delovao. Sve su mi to pocupali, uveli me u totalnu i porodjaj zavrsili hitnim carskim zbog licne prezentacije kojom je beba krenula. Pare nisu vratili
  13. Mimi74 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Drage mame, ja sam se pre 4 god porodila vaginalno bez ikakve anestezije a pre 3.5 meseca carskim rezom. Zakljucak- carskom rezu treba promeniti ime da se zene ne bi primale kako je to super. Dovoljno je to sto sam nakon 6 sati od vaginalnog porodjaja isla uz stepenice, a tri dana od carskog sam se kretala kao znak pitanja. Zene, to zaista BOLI! Ako nemate anesteziologa koji ce da vas non-stop dopinguje jao vama..rez boli narednih mesec dana. Od tubusa je grlo nadrazeno pa vam se drugi dan od operacije kaslje, a vi mislite da ce creva da vam ispadnu! Uzas! Creva ne rade, a kad prorade, gasovi vam rasture stomak. Ko ne mora nek niposto ne ide. Ja sam isla na hitan carski, jer je beba krenula licem, i tonovi su padali. Na karaju je hvala bogu, sa bebom bilo sve u redu!
  14. Mimi74 je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Ja sam svom starijem sinu pocela sa 6 mes. da dajem Kravicu 1.6% razblazenu 1/3 vodom, i sve je bilo ok.