Biljica

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Biljica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Biljica

  1. Biljica je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   


    Draga, upravo iz istog razloga odlucila za CR. Jako sam se plasila da mozda svojim neznanjem tokom prirodnog porodjaja ne uticem nesto lose na bebu, kao i da ne krene nesto lose pa se beba mnogo namuci. Imala sam mnogo takvih uskustava u mom blizem okruzenju. Zato sam se odlucila za CR. Porodila sam se sa spinalnom anestezijom, koja je trenutno najbolji vid anestezije, jer nemate apsolutno nikakvih posledica posle nje. Ne mogu da vam se jave glavobolje kao kod epidurala i definitivno je mnogo mnogo zdravije nego da radite CR pod totalnom anestezijom. Dakle, bez brige, to toliko kratko traje - evo kod mene je bio slucaj da su mi u 9:15 stavili anesteziju (samo jedan gotovo bezbolan ubod u ledja kod kicme, nema cevcica, nista... stvarno nije nista strasno!), u 9:25 se rodila beba, a u 10:00 sam bila na intenzivnoj nezi (dakle tu dolazi i premestaj na drugi krevet, pa voznja do intenzivne). Sve je ovo jako kratko ako mene pitate. Kod spinalne anestezije jedino sto ne osecate je bol, dok prste na nogama npr mozete Malo je neprijatno jer dosta cujete sta se desava, ali doktori nista ne komentarisu i nema toga "sestro makaze", jer su oni svi toliko uvezbani.. Divan je osecaj videti prelepu nenamucenu bebu, bez crvenila, podliva i ostalog. Ja sam prezadovoljna. Da se ponovo porodjam, opet bih isto.
    Sto se tice oporavka, verujte da sam se mnogo brze oporavila nego neke moje prijateljice posle prirodnog porodjaja. Bol traje dok ste u porodilistu, kada dodjete kuci vi skroz normalno funkcionisete. Jedino sto morate da pazite jeste da ne podizete bebu, mada vidim da u stranoj literaturi to nigde ne pise. Ja sam dosta imala pomoci od muza koji mi je donosio bebu tokom noci, ali ja sam to definitivno mogla sama, samo sto sam htela da poslusam doktore i eto ne izazivam sudbinu.
    Ono sto bih predlozila i sto nikako ne treba da uradite jeste CR i baby friendly, posto je to katastrofa. Vas boli rana pri ustajanju, a beba vam je tu. Uvek morate da zovete sestru da vam pomaze, a one vam naravno nikad nisu pri ruci. Bilo bi vam najvolje ukoliko ovo mozete da izbegnete, ja nisam mogla jer je celo porodiliste baby friendly.
    Veliki pozdrav i bez sekiracije!
  2. Biljica je dodao/la post u temi Kućni ljubimci u trudnoći   

    Htela bih da podelim sa vama moje iskustvo, a ujedno da pokusam da pomognem Mari77
    Imam psa, zenku koja je jednostavno uzivala sve vreme moje trudnoce sa mnom. Posto sam morala dosta da lezim, njoj sam dozvoljavala da legne na trosed sa mnom i verujem da joj je to najlepse period u zivotu, jer nikada vise nije uzivala. Prakticno je od pocetka zelela da bude blizu mog stomaka i definitvno da to psi mogu da osete. Savet Mari je da pokusa da sto vise mazi svoju kucu i da joj mnogo udovoljava, jer je to velika promena za psa, narocito posle kada dodje beba.
    Evo, moja bebica ima 5 meseci i odlicno se slazu, s' tim sto ne smete nikako da zapostavite psa. To znaci da morate da se trudite da je mazite dosta kao sto ste radili i pre nego sto je beba dosla u kucu, da je pustate s vremena na vreme u bebinu sobu, da joj dozvoljavate da njuska bebu... Videcete, posle nekog vremena pas pocinje da voli bebu bas kao i vas. Moja kuca vec odavno lize bebicine nogice i rukice, a znamo svi koji imamo psa da je to najveci dokaz ljubavi
    I jos jednom da napomenem: NI U TRUDNOCI, A NI KASNIJE KADA DODJE BEBA, NIKAKO NE SMETE ZAPOSTAVITI PSA.
    Veliki pozdrav!