lelena

Član
  • Broj odgovora

    7
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici lelena

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice lelena

  1. lelena je dodao/la post u temi Krvarenje u trudnoći   



    Uradila sam test jutros i negativan je. Ali trebalo je juce da dobijem, jos nisam, moracu izgleda da cekam, s obzirom da mi uvek kasni po 5-6 a nekad i nedelju dana. Uglavnom, secam se da mi je test u prvoj trudnoci tek treci put pokazao dve crtice...
  2. lelena je dodao/la post u temi Krvarenje u trudnoći   

    Drage mame, nadam se da mi mozete pomoci, jer imam nedoumicu. Trebalo je danas 17.10. da dobijem menstruaciju, ali nisam i to nije nista neobicno jer mi je ciklus u proseku na 35 dana, ali problem je sto vec 10-ak dana imam braon iscedak, imala sam par dana gorusicu kao u prethodnoj trudnoci, ali sam pomislila da je to samo zbog hrane, jer ne ocekujem trudnocu. Pored toga imam bolove u krstima isto 10-ak dana kao da cu da dobijem, ali secam se da sam jedan dan imala i tup bol u stomaku koji je trajao svega par minuta. Brine me taj braon iscedak, da li on moze biti znak trudnoce? Prvi put mi se to pojavilo. Pored toga ne znam da li ima veze sa tim sto sam imala temperaturu 37,5 a nisam imala nikakve znake prehlade, a nakon toga i dijareju. Nestrpljiva sam da sutra odem do apoteke da kupim test... Da li je imao neko slican problem (konkretno me brine iscedak)?
  3. lelena je dodao/la post u temi Depresija POSLE porođaja   

    Drage mame, da li neko zna jel moguce da se depresija javi mnogo kasnije, ne nakon samog porodjaja? Moja beba ce sad napuniti 9 meseci, a ja sam cini mi se usla u depresiju tek kad je imala 5 meseci i jos me drzi dobro. U periodu dok je imala 6 meseci, mesec dana sam se budila ujutru i urlala sto me budi beba, sva sreca to je proslo, ali muz je hrani jednom nocu, jer zna da ne mogu da ustanem, jer se desava da kad ustanem da je hranim ja padam zajedno sa bebom, nemam snage ni da se probudim a kamoli da je hranim. Mislim da je mi je ponestalo snage i zivaca, nervozna sam mnogo, samo bih da se svadjam, ali dva-tri dana budem ok pa opet par dana haos. Prosto ne prepoznajem sebe nikako i pomislim da li sam poludela. Beba je mnogo temperamentna i verovatno mi je ponestalo snage, ujutru se budim i pomislim da li cu izdrzati i ovaj dan. Da li je neko doziveo slicno i da li je to zaista ppd? Hvala unapred.
  4. lelena je dodao/la post u temi Vreme za novog bebca!   

    Zanima me kakva su vasa iskustva o trudnoci koja nastupi vec par meseci nakon porodjaja. Pitala sam doktorku, ona kaze zdrava razlika izmedju dve trudnoce je 2 godine kod prirodnog porodjaja, ali sve vise zena se odlucuje za drugo dete par meseci nakon prvog. Ja imam bebu od 6 meseci, ali moj muz i ja bismo vec zeleli i drugo dete. Da li postoji neki problem ili rizik ako se ranije ulazi u sledecu trudnocu?
  5. lelena je dodao/la post u temi Beba više okreće glavu na jednu stranu   

    Molim vas pomagajte! Moja beba ima tacno 6 meseci i bili smo danas na kontroli, dr kaze da krivi glavu u levo, inace voli da spava na toj strani, ali svakako je stavljam podjednako na obe strane i spava najvise na ledjima. Ali kad jede obavezno mora da krivi glavu da bi razgledala, verovatno zbog toga. Svakako pomera glavu u sve pravce, jednostavno joj je verovatno ostala kao navika u levu stranu. Dr kaze da radimo vezbice, levo desno i ka ramenima, ali beba nece ni da cuje, naravno, ne da da joj okrecem glavu kako ne zeli. Da li je imao neko slican problem? Ljudi oko mene kazu da je to glupost i da se to kasnije ispravi samo, da su i njima rekli, a posle na pregledima niko ni da pomene. Mnogo me brine!
  6. lelena je dodao/la post u temi Siroki povoj - da ili ne?   

    Moja beba ima 4 meseca i bili smo na snimanju kukova prvi put i sve je u redu. I dalje koristim siroki povoj do drugog snimanja, dok ne sazru kukovi, ali mi je doktorka rekla u smislu "Mozes, ali nigde se u svetu ne koristi siroki povoj, to samo kod nas". Tako da se ne opterecujem previse oko takvih stvari.