Atuan

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Atuan

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Atuan

  1. Atuan je dodao/la post u temi Zanimanje   

    Ja sam novi kolacic ovde... pa da se predstavim. Apsolvent slikarstva na ALU, upravo pokusavam da umuvam ucenje u moj raspored ali mi ni u mastanju ne polazi za rukom ( bebac ima 6 meseci za koji dan) Zelim da se zaposlim kao profesor crtanja i slikanja. Zavrsila sam i srednju umetnicku tako da sam dugo u ovim vodama. Imam svoj bend vec...uf nekih 7 godina, pevam u bendu. Tesko mi pada sto sam vezana za kucu i jedino me uzivanje u bebcu vadi da ne padnem u depresiju. Navikla sam da sam stalno u pokretu i da radim sa bendom. Ne odustajem od svojih planova pa makar se raspala od umora. Bas sam zavrsila snimanje spota pre neki dan... sa sve stomacinom koju jos imam
  2. Atuan je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Una puni za 5 dana 6 meseci. Ovo je otprilike kako i sta ona rucka...
    6h adaptirano mleko 210ml
    10h pirincane i kukuruzne pahuljice, nekada sa vocem nekada bez nekada sa vodom nekada sa adaptiranim 150ml.
    oko 12h sokic, caj ili voda
    oko 14h povrce ( sargarepa, krompir, brokoli, spanac, karfiol, boranija, grasak) to povrce kombinujem ponekad i sa pirincanim pahuljicama ili sa adaptiranim posto spanac nece da jede samog.
    oko 16h sok, caj ili voda
    oko 18 vocne kasice (bundeva, kruska, jabuka, sljiva, kajsija, breskva, marelica)
    oko 20h adaptirano 210ml.
    oko 23h adaptirano 210ml.
  3. Atuan je dodao/la post u temi Beba više okreće glavu na jednu stranu   

    Meni se taj problem javio oko bebinog 4 meseca. Uspela sam da ga resim za nekih mesec ipo dana. Nikako ne zanemaruj to krivljenje glave jer ako se bebcu ne sredi to na vreme moze se desiti da mu ostane zgrcen vratni misic pa kasnije bude naporno da se taj problem resi. Ja sam prvo po savetu pedijatra probala sa tim vezbama, kao i tebi nije islo. Beba jednostavno nece na silu i pocinje da place. Onda smo se dosetili da joj igrackice stavljamo na suprotnu stranu nego na koju krivi tako da je ona sama morala da je okrece na tu stranu kada hoce da ih uzme. Zatim kada je drzis uspravno, stavi svoju glavu sa one strane na koju je krivi i prisloni obraz cvrsto na njenu glavicu, tako ce istezati taj misic koji joj je zbog drzanja glavice zgrcen. A najdelotvornije mi je bilo ovo> Uzmi bebu u ruke kao kada je nosas ali je okreni na bok tako da ako ona krivi glavu na levu stranu njen kuk levi bude ka zemlji okrenut. Ona ce sama da izvije glavu suprotno da bi mogla da gleda okolinu. Ja sam je tako nosala i ona je sama vremeno ispravila taj misic! Sada je sve uredu.