Mama Prase

Član
 • Broj odgovora

  6
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici Mama Prase

Načini kontaktiranja

 • ICQ 0

Informacije o profilu

 • Lokacija Novi Sad

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Mama Prase

 1. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
 2. Mama Prase je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   


  Nadam se tvom ritmu tom periodu JAKO
 3. Mama Prase je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

  Ma bice sve ok, videces, a istina je da je svako iskustvo potpuno posebno..
  Mislim da mi previse fantaziramo oko jedne tako prirodne stvari
 4. Mama Prase je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

  Moj Bogdan ima 3,5 godine i prvi put je prenocio sa 18 meseci, a sada imam bebca od nepuna 2 meseca i streber je skroz-na 3 sata i nocu i danju, sa tim sto me poslednjih noci casti sa 4 sata razmaka i nemanjem grceva, sto znaci da odmah posle podoja i naravno podrigivanja zaspi. Pu, pu da ga ne ureknem
 5. Mama Prase je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

  Moram da podelim sa vama moja iskustva (i prirodni porodjaj i carski rez) kako bih vam pomogla da vam se ne desi isto.
  Naime, kada je prirodni porodjaj u pitanju, porodila sam se pre 3,5 godine u Betaniji (GAK u Novom Sadu) i to nakon fantasticne trudnoce, bez ikakvih tegoba..Tada smo ziveli na 5. spratu bez lifta, putovali pri kraju 6. meseca na put od nekoliko hiljada kilometara na medeni mesec i tako..
  Onda je se blizio planirani datum porodjaja i ja sam cekala simptome..3 dana pre termina, pukao mi je prednji vodenjak (do tada nisam ni znala da postoji), a ja sam mislila da je to to i nakon par sati sa kontrakcijama od 20-ak min krenula u porodiliste..
  Posle prijema, javili smo nasoj doktorici da smo tu i ona me je tada preuzela. Tada nisam znala da prijem nije bio potpun, jer je dr jako vazna tamo, tako da me niko nije smeo ni pregledati..Ona je imala neki "haos" i nisu mi pravilno uradjene karlicne mere iposlata sam na redovan porodjaj, kako sam i zelela..Probusili su mi "pravi" vodenjak i porodjaj je krenuo vrlo brzo-od dolaska u porodiliste do porodjaja je proslo 4 sata. Naponi jaki, a beba ne izlazi..Pocinje pakao-svi oko mene, govore da se napnem, a ja streber iz skolice za trudnice sve radim po ucenju..Dr drzi vakuum, ja znam da to NE i vice na mene, nailazi drugi dr, pritiska mi stomak, izlazi glavica, jos jedan napon i izlazi zdravo, musko dete, 3550gr, 50cm rekose.. Ja se super osecam, tel u ruke i javljaj svima, muz tu, radosti nikada kraja..To vece slavlje, meni krivo sto nisam tamo, ali bebac pored mene i ja presrecna dok ga neumorno fotkam, ali sutradan ujutro...Vizita. Pedijatar mog andjela hitno odnosi, izmeren crp 96 (normalno ispod 6), jaka infekcija i nose mog zdravog decaka u inkubator uz jaku terapiju!!!
  Pocinje mi pakao..Ne mogu da se pomerim, bol ne mogu da lociram, mislim veeelikaa epiziotomija, ali ne-ceo dan ne mogu da ustanem, a predhodni sam setala bez problema..Tek uvece me naterase da ustanem, ja prosla 2 koraka i pala u nesvest od bolova..Tada mi rekose da imam simfiziolizu od 2,5 cm (tolerise se do 1cm) i da moraju da me fiksiraju. Nista mi nije bilo jasno, ali saznah posle da mi se karlica razdvojila od porodjaja, jer sam "uska" i da sam morala na carski odmah, a do toga ne bi doslo da su mi valjano uzete karlicne mere po prijemu!!!
  Htedoh da ubijem nekoga..Od silnih veza, dete mi u inkubatoru bez potrebe, ja fiksirana (muz mi doneo profesionalni pojas, inace to rade carsavom i ciglama), a epiziotomija ne moze da se susi.. Mleko nestalo, a pre toga dobih mastitis jer nisam mogla lezeci da dojim, wc mi je bila lopata, sve u svemu HOROR!
  Sve to je proslo za skoro 3 nedelje kada smo otpusteni, ja na nosilima i tek nakon 3 meseca od porodjaja poceh da uzivam u roditeljstvu..
  Tegobe: meteoroloske i dan danas i druga trudnoca vrlo bolna od 5.meseca kad se kosti "sire", ali bar sam znala da cu na carski rez, iako to nikada ne bi bio moj izbor!!
  14.januara dobih carskim rezom zdravog decaka, 3680gr i 50 cm i sada zapravo uzivam u prva tri meseca koja nisam imala prvi put uz samo dojenje..
  Naravoucenije:
  ako idete u skolice, ne stidite se da pokazete to sto ste naucile, a ako ne-ne zaboravite ne KARLICNE mere, da vam ne upropaste zivot
 6. Mama Prase je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

  Juuuupiiiiii, sad je ugodjaj potpun!!!