reljina_mama

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici reljina_mama

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice reljina_mama

  1. reljina_mama je dodao/la post u temi Jelovnik u vrtiću   

    meni sin ide u novosadski vrtic..
    slazem se sa svim gorenavedenim o velikoj zastupljenosti nezdravih namirnica. licno, mislim da su pasteta, virsle, cokoladno mleko i plazma keks u sezoni svog moguceg voca, precesto na jelovniku.
    moj sin je prvi dan u skolici za dorucak imao virsle, koje do tada nije nikad video (krenuo je sa tacno godinu dana), pljuvao, do kraja ih nije ni pojeo, ali primetila sam da su sva ostala deca jela.. sada sigurno i on pojede..
    pogledam svake nedelje sta se jede, ali mislim da je bolje da to ne radim jer se samo sekiram :-( a svakako mu necu dati da doruckuje sam kod kuce musli da ne bi slucajno sa drugarima jeo pastetu :-)
    za sada ne mogu nista da promenim, ali planirala sam da to pitanje pokrenem na savetu roditelja ove godine.
  2. reljina_mama je dodao/la post u temi Matične ćelije   

    Ja sam se ozbiljno posvetila istrazivanju da li da ostavim maticne celije ili ne i preko koje banke da ostavim. Sve sam kontaktiktara i dobro sam se informisala. Prosle nedelje ugovor sam potpisala sa Seracell-om. Sigurna sam da sam napravila pravi izbor.
    Sto se tice komentara da se Seracell hvali, a Cryo-Save pljuje, cista srpska posla i teorije zavere. Sasvim je normalno da kad se neko probija na trziste bude prisutniji od drugih. Uostalom, sve je proverljivo, nazoves pa se informises, pregledas sajtove, tekst ugovora, postavis im koje pitanje, raspitas se malo oko sebe, pogledas poneki forum i onda u principu lako doneses odluku. Ja sam tako uradila..
  3. reljina_mama je dodao/la post u temi Doktori na porođaju   

    Ja sam se porodila pre 7 meseci u novosadskoj Betaniji. Na moju srecu, doktor koji mi je vodio trudnocu, dr Budakov, je taj dan bio dezuran. Nisam imala napone, a na ''tvrdom stolu'' od pet babica koje su stajale oko mene nijedna nije govorila sta da radim. Ja sam napinjala, a nista se nije desavalo. Onda je jedna od njih pozvala doktora, sa komentarom ''Ona ne moze", sva sreca pozvala je Budakova, i onda je on ''izgurao'' bebu. Verovatno se ja nisam dovoljno otvorila, a beba je bila 4090 g (53 cm, i obim glave 35). Posle me je dr Budakov i usio. Spolja i iznutra poprilicno.. Ne znam kako bi izgledao porodjaj da dr Budakov nije bio tamo, ali sasvim sigruno mi ga niko ne bi ubrzao kao sto je on to ucinio. Indukcijom, masiranjem, izgurivanjem bebe, mislim cak i nekom injekcijom..
    Epidural, unapred dogovoren, nisam dobila..
    Dolazim u sobu. Nemam jastuk. Sitnica, slazem se. Ali bitna.
    Nisam ocekivala nikakav narocit tretman, pa ni ne nosim ruzna secanja iz Betanije. Oni su samo ljudi koji rade svoj posao verovatno najbolje sto umeju. Svesna da sam samo jedna od 40 taj dan tamo, tako sam se i postavila. Zapravo je sve kako se postavis. Kao uostalom i u zivotu.
    Jedina stvar vezana za Betaniju na koju imam primedbu je baby friendly program. Prosto, ne moze neka ideja imati isti smisao i efekte u Kanadi, Kambodzi i Srbiji.. Ali dobili smo novac za to, pa..ajde de.. mozda sledeci put dobijemo pozitivnu ocenu, a ne kao ove godine ..
    Pozdrav i svako dobro!

    <a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1f.lilypie.com/5K9Lp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>