tanjiric

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici tanjiric

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice tanjiric

  1. tanjiric je dodao/la post u temi Jeste li roditelj kakav ste sebi obećali da ćete biti?   

    da, potrebno je jako puno strpljenja i ljubavi da bismo vaspitali nasu decu kako treba. Kako kaze moja baka - moras biti veci mangup od svog deteta:) Moj sin je jos mala beba (ima 7.meseci) tako da nije pocelo vaspitanje u gore pomenutom smislu. Ipak, iako je tako mali s vremena na vreme pokusava da manipulise:)
    Smatram da je u ovom uzrastu najbitnije da mu pruzim sto vise ljubavi i osecaja sigurnosti kako bih mu dala dobre temelje za kasnije. Videcemo kako ce biti kad dodje tezi deo...
  2. tanjiric je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Da li neko moze da mi kaze kada bebi mogu da dajem sveze voce i mahunarke?
    Moj bebac ima 6 ipo meseci i ja mu dajem za uzinu bananu i svezu jabuku, ali vidim da mame cesto kuvaju voce i prave kompote, pa me interesuje da li gresim?
    Takodje, kada se uvode mahunarke i meso? (bebac mi ima losu krvnu sliku pa bih mu sto pre dala)
    Hvala unapred!
  3. tanjiric je dodao/la post u temi krvna slika kod beba   

    Mom Vanji su vadili krv iz prsta kada je napunio 6. meseci i pokazalo se da ima losu krvnu sliku pa je dobio Ferum lek (preparat gvozdja) 3 meseca da pije. Suprug i ja smo malo zabrinuti iako doktorka kaze da vecina beba ima losu krvnu liku u 6 mesecu posto su potrosile zalihe gvozdja sa rodjenja, a nemaju raznovrsnu ishranu (tek je poceo da jede cvrstu hranu) da bi nadomestile nedostatak. Takodje ima veze i sa majcinom anemijom u trudnoci. Ja se samo pitam zasto nam nije rekla da ranije pocnemo sa uvodjenjem cvrste hrane ako praksa pokazuje malokrvnost beba u 6 mesecu cak u 90% slucajeva, nego posle prepisuju sirup bebama.
    Da li neko ima iskustva sa malokrvnoscu svoje bebe? Znacilo bi mi da cujem...