disana

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la disana


  1. <_<

    Pre mesec dana sam imala CR zbog karlične prezentacije ploda.

    Odrađen je u spinalu. Fantastičan osećaj.

    Od samog početka trudnoće sam se plašila porođaja tako da mi je sve došlo kao olakšanje.

    Oporavila sam se neverovatno brzo. Treći dan sam šetala i ponašala se kao da nisam ni operisana. Boluckalo je ali vrlo diskretno. Imam mali, bikini rez koji se sada već slabo primećuje. Odmah sam podizala i dojila svoju princezu. Mislim da sam se pre oporavila nego neke žene nakon prirodnog porođaja sa epiziotomijom.

    Ne vidim zašto se podigla tolika "hajka" protiv CR?!

    Ja sam lekar i potpuno sam svesna rizika CR kao operacije ali uradila bih to još 100 puta bez i malo straha i kajanja. I to opet u spinalu, naravno.

    Meni je taj način porođaja konforniji i mislim da bi žena imala pravo da to bira. Ne mislim da žena treba da trpi bolove prilikom porođaja u 21. veku kada medicina toliko napreduje. To je totalni primitivizam! I ne mislim da je trpljenjem bolova žena, posle, bolja majka kako neko to shvata.

    Dete je najlakše roditi, biti majka je nešto totalno drugo!

    Dakle, da zaključim, podržavam CR!

    pa da se i ja nadovezem prije nepune dvije god.sam rodila svoju kcerkicu na carski karlicne prezentacije bebe sa spinalnom taakodzer i drugi dan sam ustala normalno ssama i poslije tusiranja sam bila kao da se nisam ni poradzala i do dana danasnjeg.sad cekam drugu bebu i iskreno se nadam da cu moci prirodno da se porodim bez CR.....i ako je sve najbolje proslo moje misljenje je da se svaka majka treba potruditi ako je moguce PRIRODNO da se poradza sto bi moji sugradzani norvezani rekli priroda je majka i podrzavam prirodan porod.....


  2. :rolleyes::rolleyes:

    Moje dame ,samo da vas pozdravim..

    Ja sam u 22. nedelji trudnoce i imam djecaka 3 godine.

    Nadam se prijatnom caskanju i korisnim savjetima :D

    pozdrav svima ja sam u 19 nedelji trudnoce a odprije imam djevojcicu koja ima godinu i 8 mjeseci. :rolleyes: malo se bojim odgoja dvoje male djece mada se nadam da ce sve biti dobro.... :rolleyes: