Lana

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Lana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Lana

  1. Lana je dodao/la post u temi Razlika izmedju prve i druge trudnoće   

    Ja imam sina koji ce za 12 dana da napuni 2. godine a sada sam u 20. nedelji trudnoce. Meni su prva i druga trudnoca potpuno iste, bez mucnina sa malo vecom nervozom. Jedino sto sada nemam puno vremena za odmor kao u prvoj trudnoci pa sam malo vise iscrpljena. S obzirom da imam policisticne jajnike sa prvom trudnocom mi je trebalo par godina da zatrudnim a sada se to desilo brzo i neplanirano saznala sam tek u 10. nedelji jer sam mislila da su hormoni opet poludeli zbog jajnika. Prvi put sam se porodila na carski verovatno cu i sada morati, znam sta me ceka pa mi nije sve jedno ali samo da sve bude kako treba.
  2. Lana je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Moj sin se zove Strahinja! Trebao je biti Andrej ali sam ja nekoliko god pre trudnoce sanjala Bogorodicu koja je rekla da cu imati sina koji ce se zvati Strahinja i eto tako je i dobio ime.
  3. Lana je dodao/la post u temi Koliko jedu vasa deca kolicinski u toku dana   

    Moje dete ima 13. meseci nikada nije pravio problem oko jela - jede sve. Do 8. meseca je imao nizak hemoglobin, takodje 103 sisao je do 11. meseci. Ja njemu nisam davala sirup nego sam hranom uspela i sada muje krvna slika odlicna. Mlecni proizvodi u tom uzrastu nesmeju biti vise od 600 ml dnevno e, sada ti dojis pa je nemoguce proceniti, keleraba, brokoli, blitva, junetina, teletina, sok od cvekle ... i uvek posle rucka posle nekih 30 min ide cedjena pomorandza ili malo limuna u vodu, kivi jer se sa C vitaminom povecava apsorbcija gvozdja.
    Probaj da mu das seckanu hranu a ne kasastu, jer poznajem puno dece koja nisu htela blendiranu hranu da jedu.
  4. Lana je dodao/la post u temi Odvikavanje od dojenja   

    Moje dete ce sada 13. meseci i sisao je do skoro. Mi stvarno nismo imali nikakav problem i ako je sisanje sve vreme bilo'lek' za svu nervozu, gladl,utehu...bas sam se plasila kako ce prihvatiti. Ja sam mesec dana pre prestanka odlucila da ce piti adaptirano mleko Novalak 3 a kravlje samo uz obrok kao sto je griz, cokolino...naravno u dogovoru sa dr. no, mesec dana je pio Novalak ujutru a uvece sisao tako smo jedno vece zamenili sisanje sa adap. mlekom a on je odusevljeno prihvatio. Sada se svaki put raduje flasici mleka kao nekada sisanju.