Vesna-twins

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Vesna-twins

  1. Vesna-twins je dodao/la post u temi Garderoba za blizance   

    Posto imamo decaka i devojcicu nemamo problem sa tim sto su razlicito obuceni



  2. Vesna-twins je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Ja sam ostala trudna sa 66kg i u prva tri meseca sam smrsala 5kg! A nosila sam blizance!! Do kraja trudnoce sam se ugojila 17kg, tj na porodjaju sam imala 78kg. Kuci sam se vratila sa pocetnih 66. Bebironi sada imaju 5,5 meseci a ja sam se u medjuvremenu ugojila 2kg kazu mi da cu smrsati kad prohodaju.... videcemo....
  3. Vesna-twins je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   


    Evo teme koja me jako zanima! Ja imam blizance i nadala sam se da cu imati dve godine porodiljskog, racunam po godinu dana za svako, ali nista od toga! Ko mi je kriv kad ih nisam radjala jedno po jedno!
    Pocinjem da radim krajem novembra a oni su rodjeni pocetkom novembra! Da li je to dovoljno deci za privikavanje? Da li je zaista tolika guzva u Novom Sadu da mozda i nemam sanse ako nemam vezu? Muz i ja smo podstanari a samo ja imam stalan posao a kao sto rekoh imamo blizance... uh! Brinem jako! A nemam (i ne zelim!) baka-servis.
    Znam da je prijavljivanje u aprilu ali kad je resenje o tome ko je primljen?
    Pozdrav svim mamama!
  4. Vesna-twins je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   


    Danas je suprug otisao u apoteku i kupio te kapi! Imam blizance stare 4,5 meseca i sin danas nije prestajao da place i stavlja sve sto stigne u usta! Inace, vec neko vreme i on i cerkica balave i stavljaju sve u usta ali on je danas slabo i jeo i spavao a pravi je bucko i spavalica! Joj! Valjda cemo i ovo preziveti
  5. Vesna-twins je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Veljka sam rodila u 10:17h (2940gr/49cm) a Janu u 10:23h (2790gr/48cm). Porodjaj nista laksi!
  6. Vesna-twins je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Drage moje mame blizanaca (i buduce mae blizanaca ) jako mi se dopala ova tema pa se evo pridruzujem sa svojim iskustvom.
    Moji blizanci Veljko i Jana imaju 4,5 meseca. Ja sam se porodila u 37oj nedelji. Imala sam zakazan carski rez deset dana pre termina ali porodjaj je poceo 4. nov u 3h ujutru! Muz i ja smo otisli do porodilista u 4h i jos ja nisam bila sigurna da li da idem! Tamo su mi rekli da sam otvorena 1 prst ali da cekam doktore do vizite u 8h! Sve vreme sam mislila da ce biti carski jer je Jana lezala poprecno! Medjutim, u 8h su mi doktori rekli da mogu ja to i prirodno!? Da vam ne opisujem svoj strah jer uopste psihicki nisam bila pripremljena na prirodni porodjaj iako sam isla i u skolicu, ali sve vreme sam cekala carski!!! Veljka sam rodila u 10:17h (2940gr/49cm) a Janu u 20:23h (2790gr/48cm). Porodjaj nista laksi! Samo su izleteli Imala sam srecnu da mi je babica na porodjau legla na stomak i okrenula Janu koja je izasla normalno glavicom! bebironi su mi, kao sto citate, bili veliki vec u 37oj nedelji, kao da sam nosila jednu bebu!
    Ja sam prva tri meseca izgubila 5kg (stalno sam povracala i jela samo jabuke!) a do kraja trudnoce sam se ugojila 17kg. Iz bolnice sam izasla sa svojom kilazom!
    Nisam isla kod privatnih ginekologa niti jednom! Kad smo sve to dobili tako prirodno verovali smo da samo treba da slusam svoje telo i sve ce biti kako treba! I bilo je!
    Imala sam pomoc majke i svekrve, na smenu, prvih 7 nedelja. Onda smo muz i ja odlucili da zelimo da budemo sami! Tesko je bilo al sa dobrom organizacijom sve se postigne! Imam i rucak i stan je cist a sto je najvaznije moje bebe uvek imaju mene kad god su budne! Sve moze da ceka! Muz radi do 16h svaki dan pa sam uglavnom sama sa njima al uzivam u svakom trenutku! Ima tu i kriza i neispavanosti al kad dobijete prve svesne glasne osmehe.... eh! ma sta da vam pricam, znate i videcete!
    Ja sam dojila prva dva meseca al samo Veljka, za Janu sam se svakodnevno izmuzala, ona je vristala samo li je primaknem grudima! Meni je bilo bitno da im dajem moje mleko bar u prvim mesecima pa kako god, bilo da sisaju ili da se izmuzam! Morala sam da imam i dopunu, koristimo humanu. Jedan savet koji bih volela da su ga dali meni: OBAVEZNO jedna kutija adaptiranog mleka kad izadjete iz porodilista! Ja sam mislila da to meni nece trebati pa je suprug tu prvu noc u 3 ujutru jurio po Novom Sadu da nadje apoteku i kupi mleko!
    Plakala sam kad sam cula da su blizanci, nije bila planirana trudnoca iako i muz i ja imamo preko 30god, mislili smo imamo mi jos vremena do bebirona, a bio nam je sok kad smo saznali da su dve bebe. Sok i strah! Sad svaki dan zahvaljujem Bogu za ovo blago sto nam je dao!
    Svim buducim mama: Budite hrabre zbog njih, oni ce vam posle dati svu snagu da izdrzite neprospavane noci!
    Veliki pozdrav, moram ici, evo se Jana probudila i gladna je