Komentari za tekst "Dečak iz Leskovca progovorio na engleskom"

Komentara
5
Ostavite komentar
Nije da ikoga osuđujem, ali, koliko je sati dnevno moralo to dete da provodi pred TV-om? Mi živimo u Belgiji, i moji sinovi pričaju i francuski i srpski (mladji ima 3 veći 6), ali i oni znaju kad sa kim mogu koji jezik, i poprilično dobro razdvajaju jedan od drugog... Neznam. Baš mi je žao ovog deteta.
Moj suprug tecno govori engleski a u zivotu ga nije ucio nigde, sve sto zna zna iz filmova ( imali su videoteku kada je bio tinejdzer) sada ga svakodnevno koristi u poslu... Ne slazem se da se strani jezik uci u skoli prvenstveno, iskreno ni ja licno nisam naucila engleski zahvaljujuci skoli....
Glupost! A sta je sa decom koja zive u visejezicnim sredinama? Pricaju kod kuce jedan ili dva jezika, u skoli treci... Jel' i njih treba slati na posmatranje? Koji od 2-3 jezika se njima smatra maternji, pa da se zabrinemo ako prvo progovore neki drugi?
Moj stariji sin je progovorio prvo na engleskom, u isto vreme je razumeo Srpski jezik ali je komunicirao na engleskom. Posle je počeo da ubacuje i srpske reči u razgovor. Za kratko vreme se prebacio skroz na maternji jezik, a engleski savršeno govori i razume. Evo i mlađe dete, ćerkica je progovara prvo na engleskom. Meni to lično ne smeta, kao ni njima u razvoju i socijalizaciji, čak je za pohvalu da tako mali od rođenja govore dva jezika. Ne vidim da je problem kad deca u Srbiji prvo progovore na Mađarskom, a uporedo i Srpski govore i razumeju. Ovo je isto samo što je engleski u pitanju.
koliko je ovo dete bilo pred Tv-om da mi je znati...!?
i moja deca povremeno pogledaju po koji crtić ali ovo mi je pomalo neverovatno...
ne sumnjam da ce se sve resiti i izaci na dobro , naravno srećno!
ali roditelji dragi, oko mene ste.. nemojte se ponositi sto vaša divna deca razbijaju engleski sa 2 , 3 godine.... vi ih licno niste ucili tome nego su vasa draga deca bdila nad tv-om i crtanima.... koliko sati dnevno, bas me zanima.. nemojte se ponositi takvim stvarima, molim vas!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »